Scalping w innym wydaniu...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

mandrejk pisze:chciałem podzielić się z Wami na temat psychologii inwestowania bo jak wiadomo jest to 70% sukcesu na FX.
mandrejk pisze:Jeszcze raz nie mogę być pazernym mam brać z rynku co moje i tyle, to ,że poleciało jeszcze 50punktów więcej jak bym nie zamknął to mnie nie interesuje tak sobie załączyłem i wykonałem plan, przestaje się tym dołować bo to był spory błąd.
Widać, że swoje już na forexie przeżyłeś. Mam takie samo zdanie, więc mądrze piszesz :mrgreen:

Poszło dalej, a ja wziąłem okruchy.... trudno się mówi, walczę dalej. Dostałem parę razy SL.... GET UP AND FIGHT

Dlaczego na tym samym systemie jeden potrafi zarobić, a drugi nie daje rady? Bo zarabia trader a nie system.

Chyba, że masz robota jak Jarek67, ale on to w ogóle jest jakiś z kosmosu , więc się nie liczy
:mrgreen:

Na pewno będę zaglądał, powodzenia
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Psychika jak i uznaniowość w FX jest ważnym elementem czy tego chcecie czy nie, gdyby nie, to wszystko robiły by EA, natomiast bardziej niż psychika pasowało by słowo dyscyplina, ale żeby być zdyscyplinowanym trzeba być też twardym psychicznie i tyle, co mi da złoty gral skoro nie trzymam sie zasad? pewnie nic, a co determinuje trzymanie sie zasad? system? no pewnie że nie system tylko :

- dyscyplina
- zaufanie własnym analizą

zaufanie i dyscyplina to są pojęcia dotyczące nas a nie systemu a skoro dotyczą nas dotyczą naszej psychiki

Zaraz ktoś powie, masz statystyka, wiesz ze tak jest, wiesz że system sie sprawdza, i trzeba w to po prostu wierzyć, wiara kolejny termin z psychologii czyli w dalszym ciągu psychika

Nie jest to jakiś kolosalny problem, po prostu trzeba zacisnąć poślady i sie zdyscyplinować, to tak jak kobiety mają z dietą, niby proste zasady, niby wiedza co mają jeść ale gryza hamburgera czy czekolady nie odmówią ;)

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Ink. pisze:Psychika jak i uznaniowość w FX jest ważnym elementem czy tego chcecie czy nie, gdyby nie, to wszystko robiły by EA, natomiast bardziej niż psychika pasowało by słowo dyscyplina, ale żeby być zdyscyplinowanym trzeba być też twardym psychicznie i tyle, co mi da złoty gral skoro nie trzymam sie zasad? pewnie nic, a co determinuje trzymanie sie zasad? system? no pewnie że nie system tylko :

- dyscyplina
- zaufanie własnym analizą
Ink, po raz pierwszy chyba zgadzam się z Tobą w 100%, nie, dla zasady 99% :wink:

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Ink. pisze:araz ktoś powie, masz statystyka, wiesz ze tak jest, wiesz że system sie sprawdza, i trzeba w to po prostu wierzyć, wiara kolejny termin z psychologii czyli w dalszym ciągu psychika
Ink nie wiara tylko WIEDZA, a to że sam grasz w sposób losowy pozwala ci właśnie wierzyć, a nie opierać się na statystyce, która jest podstawą do stworzenia systemu pozwalającego zarabiać na fx.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

co z tego że będziesz miał za sobą statystykę jak z powodu kombinowania, szukania dziury w całym, znajdowania tysiąca potwierdzeń nie będziesz grał z zasadami ? To jest właśnie dyscyplina , żeby ją mieć potrzeba jednak silnej psychiki żeby nie spartolić.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

brother ja losowy ? Ja mam bardzo przemyślany sposób gry, wielokrotnie na tym forum udowadniano ze losowo nie da sie zarabiać, natomiast wiem ile znaczy psychika, wiem ze nie muszę pracować nad systemem bo on jest elegancki, natomiast muszę pracować jeszcze nad sobą, czy to nad trzymanien dłużej pozycji czy piramidowaniem i doskonale sobie zdaje sprawę co muszę ćwiczyć, nie wejścia tylko siebie, dyscyplinę itd,

