Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

JAREK67 pisze:Adriano.
Po pierwsze pokazałeś, ze zarabiasz i tym samym nikt ci nie zarzuci że nie wiesz o czym piszesz
Po drugie, twój system to gra na "czuja" i nie nadaje się do prostego wytłumaczenia. Tym bardziej do zaprogramowania. W związku z pierwiastek edukacyjny jest w tych wpisach w zaniku.
Po trzecie, dla mnie sporo jest w tym dzienniku elementów lansu. No niestety nie da się tego nie zauważyć. To wynika również z powyższego. Skoro nie edukacja to może coś w zamian ;)
Po czwarte, daj sobie spokój z tym ściganiem z Masterem. Skoro nie musisz to nie musisz i kropka. U mnie i tak masz autorytet i nie spier.... l tego.
Po piąte, (trochę lansu) ja byłem w wojsku i strzelałem z czegoś takiego w CCCP na poligonie.
Obrazek
хостинг фото

I który mnie przebije? ;)

Wszyscy wrzućmy na luz. Przed nami kolejny tydzień pełen pipsów do zgarnięcia. :)

Z czegoś takiego? :shock: :shock: :shock: :shock: To gdzie wtedy musiałeś stać, aby cię nie zabiło? Duży huk i odrzut? Do czego celuje się na poligonie? Balony, czy coś na ziemi. Mój Boże.

Co do wyścigu, to nie będzie wyścig. Mnie ucieszy jeśli obydwaj będziemy na plusie. Bo będzie to dowód na to, że można na różne sposoby. Co do lansu. W pełni się zgadzam. Cos tam jest ale wychodzi mimowolnie, bo lata pracy na tym rynky robia swoje. Do tego co zostaje dziadkowi po 50 t-ce jak pokazać sie w dobrej furze. No tylko żeby żona tego nie przeczytała.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Adrianoforex pisze:
Po pierwsze pokazałeś, ze zarabiasz i tym samym nikt ci nie zarzuci że nie wiesz o czym piszesz
Po drugie, twój system to gra na "czuja" i nie nadaje się do prostego wytłumaczenia. Tym bardziej do zaprogramowania. W związku z pierwiastek edukacyjny jest w tych wpisach w zaniku.
Po trzecie, dla mnie sporo jest w tym dzienniku elementów lansu. No niestety nie da się tego nie zauważyć. To wynika również z powyższego. Skoro nie edukacja to może coś w zamian ;)
Po czwarte, daj sobie spokój z tym ściganiem z Masterem. Skoro nie musisz to nie musisz i kropka. U mnie i tak masz autorytet i nie spier.... l tego.
Po piąte, (trochę lansu) ja byłem w wojsku i strzelałem z czegoś takiego w CCCP na poligonie.
Obrazek
хостинг фото

Wszyscy wrzućmy na luz. Przed nami kolejny tydzień pełen pipsów do zgarnięcia. :)

Z czegoś takiego? :shock: :shock: :shock: :shock: To gdzie wtedy musiałeś stać, aby cię nie zabiło? Duży huk i odrzut? Do czego celuje się na poligonie? Balony, czy coś na ziemi. Mój Boże.

Co do wyścigu, to nie będzie wyścig. Mnie ucieszy jeśli obydwaj będziemy na plusie. Bo będzie to dowód na to, że można na różne sposoby. Co do lansu. W pełni się zgadzam. Cos tam jest ale wychodzi mimowolnie, bo lata pracy na tym rynky robia swoje. Do tego co zostaje dziadkowi po 50 t-ce jak pokazać sie w dobrej furze. No tylko żeby żona tego nie przeczytała.
Swój swojego zawsze pozna. ;) Jesteśmy w podobnym wieku i priorytety też mamy zbliżone zapewne. Jeśli chodzi o rakiety. To w tamtych czasach to było high-endowe uzbrojenie w zakresie obrony przeciwlotniczej w Układzie Warszawskim. Była i jest tylko jedna jednostka w Polsce wyposażona w te zestawy. Strzelaiśmy do takich dronów lat osiemdziesiątych.
Obrazek
фотохостинг бесплатный
ps. Na zdjęciu offkors mnie nie ma :) Ja byłem w służbie zasadniczej.
Koniec offtopu.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Fajnie było tu zajrzeć od czasu do czasu,a teraz widzę ,że zrobił się "ruski jarmark" :( :( :(

Kiedyś rozmawiałem z moim przyjacielem Mr.T pytając Go między innymi dlaczego zaprzestał
prowadzenia swojego dziennika?
odpowiedział , komu mam udowadniać ,że żyję z forexu i regularnie zarabiam? sobie? nie muszę...
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Pozwolę sobie zauważyć, że Journal ma głównie służyć twórcy tematu, jeżeli komuś nie odpowiada sposób prowadzenia dziennika to nie musi go czytać... Trochę śmieszne są wypowiedzi niektórych użytkowników typu "podaj dokładne zasady Twojego systemu, albo Twój dziennik jest bez sensu". Jeśli kiedyś zaczniecie zarabiać to też będziecie mogli "polansować się" w swoich dziennikach ;)
Co jeszcze jest całkiem zabawne to fakt, że ludzie zwykle chcą dowodów pod postaciami wyciągu z konta albo serwisu śledzącego tranzakcje, a jak już ktoś takie coś zamieści to dalej jest coś nie tak XD
marcin.in00 pisze:Moim zadanie to musisz mieć ciężkie życie. Stopa masz na 100 pipsów od zlecenia. A jak ty to mówisz średnio 10 pipsów wpada z jednej transakcji wybacz ale mi by się nie opłacało nawet zlecenia otwierać.
Bo nie umiesz liczyć ;)
Ostatnio zmieniony 15 gru 2013, 20:29 przez Pablo90, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Taka śmieszna ludzka natura,jak nie ma do czego się dopierdolić to i tak się można do czegoś dopierdolić ;)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

