zobacz, że wejścia masz praktycznie jedno po drugimmandrejk pisze: coś zaczyna się dziać dziwnego z moją psychiką![]()
koniecznie chcesz być na rynku, koniecznie chcesz odrobić stratę ...
a gdzie przerwy

Wiem ,wiem, i to jest mój problem z kórym się borykam ostatnio.TeXs pisze:zobacz, że wejścia masz praktycznie jedno po drugimmandrejk pisze: coś zaczyna się dziać dziwnego z moją psychiką![]()
koniecznie chcesz być na rynku, koniecznie chcesz odrobić stratę ...
a gdzie przerwy
mandrejk pisze:Kolejna rzecz to umiejętność czekania na odpowiedni setup
mandrejk pisze:Wejście na edku chyba na siłę bo dziś był ładny dzień na FX ale nie grałem, nie miałem czasu, i właśnie poniosły mnie trochę emocję, zamknięte z palucha na -4p
, to postanowiłem, że też coś napiszę, skoro i tak nie mam się do kogo odezwać naraziemandrejk pisze:nic tak nie buduje jak opinia innych ludzi
to mnie zaciekawiło, zobaczę jak by to u mnie wyglądało - narazie tylko robiłem stop po 3 SL'achmandrejk pisze:Jak mam dwa dni po kolei stratę to robię sobie dzień wolny od gry
tego się nauczyłem od Ciebie, i z pewnością jest to pozytywne dla psychikimandrejk pisze:Bardzo ważną sprawą są przerwy po każdym setup’ie minimum 15 min
masz jeszcze takie sytuacje?mandrejk pisze:gra bez SL
i tutaj bardzo ważny psychologiczny aspekt, jaki mam cel? czy jest to np. dążenie do tego, że FX to ma być moje stałe źródło utrzymania, czy tylko dorabiam kilka procent do innego dochodu, itp., jak dla mnie głupim podejściem jest, że FX traktuję jako zabawę - co w tym śmiesznego/fajnego? jest dużo więcej ciekawszych rzeczy do zrobienia, które mogę bawić, ale raczej nie gapienie się w słupki 8h przed monitorem... trzeba do tego podejść profesjonalnie, a nie na zasadzie "a może teraz mi się uda to sobie kliknę sell", takie moje zdanie i wydaje mi, się że tylko takie podejście ma sens..mandrejk pisze:FX ma być pracą w moim przypadku
to niewątpliwie wymaga, doświadczenia i wypracowania w sobie właśnie odpowiedniej psychiki, ale ugrać już np. 2000 zł miesięcznie na FX jest jak najbardziej możliwe, i nie wymaga mega depozytu, a co najważniejsze dla mnie nie wystawiam się na takie teksty: "no pan to nic nie robi tylko się opier****" ...mandrejk pisze:b.szybko zdobyć dużo kasy w krótkim terminie
jak dla mnie to chyba podstawowa zasada, jeśli chodzi o utrzymanie psychiki w dobrej kondycjimandrejk pisze:że poleciało jeszcze 50punktów więcej jak bym nie zamknął to mnie nie interesuje
mandrejk pisze:nie siedzieć non stop przy kompie
jak kiedyś u Kogoś to przeczytałem, to mi się chciało śmiać - jak mam nie siedzieć przy kompie, przecież ucieknie mi długo wyczekiwany ruch na x pips... muszę być przy monitorze.... nic bardziej mylnego im mniej tym skuteczniej (wyznaczenie sobie godzin gry - tak naprawdę tylko w niektórych godzinach się coś dzieje)...mandrejk pisze:w zdrowym ciele zdrowy duch
Też mam dosyć czytania o psychice, jak się strzela to potem fakt trzeba polegać na psychice i dorabiać teorie do braku powtarzalności i strategii.MkubuxK pisze:Ja mówię, że system to 100% a psychika nie ma tu nic do rzeczy. Chyba że zaczyna się działać wbrew systemowi.