samochodziki
nie prawdaridera pisze:Za samo OC nie zapłacimy więcej jak kilka stówek na miesiąc

OC na nowe samochody jest prawie jak za darmo
nie ma znaczenia czy samochod luksusowy czy fiat panda
po za tym jest to logiczne...jezeli kupujemy nowa fure za milion dolarow to raczej nie chcemy bawic sie nia w stluczki i wyludzac kasy z ubezpieczalni

AC oczywiscie to juz zabojstwo

i co ciekawe cena OC wcale nie zalezy az tak bardzo od pojemnosci samochodu jak twierdza rozni "znafffcy"
z ciekawosci policzylem na szybko w mbanku
porsche panamera turbo 4,8L - 500KM - 2011 rok
kawaler bez dzieci - 60% znizek
jakis tam mDirect - 361,2/rok
jezeli starsze:
dodge viper 8,0 - 455KM - 1997 rok
kawaler bez dzieci - 60% znizek
znowu najtanszy mDirect - 657,6 / rok
Good Will Hunting pisze:Dzisiaj taki "interes" już nie opłaca się tak jak jeszcze kilka lat temu, kiedy ceny m2 w większych miastach szły w górę jak szalone. Dzisiaj kiedy jest pełno pustych mieszkań o dobre pieniądze z wynajmu jednego mieszkania jest znacznie ciężej niż kiedyś. Przykładowo w tym roku kiedy szukałem mieszkania na studia pod wynajem niektóre oferty na serwisach z ogłoszeniami wisiały nawet po kilka miesięcy. Jeśli mieszkanie nie było blisko uczelni / kampusu akademickiego lub przystanku autobusowego to właściciele byli skłonni zejść z ceną wynajmu nawet o kilkaset złotych miesięcznie w stosunku do swoich pierwotnych oczekiwań ponieważ obawiali się że w październiku zostaną z pustymi mieszkaniami. Teraz jako że studentów z roku na rok będzie coraz mniej (demografia) wydaje mi się że wcale nie jest to taka "złota" inwestycja. Serio już lepiej jest wpłacić pieniądze na lokatę
Ja uważam trochę inaczej sam w tym roku pomagałem rodzicom wynająć mieszkanie w Krakowie w ciągu 1 dnia znalazłem chętnych , 1500 zł /mc + czynsz, media, fakt lokalizacja jest też dobra (okolice szpitalu Narutowicza)
Dodatkowo posiadając 5 takich mieszkań możemy na nie wsiąść dość dużą hipotekę i kupić/ zbudować lokale użytkowe, które się wynajmuje za dużo ciekawsze kwoty

A co do lokaty to obecnie ona chybaby mnie uchroniła jedynie przed inflacją.
Ja sobie taki obrałem cel na przyszłość

- Good Will Hunting
- Pasjonat
- Yawlarutan
- Stały bywalec
Nie zapominaj, że gdy dysponujesz środkami, za które można kupić 5 mieszkań, bank dużo chętniej podejmie się negocjacji warunków lokaty, niż gdy masz 5000 PLN.Piotrek91 pisze:A co do lokaty to obecnie ona chybaby mnie uchroniła jedynie przed inflacją.

Keep it simple, stupid.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Dokładnie. Mając te 2 miliony złotych powiedzmy jesteś proszony do gabinetu dyrektora / prezesa i osobiście negocjujesz warunki na których powierzysz bankowi swoje pieniądze. Takich rzeczy nie załatwia się "u pani w okienku" 

Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
Tylko że łatwiej jest zebrać 250-300 tys i kupić 1 mieszkanie, a następnie je wynająć niż zebrać te 2 - 3 miliony
Nie chodzi mi tu o umiejętności pomnażana pieniędzy , ale o to że niektórzy (np. JA) posiadają niewyobrażalny talent do trwonienia każdej zarobionej sumy , więc dlatego wybrałem opcję małych kroków.
Zresztą i tak nie planuję kupować wszystkich mieszkań za gotówkę, zbyt długo by to trwało. Zdecydowanie wolę opcję gdzie wynajmujący spłaca większość raty mojego kredytu, a ja jak mam wolne środki to jedynie go NADPŁACAM !
Co do lokaty też myślę że te 2-3 miliony to jednak trochę za mało na indywidualną negocjację oprocentowania, chociaż może , ale na razie nie posiadam takiej kwoty to nie wchodzę w dyskusje.
Dobra koniec spamu

Zresztą i tak nie planuję kupować wszystkich mieszkań za gotówkę, zbyt długo by to trwało. Zdecydowanie wolę opcję gdzie wynajmujący spłaca większość raty mojego kredytu, a ja jak mam wolne środki to jedynie go NADPŁACAM !
Co do lokaty też myślę że te 2-3 miliony to jednak trochę za mało na indywidualną negocjację oprocentowania, chociaż może , ale na razie nie posiadam takiej kwoty to nie wchodzę w dyskusje.
Dobra koniec spamu