S/D tak to widzę

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Re: S/D tak to widzę

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Adrianoforex pisze:A te hawaje to jakiś synonim sukcesu? Są tutaj ludzie, którzy z samego tradingu co miesiąc wyciągają średnio kilkadziesiąt tysięcy złotych a mimo to mieszkają w Polsce. Coś w tym złego. To, że jarek pisze z Polski nie oznacza, że mu się nie udało.
nie mam nic do Jarka i w żaden sposób nie chciałem go urazić, podałem Hawaje jedynie jako przykład i tyle :) a co do osób na tym forum które zarabiają kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie to widziałem może kilka a Twój post zabrzmiał tak jakby to było zjawisko nierzadko spotykane ;)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

freakout pisze:
Adrianoforex pisze:A te hawaje to jakiś synonim sukcesu? Są tutaj ludzie, którzy z samego tradingu co miesiąc wyciągają średnio kilkadziesiąt tysięcy złotych a mimo to mieszkają w Polsce. Coś w tym złego. To, że jarek pisze z Polski nie oznacza, że mu się nie udało.
nie mam nic do Jarka i w żaden sposób nie chciałem go urazić, podałem Hawaje jedynie jako przykład i tyle :) a co do osób na tym forum które zarabiają kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie to widziałem może kilka a Twój post zabrzmiał tak jakby to było zjawisko nierzadko spotykane ;)

Ja osobiście znam dwie stąd taki mój wpis. Oki nie róbmy off topic. :d
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

:569: Panowie, bez bicia piany. To nie Day Trading. Bardziej merytorycznie proszę.

Awatar użytkownika
Nesses
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nesses »

JAREK67 dzięki serdeczne za idyki oraz ciekawy artykuł. Pozdrawiam

JAREK67
Maniak
Maniak

Nudy. Dodatkowo gdybym zamykał ręcznie pozycje, to byłby jakiś kilkuprocentowy zysk. Może chyba jednak to będzie najlepsza konfiguracja. Nic tak nie obniża morale jak obserwowanie zysków, które zamieniają się w straty. ;)
Obrazek
image uploader

JAREK67
Maniak
Maniak

Kolejne strefy są łamane, więc wciąż wynik pod wodą.
Obrazek
загрузить картинку на сайт

Czarnym koniem testu okazuje się być. Oparty na wskaźniku TRO:
Obrazek
image share
Trochę mu szczęście sprzyja. Trochę pomaga zachowawcza strategia.
Obrazek
хостинг картинок бесплатный

JAREK67
Maniak
Maniak

Czasem obserwacja kontraktów CME daje wymierne korzyści:

Obrazek
залить картинку на форум
Czaiłem się na L po tej białej świecy, ale ewidentnie kontrakty pokazywały chęć sprzedaży funta. Opłaciło się poczekać jak widać. ;)

JAREK67
Maniak
Maniak

Wygląda na sprzedawanie yena. Zagrałem L i zabezpieczyłem oczekującym SellStop.
Obrazek
screencast

Podobnie na USDCAD. Chociaż za chwilę wazne dane dla CAD. :roll:
Obrazek
screen shot windows

Edit: zamknąłem jednak USDCAD przed danymi.
Obrazek
photo hosting

JAREK67
Maniak
Maniak

Koncepcja 100% automatycznej gry w oparciu o wskaźniki S_D i Semafor nie zdaje egzaminu. Jak widać na przykładzie gdyby monitorować otwierane przez robota pozycje to większość transakcji kończyłaby się na przyzwoitym proficie.
Obrazek
загрузить картинку на сайт
Jednak do takiego grania nie potrzeba robota. W tej chwili roboty na H4 i D1 mają po około 10% DD. Może rozpocznę testy jeszcze raz. Tym razem z podstawowym założeniem aktywnego mojego uczestnictwa w prowadzeniu pozycji.
Jeszcze to przemyslę.

Zaskakująco niezmiennie, :wink: dobrze zachowuje się robot grający w oparciu o wskaźnik TRO. Nawet dwukrotne wyłączenie na kilkadziesiąt godzin vps-a mu nie zrobiło krzywdy. :lol:
Obrazek
upload

Obrazek
фото хостинг

Tym razem pewna bezwładność handlu rzeczywistego w stosunku do backtestów przynosi korzystny efekt.
Niestety to raczej tylko taka faza rynku. Robot ma w sobie element martyngałowej gry. Co prawda korzystał z tego dotychczas w minimalnym zakresie, ale to jest jak zwykle największe zagrożenie i potencjał jednocześnie. Niech sobie gra. Może przyjdzie mi w tym czasie do głowy jakiś pomysł na poprawę jego bezpieczeństwa.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Jarku, na jakiej zasadzie ten robot który gra w oparciu o strefy S/D zamyka pozycje? Po pojawieniu się semafora czy nowej strefy S/D?

ODPOWIEDZ