nie mam nic do Jarka i w żaden sposób nie chciałem go urazić, podałem Hawaje jedynie jako przykład i tyleAdrianoforex pisze:A te hawaje to jakiś synonim sukcesu? Są tutaj ludzie, którzy z samego tradingu co miesiąc wyciągają średnio kilkadziesiąt tysięcy złotych a mimo to mieszkają w Polsce. Coś w tym złego. To, że jarek pisze z Polski nie oznacza, że mu się nie udało.
S/D tak to widzę
Re: S/D tak to widzę
-
Adrianoforex
- Maniak

freakout pisze:nie mam nic do Jarka i w żaden sposób nie chciałem go urazić, podałem Hawaje jedynie jako przykład i tyleAdrianoforex pisze:A te hawaje to jakiś synonim sukcesu? Są tutaj ludzie, którzy z samego tradingu co miesiąc wyciągają średnio kilkadziesiąt tysięcy złotych a mimo to mieszkają w Polsce. Coś w tym złego. To, że jarek pisze z Polski nie oznacza, że mu się nie udało.a co do osób na tym forum które zarabiają kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie to widziałem może kilka a Twój post zabrzmiał tak jakby to było zjawisko nierzadko spotykane
Ja osobiście znam dwie stąd taki mój wpis. Oki nie róbmy off topic.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
JAREK67 dzięki serdeczne za idyki oraz ciekawy artykuł. Pozdrawiam
Nudy. Dodatkowo gdybym zamykał ręcznie pozycje, to byłby jakiś kilkuprocentowy zysk. Może chyba jednak to będzie najlepsza konfiguracja. Nic tak nie obniża morale jak obserwowanie zysków, które zamieniają się w straty. 

image uploader

image uploader
Kolejne strefy są łamane, więc wciąż wynik pod wodą.

загрузить картинку на сайт
Czarnym koniem testu okazuje się być. Oparty na wskaźniku TRO:

image share
Trochę mu szczęście sprzyja. Trochę pomaga zachowawcza strategia.

хостинг картинок бесплатный

Czarnym koniem testu okazuje się być. Oparty na wskaźniku TRO:

image share
Trochę mu szczęście sprzyja. Trochę pomaga zachowawcza strategia.

хостинг картинок бесплатный
Czasem obserwacja kontraktów CME daje wymierne korzyści:

залить картинку на форум
Czaiłem się na L po tej białej świecy, ale ewidentnie kontrakty pokazywały chęć sprzedaży funta. Opłaciło się poczekać jak widać.

залить картинку на форум
Czaiłem się na L po tej białej świecy, ale ewidentnie kontrakty pokazywały chęć sprzedaży funta. Opłaciło się poczekać jak widać.
Wygląda na sprzedawanie yena. Zagrałem L i zabezpieczyłem oczekującym SellStop.

screencast
Podobnie na USDCAD. Chociaż za chwilę wazne dane dla CAD.

screen shot windows
Edit: zamknąłem jednak USDCAD przed danymi.

photo hosting

screencast
Podobnie na USDCAD. Chociaż za chwilę wazne dane dla CAD.

screen shot windows
Edit: zamknąłem jednak USDCAD przed danymi.

photo hosting
Koncepcja 100% automatycznej gry w oparciu o wskaźniki S_D i Semafor nie zdaje egzaminu. Jak widać na przykładzie gdyby monitorować otwierane przez robota pozycje to większość transakcji kończyłaby się na przyzwoitym proficie.

Jednak do takiego grania nie potrzeba robota. W tej chwili roboty na H4 i D1 mają po około 10% DD. Może rozpocznę testy jeszcze raz. Tym razem z podstawowym założeniem aktywnego mojego uczestnictwa w prowadzeniu pozycji.
Jeszcze to przemyslę.
Zaskakująco niezmiennie,
dobrze zachowuje się robot grający w oparciu o wskaźnik TRO. Nawet dwukrotne wyłączenie na kilkadziesiąt godzin vps-a mu nie zrobiło krzywdy.

upload

фото хостинг
Tym razem pewna bezwładność handlu rzeczywistego w stosunku do backtestów przynosi korzystny efekt.
Niestety to raczej tylko taka faza rynku. Robot ma w sobie element martyngałowej gry. Co prawda korzystał z tego dotychczas w minimalnym zakresie, ale to jest jak zwykle największe zagrożenie i potencjał jednocześnie. Niech sobie gra. Może przyjdzie mi w tym czasie do głowy jakiś pomysł na poprawę jego bezpieczeństwa.

Jednak do takiego grania nie potrzeba robota. W tej chwili roboty na H4 i D1 mają po około 10% DD. Może rozpocznę testy jeszcze raz. Tym razem z podstawowym założeniem aktywnego mojego uczestnictwa w prowadzeniu pozycji.
Jeszcze to przemyslę.
Zaskakująco niezmiennie,

upload

фото хостинг
Tym razem pewna bezwładność handlu rzeczywistego w stosunku do backtestów przynosi korzystny efekt.
Niestety to raczej tylko taka faza rynku. Robot ma w sobie element martyngałowej gry. Co prawda korzystał z tego dotychczas w minimalnym zakresie, ale to jest jak zwykle największe zagrożenie i potencjał jednocześnie. Niech sobie gra. Może przyjdzie mi w tym czasie do głowy jakiś pomysł na poprawę jego bezpieczeństwa.
Jarku, na jakiej zasadzie ten robot który gra w oparciu o strefy S/D zamyka pozycje? Po pojawieniu się semafora czy nowej strefy S/D?