Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Adrianoforex pisze:W grudniu tak na prawdę statystyki popsuł ostatni tydzień. To pokazuje, że gra za pomocą telefonu, w ciągłym biegu,bez spokoju i należytej koncentracji może odbić się na wynikach.
Zawsze podziwiłem ludzi , którzy potrafią "grać" przez tel. na forex, ja kilka razy próbowałem i zawsze porażka :(
więc od instalowałem aplikację z iphona aby mnie nie kusiło...:)
pozdr.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Adrianoforex pisze:Dokładnie przeczytałem swój dziennik i doszedłem do wniosku, że wielu z was nie wierzy w systemy intuicyjnie. Ja określam go ciut inaczej. Jednak powtarzam. Nad wykresami spędzałem wiele tysięcy godzin i mój mózg po prostu wychwytuje pewne sytuacje, momenty , układy. Jednak, aby wielu z was ułatwić zadanie siostrzeniec namówił mnie, abyśmy poszukali na podstawie naniesionych na wykresy moich transakcji jakiś wskaźnik, oscylator, fibo, czy formacje liniowe, które będą się pokrywały z tym co ja gram. Być może ja nigdy na to nie zwracałem uwagi, ale można to podpiąć pod jakiś szablon. Ale to dopiero po Nowym Roku. Teraz czas ferii zimowych i szampańskiej zabawy.
Adrian zakladam na 95% ze ksiazka "wspomnienia gracza gieldowego"? Jest ci znana? ;)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

mandrejk pisze:
Adrianoforex pisze:W grudniu tak na prawdę statystyki popsuł ostatni tydzień. To pokazuje, że gra za pomocą telefonu, w ciągłym biegu,bez spokoju i należytej koncentracji może odbić się na wynikach.
Zawsze podziwiłem ludzi , którzy potrafią "grać" przez tel. na forex, ja kilka razy próbowałem i zawsze porażka :(
więc od instalowałem aplikację z iphona aby mnie nie kusiło...:)
pozdr.

Najśmieszniejsze jest to, że ostatnio korzystam z jakiegoś małego Samsunga i wyświetlacz nie jest za duży. Po Nowym Roku kupie coś dużego, może to poprawi skuteczność i jakość tradingu.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nemojimmy pisze:
Adrianoforex pisze:Dokładnie przeczytałem swój dziennik i doszedłem do wniosku, że wielu z was nie wierzy w systemy intuicyjnie. Ja określam go ciut inaczej. Jednak powtarzam. Nad wykresami spędzałem wiele tysięcy godzin i mój mózg po prostu wychwytuje pewne sytuacje, momenty , układy. Jednak, aby wielu z was ułatwić zadanie siostrzeniec namówił mnie, abyśmy poszukali na podstawie naniesionych na wykresy moich transakcji jakiś wskaźnik, oscylator, fibo, czy formacje liniowe, które będą się pokrywały z tym co ja gram. Być może ja nigdy na to nie zwracałem uwagi, ale można to podpiąć pod jakiś szablon. Ale to dopiero po Nowym Roku. Teraz czas ferii zimowych i szampańskiej zabawy.
Adrian zakladam na 95% ze ksiazka "wspomnienia gracza gieldowego"? Jest ci znana? ;)

Nie! Ale jak się domyślam pewnie powinienem. :mrgreen: Czytałem głównie książki dotyczące analizy technicznej, fundamentalnej. Czytałem wiele wypowiedzi Warrena Buffetta. Ale tego co ty przytoczyłeś nie. Musze tego gdzieś poszukać tylko w polskiej wersji językowej. Dla zachęty byś coś powiedział o tej pozycji.

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

danders
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: danders »

Co sie stalo ze taka wyrwa na wykresie i zadziwiajaco szybko wrociles na poprzednie poziomy?, ja moja strate z zeszlego piatku odrabialem przez ostatni tydzien ;-)
Fajnie ze wrociles do swojego watku

Adrianoforex
Maniak
Maniak

danders pisze:Co sie stalo ze taka wyrwa na wykresie i zadziwiajaco szybko wrociles na poprzednie poziomy?, ja moja strate z zeszlego piatku odrabialem przez ostatni tydzien ;-)

Na poprzedniej stronie, na screenie z nr tłumaczyłem. ktoś z forum poprosił mnie abym pokazał jak błyskawicznie przenoszone sa wpłaty pomiędzy jednym rachunkiem z dwoma kontami u mojego brokera. Gdyby to była strata, to z pewnością byłaby widoczna w pozycji największa strata relatywna. Dzieki za dobre słowo. DO momentu rozpoczęcia nowego dziennika z masterem tutaj będę wklejał i przyjmowałm propozycje dot. przyszłego konkursu.

Do Mastera jeśli mnie czytasz. Tak na prawde nie musimy grać takimi samymi kwotami. Może to być jakaś wielokrotność. Ale jeszcze szczegóły dogadamy. Najważniejsze aby zarobek był i moja połowy po uwzględnieniu podatku pójdzie na konkurs wśród forumowiczów na najbezpieczniejszy portfel. Ale to z kolei musze dogadać z osobami zarządzającymi forum.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

danders pisze:Co sie stalo ze taka wyrwa na wykresie i zadziwiajaco szybko wrociles na poprzednie poziomy?, ja moja strate z zeszlego piatku odrabialem przez ostatni tydzien ;-)
To jest przekleństwo wszystkich piszących dzienniki. Goście nie czytają postów i zadają potem pytania, na które odpowiedzi są dosłownie na tej samej stronie. :roll:

Adrianoforex
Maniak
Maniak

JAREK67 pisze:
To jest przekleństwo wszystkich piszących dzienniki. Goście nie czytają postów i zadają potem pytania, na które odpowiedzi są dosłownie na tej samej stronie. :roll:

Spox nie mam z tym problemu. Czasami trzeba pomóc. Fakt, że moja legenda nie wygląda jakoś super profesjonalnie. Ale po prostu nie jestem mistrzem painta. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Adrianoforex pisze:
Nemojimmy pisze:

Nie! Ale jak się domyślam pewnie powinienem. :mrgreen: Czytałem głównie książki dotyczące analizy technicznej, fundamentalnej. Czytałem wiele wypowiedzi Warrena Buffetta. Ale tego co ty przytoczyłeś nie. Musze tego gdzieś poszukać tylko w polskiej wersji językowej. Dla zachęty byś coś powiedział o tej pozycji.
Powinieneś ,bo spodoba ci się na 99%.To jest zupełnie coś innego niż książka o analizie technicznej czy fundamentalnej.Jest to książka/powieść o Jessim Livermorze,który wiele zyskownych transakcji zawarł własnie na podstawie intuicyjnej obserwacji ceny.
Chyba najlepsza książka o spekulacji jaką widziałem.

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

Witam Adriano,

Jako starego wyjadacza prosiłbym abyś zerknął na moj statement i go skomentował. Czego za duzo a czego za mało co robie zle?

Dzieki.

Edit: to jest jedno z kont real.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Zablokowany