JAREK67 pisze:
Adrianoforex pisze:
Obrazek
хостинг фото

Swój swojego zawsze pozna. ;) Jesteśmy w podobnym wieku i priorytety też mamy zbliżone zapewne. Jeśli chodzi o rakiety. To w tamtych czasach to było high-endowe uzbrojenie w zakresie obrony przeciwlotniczej w Układzie Warszawskim. Była i jest tylko jedna jednostka w Polsce wyposażona w te zestawy. Strzelaiśmy do takich dronów lat osiemdziesiątych.
Obrazek
фотохостинг бесплатный
ps. Na zdjęciu offkors mnie nie ma :) Ja byłem w służbie zasadniczej.
Koniec offtopu.

To musiało być fajne doświadczenie walić z czegoś takiego. Ta jednostka to chyba na Pomorzu była co :mrgreen:

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Pablo90 pisze:Pozwolę sobie zauważyć, że Journal ma głównie służyć twórcy tematu, jeżeli komuś nie odpowiada sposób prowadzenia dziennika to nie musi go czytać... Trochę śmieszne są wypowiedzi niektórych użytkowników typu "podaj dokładne zasady Twojego systemu, albo Twój dziennik jest bez sensu". Jeśli kiedyś zaczniecie zarabiać to też będziecie mogli "polansować się" w swoich dziennikach ;)
Co jeszcze jest całkiem zabawne to fakt, że ludzie zwykle chcą dowodów pod postaciami wyciągu z konta albo serwisu śledzącego tranzakcje, a jak już ktoś takie coś zamieści to dalej jest coś nie tak XD
marcin.in00 pisze:Moim zadanie to musisz mieć ciężkie życie. Stopa masz na 100 pipsów od zlecenia. A jak ty to mówisz średnio 10 pipsów wpada z jednej transakcji wybacz ale mi by się nie opłacało nawet zlecenia otwierać.
Bo nie umiesz liczyć ;)

To chyba też troszkę kwestia naszego, polskiego charakteru, ale zawsze mogę się mylić. jednak wystarczy spojrzeć na statemant, by zobaczyć, że skutecznośc systemu kształtuje się w okolicach 80%. Te 20 % w większości zamykane jest z kilkunasto, kilkudziesięciopispowa stratą przed uruchomieniem mentalnego SL. Nie idzie w moją stronę to zawijam kram i już. Najlepiej będzie to widać na konkursowym rachunku. :mrgreen:

Adrianoforex
Maniak
Maniak

W przerwie między trejdami zaliczyłem tzw. prasówkę i dowiedziałem się, że w Realu madryt mamy nowego gracza. No chyba, że Pan redaktor le odmienia :lol:

Obrazek

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Witaj Adrianoforex

Ciekawe podejście do handlu, gratuluję oryginalnego stylu :)

Mam pytanie odnoście MM, bo ten element najbardziej mnie interesuje u innych zawodowców: Czy pisząc, że ryzykujesz max 7% na trade i mając SL 70- 100 pkt masz na myśli to, że przy zaliczeniu dopiero tych - 70 pkt tracisz 7% depo, czy wcześniej? Jak dokładnie wygląda Twoje ryzyko? Z góry dziękuję za odpowiedź.

P.S. Na Twoim miejscu nie przejmowałbym się malkontentami, w ogóle im nie odpisywał i robił dalej swoje, tzn. publikował wyniki.

Pomyślności :)
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Adrianoforex
Maniak
Maniak

RAY of Sunshine pisze:Witaj Adrianoforex

Ciekawe podejście do handlu, gratuluję oryginalnego stylu :)

Mam pytanie odnoście MM, bo ten element najbardziej mnie interesuje u innych zawodowców: Czy pisząc, że ryzykujesz max 7% na trade i mając SL 70- 100 pkt masz na myśli to, że przy zaliczeniu dopiero tych - 70 pkt tracisz 7% depo, czy wcześniej? Jak dokładnie wygląda Twoje ryzyko? Z góry dziękuję za odpowiedź.

P.S. Na Twoim miejscu nie przejmowałbym się malkontentami, w ogóle im nie odpisywał i robił dalej swoje, tzn. publikował wyniki.

Pomyślności :)

Tak. Ale są również sytuacje powiedzmy nadzwyczajne, że i 20% potrafię zaryzykować. Robię to przy tzw. fałszywych wybiciach (oczywiście to moja interpretacja). Kiedy według mnie mamy do czynienia z fałszywymi wybiciami? Gdy kurs nagle zaczyna nurkować, pikować o kilkadziesiąt pipsów a nie ma to najmniejszego uzasadnienia w publikowanych danych makro, wystąpieniach szefów banków centralnych czy jakich sytuacjach jednorazowych: zamachy, katastrofy.

Zablokowany