Druga sprawa to doświadczenie, bez tego ani rusz, a doświadczenie człowiek zdobywa całe życie, ważne zeby w FX skupić sie na jednym sposobie gry , bo zmieniając systemy doświadczenie zdobywany od nowa

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Ink jak widzę twój dziennik to często zamykasz zyskowny trejd na kilka pipsów, a stratny trzymasz na 50 gdzie tu system, logika i przemyślany sposób gry? Sam tak kiedyś robiłem i wystarczy, że spojrzę na wykres i wiem co trejder "miał na myśli" uciekając z małym zyskiem, a trzymając dużą stratę, opierał się po prostu na nadziei, nie na logice.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

brother wskaz mi który bo ja w tamtym dzienniku takich nie widziałem ;)

Jest tam jedna strata podzielona pozycja na eurojapan, reszta to piękne trejdy z trendem bardzo szybko przedstawiane na be, cieszę sie ze śledzisz dziennik szkoda tylko ze nieuwaznie :)

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Ink. pisze:brother wskaz mi który bo ja w tamtym dzienniku takich nie widziałem Wink

"dalem ciała w tym tygodniu bo zarówno eurjapan ( ktory dał mi strate) i 3 x BE były w pewnych momentach łącznie na + 200 pipek, ale takie rzeczy to nieodłączna część rynku"

Ink:

eurojapan i nie wyszedł

-3
-20
-33

a tu zamknąłeś po kilku pipsach zysku

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... &start=200

Więc nie pisz, że wymyślam to są twoje słowa i twoje wejścia. Ja tu widzę grę na czuja właśnie, nie zabezpieczasz 200 pipsów zysku a czasem zamykasz po kilku. Nie mówię, ze sam jestem lepszy, ale to co wypisujesz robi się denerwujące i wprowadza w błąd zupełnie początkujących.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

brother a teraz policz ile moich trejdów w tym dzienniku i jaka częśc tego to 1 strata i 1 zamknięcie za wcześnie? 5 % wszystkich transakcji?

Adin.
Chciałbym mieć system w permanentnyą 100% skutecznościa, niestety nie mam stąd ta uwaga uwaga 1 strata ;)
dwa.
Chciałbym zawsze zamykać na TP i tu uwaga uwaga parę razy zamykam za wcześnie :)

Natomiast popatrz na to z drugiej strony, popatrz co sie stało na eurojapan potem, gdybym grał na nadziei to by doszło do 3x -150, tak sie nie stało bo wiem kiedy sie pomyliłem i zamknełem

Sam sie przyznaje że moj system gry jest na czyja, ale na czuja są wejscia, analiza jest jak najbardziej poważna, nie zamknąłem eurojapan bo liczyłem na 200 pipek z jednego trejdu minimum, druga sprawa nie zagrałem 1 większą pozycją tylko podzieliłem na 5 mniejszych bo nie byłem pewien tego trejdu, a 2 pozostałych częsci nawet nie otworzyłem, jak pisałem w innym wątku system składa sie nie na stały % kapitału tylko na % kapitału w zależności od pewności trejdu tego byłem średnio pewien i wyszło jak wyszło,

Podstawa w tym biznesie to przyznać sie do błędnej analizy, ja to potrafię zrobić, i gdy tylko dochodze do wniosku że sie myle to wychodzę , czy to na - 10 czy o czy + 10 lub ustawiam BE

Ale dalej mi nie pokazałeś gdzie pozwalam pozycji fruwać na - 50 ;)

ODPOWIEDZ