samochodziki
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Inaczej. Nie wydałbym 300 tys. na samochód mając na koncie 600 tys. Myślę że potrzebowałbym raczej 3 milionów. Moje zdanie tj. "żeby kupić coś za 300 tys. trzeba najpierw zarobić 600 tys." tyczyło się tylko i wyłącznie giełdy i środków na koncie giełdowym. Po prostu - to żadna droga wydać cały swój kapitał na samochód, aby potem zostać z niczym.
Ridera w temacie samochodowym jestem totalnym laikiem, a akurat ten model wraz z kilka innymi polecał mi kolega, który zajmuje się sprowadzaniem samochodów i myślę że trochę się na temacie zna. Ja raczej ograniczałem się do stwierdzenia że w niedalekiej przyszłości planuje kupić samochód w cenie do x, ma mieć to, to, to i to, fajnie jakby miał to, to i to.
Zresztą tak czy tak ten Mercedes nie będzie raczej moim pierwszym samochodem głównie ze względów finansowych. Nie tyle z uwagi na cenę samego samochodu co właśnie z uwagi na cenę części i ewentualnych napraw. Jestem bardzo początkującym kierowcą i szczerze nie chciałbym obijać krawężniki autem za jakieś 25 tyś.
Ridera w temacie samochodowym jestem totalnym laikiem, a akurat ten model wraz z kilka innymi polecał mi kolega, który zajmuje się sprowadzaniem samochodów i myślę że trochę się na temacie zna. Ja raczej ograniczałem się do stwierdzenia że w niedalekiej przyszłości planuje kupić samochód w cenie do x, ma mieć to, to, to i to, fajnie jakby miał to, to i to.
Zresztą tak czy tak ten Mercedes nie będzie raczej moim pierwszym samochodem głównie ze względów finansowych. Nie tyle z uwagi na cenę samego samochodu co właśnie z uwagi na cenę części i ewentualnych napraw. Jestem bardzo początkującym kierowcą i szczerze nie chciałbym obijać krawężniki autem za jakieś 25 tyś.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
Moim pierwszym samochodem był mercedes w124 coupe w wersji z silnikiem 2.3 litra . Mimo ,że to była ta nie najlepsza wersja to za skrzynie biegów zapłaciłem 3000zł (w 2009 roku) i jeszcze długo jej szukałem.
-Silnik słaby i wysokie spalanie (15l/100km)
-Wygodny i powoli staje się klasykiem.
-Problemy z rdzą
Później był mercedes w220 (2004 rok produkcji) i modliłem by nie padła mi skrzynia biegów lub zawieszenie pneumatyczne. Potem jeździłem bmw e66 (po lifcie ,730d) ale tylko przez półtora miesiąca. Sprowadziłem sobie ze stanów potem BMW e60 z roku 2008 535i z 305 KM . Sprzedałem ze względu na zbyt duże spalanie i ciężką nogę. Teraz planuję kupić na weekendy W126 SEC 500 .Na każdym z tych aut jeszcze zarobiłem.Także polecam dobrze przemyśleć zakup samochodu ,bo może nas to przerosnąć. Marzy mi się nowa M3 ,ale wiem jak to się skończy ,Obecnie jeżdzę terenówką ,nie ważne jaką
-Silnik słaby i wysokie spalanie (15l/100km)
-Wygodny i powoli staje się klasykiem.
-Problemy z rdzą
Później był mercedes w220 (2004 rok produkcji) i modliłem by nie padła mi skrzynia biegów lub zawieszenie pneumatyczne. Potem jeździłem bmw e66 (po lifcie ,730d) ale tylko przez półtora miesiąca. Sprowadziłem sobie ze stanów potem BMW e60 z roku 2008 535i z 305 KM . Sprzedałem ze względu na zbyt duże spalanie i ciężką nogę. Teraz planuję kupić na weekendy W126 SEC 500 .Na każdym z tych aut jeszcze zarobiłem.Także polecam dobrze przemyśleć zakup samochodu ,bo może nas to przerosnąć. Marzy mi się nowa M3 ,ale wiem jak to się skończy ,Obecnie jeżdzę terenówką ,nie ważne jaką

Ostatnio zmieniony 08 sty 2012, 22:21 przez Cadermo, łącznie zmieniany 1 raz.
http://demotywatory.pl/738390/BMW-dopracowywane-latamiramaso pisze:Żadne tam Carrera
Ja chcę (...)
Lada 2107 (rok prod. 2011 - z ostatniego wypustu). - http://www.lada-auto.ru/cgi-bin/models. ... branch=tth
Sporo czasu jeździłem Samarą... bestia nie do zdarcia

Jeśli chodzi o moje marzenia to:
Taki zestaw jak kolegi Macieja "Cygana" z Bydgoszczy http://surface56.republika.pl/images/2008/BICZER/ (wszystkie 6 kół przy czym na pace CBR600RR stunt)
do cywilnej jazdy CBR 1000 RR `10 + Saab 9-5 Vector kombi
a jak będę za stary na CBRki to GoldWing 1800

z nierealnych jednak Aston Martin

Na razie jest astra a po niej będzie kolejna Astra albo Sharan... ciągle się waham

Z kącików uśmiechu można obliczyć rozpiętość wolności [WOLF 1982-2007]
Adrenalina uzależnia ;-)
Adrenalina uzależnia ;-)
Nigdy AUDI ! A4 ,A6 I A8 są strasznie do siebie podobne ;/ Do tego przedni napęd lub quattro (daje rade ) . Audi są ładne ,ale modele są zbyt podobne do siebie.
Skoro tak gadacie o takich furkach to na co czekacie? Pracować po 14-16 godzin dziennie ,a za jakiś czas będziecie takimi jeździć ! Pozdrawiam
Skoro tak gadacie o takich furkach to na co czekacie? Pracować po 14-16 godzin dziennie ,a za jakiś czas będziecie takimi jeździć ! Pozdrawiam