Jones pisze:Jarek
mam zaległości w Twoim dzienniku
dlaczego na wykresie masz spadek co było główną przyczyną broker czy co ?
O, który wykres pytasz?
M1 124
Taka faza rynku można powiedzieć. Po czwartkowych danych euro zaczęło się w upierdliwy sposób osłabiać. Tak że z początkowego zysku rzędu 15% zrobiła się strata. Odrobi.
Ciekawe zagranie. Zobaczymy co teraz z tego wyjdzie. Najpierw ruch w górę, delta wskazuje odwrót i do tego tuż powyżej ceny maż fibo 61.8. Trzymam kciuki.
Jak Ci poszedł trade na USDCHF z sylwestra ? Tuż poniżej przebiegała linia trendu wzrostowego. Cena się od niej ładnie odbiła, ale tak czy inaczej można było zgarnąć 20 pips. No chyba, że przestawiłeś SL na BE ?
Teraz pojawiła się sytuacja na USDCHF - okazja na SELL. Bardzo podobna do poprzedniej. Delta wskazuje odwrót w dół, volumen wysoki i niedaleko powyżej jest linia oporu. Wchodzę w sell.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamknąłem na BE. Teraz mam S ponownie. Miałem nie grać dzisiaj, ale okazja się nadarzyła. W tym przypadku często po takiej sprzedażowej delcie na następnej świecy pojawia się wyraźnie popytowa (niebieska) przy również wysokich obrotach. Wg mojej interpretacji to wskazuje na zamykanie SL ( S-ek w cenach Ask) i dopiero to jest sygnałem do odwrotu. фотохостинг бесплатно
Miałem też pozycje na NZDUSD. To zamknąłem dzisiaj z palca pod "zmęczenie noworoczne" хостинг картинок
Tu mogła mieć miejsce taka sytuacja z wycinaniem SL, o czym pisałem wyżej.
Zaznaczone czerwonymi strzałkami pierwszy pinbar i odpowiadający mu mocny spadkowy słupek delty sugerowały przygotowanie do ruchu ceny na południe. Podczas rysownia następnej swiecy (niebieskie strzałki) zwłaszcza kiedy cena była prawie na maksach wyraźnie zarysowała się przewaga "Asków". To mogło być jedynie zamykanie stratnych S-ek. фото хостинг