Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
krab29
Maniak
Maniak

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Masz rację ninja. Jak moje dziecko miało z 2 lata to jadło to co mu spadło na podłogę. Specjalnie chciałem żeby było brudne. Jabłka mam od teścia sadownika. Niepryskane. Jemy bez mycia i ze skórką.
Dzisiaj było bardzo grubo na ropie - jak na mnie :D . Ale ogólnie w tym roku wyszedłem z nią na zero. Ogólnie zaczynam miesiąc/rok od nowa. Bez stresu i "żę muszę".
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

Dla pamięci, wklejam.
Założenie nierealne, a na pewno nie dla mnie - ale co tam 8)

1 rok, 52 tygodnie, start od tysiaka, 10% tygodniowo zysku 8)
(i nie, nie odbiło mi, nie będę tak grała ani nie jest to mój noworoczny plan 8) :564: ).

Końcówki wychodzą z zaokrągleń, ale je zostawiam bo jakoś tak dystyngowanie wyglądają 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

krab29
Maniak
Maniak

Anomalia pisze:
09 sty 2020, 21:28
Dla pamięci, wklejam.

(i nie, nie odbiło mi, nie będę tak grała ani nie jest to mój noworoczny plan 8) :564: ).

Końcówki wychodzą z zaokrągleń, ale je zostawiam bo jakoś tak dystyngowanie wyglądają 8)
Odbiło ci. Wolę ci napisać prawdę. Możesz się na mnie za to obrazić i zwyzywać mnie jak tutaj na navi robią bociany. Ale taka jest prawda. Plan Świeżaka jest nierealny. Rację ma CBlondyn. Wszystko to statystyka. Wiesz, przed świętami Kermit miał serię 8 trafień. Ale czy będzie miał średnią 8 wtop? Będzie bo taka jest statystyka. Ocalić każdego może mała pozycja i związana z tym mała łączna strata. Jedyne co cię może uratować to kilkaset pozycji otwieranych i zamykanych w miesiącu, ale tak by nigdy nie mieć tego za dużo na raz - co czyni taką grę nierealną.
Babo, zejdź na ziemię. :D Załóż sobie 1% miesięcznie, ale średnio 12% na roku.
Ja wczoraj byłem na zero i utopilem w olliwie znowu. Jestem w tym miesiącu na minusie 600zł. I pewnie tak skończę, za to w lutym może być +5% i będę mega szczęśliwy.
Przy procencie skłaldanym musisz mieć całą serię bez małej serii strat - jest to statystycznie niemożliwe. Był taki kolo w usa co miał serię kilkudziesięciu mega trafionych pozycji, ale i codziennie ktoś wygrywa milion w totka. Tego kolesia nawiedziło FBI, ale nic nie znalazło. :568: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted:
Opamiętaj się
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Wy wszyscy zejdźcie na ziemię i przestańcie oddawać kasę złodziejom.
Jak chcecie tradować, to kupujcie na jakiejś giełdzie bez lewaru, gdzie nie macie praktycznie możliwości wtopy.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

krab29
Maniak
Maniak

Zobaczymy:
edi up, oliwa up, złotko up. Reszty moja magiczna kula nie widzi.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

krab29 pisze:
09 sty 2020, 22:46
Anomalia pisze:
Dla pamięci, wklejam.

Odbiło ci. Wolę ci napisać prawdę. Możesz się na mnie za to obrazić i zwyzywać mnie jak tutaj na navi robią bociany. Ale taka jest prawda. Plan Świeżaka jest nierealny. Rację ma CBlondyn. Wszystko to statystyka. Wiesz, przed świętami Kermit miał serię 8 trafień. Ale czy będzie miał średnią 8 wtop? Będzie bo taka jest statystyka. Ocalić każdego może mała pozycja i związana z tym mała łączna strata. Jedyne co cię może uratować to kilkaset pozycji otwieranych i zamykanych w miesiącu, ale tak by nigdy nie mieć tego za dużo na raz - co czyni taką grę nierealną.
Babo, zejdź na ziemię. :D Załóż sobie 1% miesięcznie, ale średnio 12% na roku.
Ja wczoraj byłem na zero i utopilem w olliwie znowu. Jestem w tym miesiącu na minusie 600zł. I pewnie tak skończę, za to w lutym może być +5% i będę mega szczęśliwy.
Przy procencie skłaldanym musisz mieć całą serię bez małej serii strat - jest to statystycznie niemożliwe. Był taki kolo w usa co miał serię kilkudziesięciu mega trafionych pozycji, ale i codziennie ktoś wygrywa milion w totka. Tego kolesia nawiedziło FBI, ale nic nie znalazło. :568: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted:
Opamiętaj się
krab29 - patrz mnię na usta bo nię będę powtarzać :idea:
Anomalia pisze:
Dla pamięci, wklejam.

I kto tu kogo nie czyta? Foch i dąs, krab29 8)
:lol: :564:
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Anomalia pisze:
Dla pamięci, wklejam.

Do tej tabeli dodam swoje wyliczenia. Już bardziej "reaalne" w przypadku zysków tygodniowych. Otóż przy zysku 5%/tydzień przez rok (czyli 52 tygodnie) stopa zwrotu wyniesie "tylko" 12643%. Czy te 5%/tydzień (średnio zaznaczam) jest realne? Jak nabardziej. Nawet przy klasycznym, nieduzym ryzyku na pozycje w wielkości 1-2%. Można sie pokusic o trading na wykresach H1 i wyższych omijając szerokim łukiem scalping (najgorsza forma spekulacji i najtrudniejsza). Nawet trading mozna ograniczyc do 1-3 poyzcji tygodniowo by osiągnąć taki wynik. Wszystkim tym do przemyślenia ktorzy gorączkowo szukają brokera z lewarem wyższym niż 30:1 (nie jest wcale potrzebny) jak i tym otwierającym dziesiątki pozycji w tygodniu.
Jakość sie liczy nie ilość :d

krab29
Maniak
Maniak

Anomalio, samo myślenie o ciemnej stronie mocy jest złe. Zło kusi i zasiało w twoim umyśle taką ciemną myśl. :D Wybierz drogę jasną stroną mocy. Wyrzuć tego excela :!:
Wreszcie zachowujesz się jak prawdziwa baba - foch i dąs - i tak trzymaj. :D
Mam mt4 w admiral i tam nie ma usd/zar. Umówiliśmy się na randkę z nim (taki trójkąt) :D no i nici. Do duetu nie chciałaś :cry: Zobaczę czy demon gdzieś indziej będzie to miał, tak jak i ruskich. Ogólnie to słaby jestem w mt4. Ale będę się starał.
Dzisiaj mam zapiernicz. Jeszcze zrobiłem taki numer. Syn ze złamanym obojczykiem poszedł w sumie dzisiaj o 1,30 spać. Więc puściłem mu bajkę na yt na dużym telewizorze, a u siebie zamknąlem fajerfoksa. No i kurna skasowały mi się wszystkie zakładki :evil:
Pozdrawiam i życzę focha przez cały dzień. :569:
edit: CBlondyn - bardzo cię cenię za wiedzę którą myślę że masz. Obydwoje podchodzimy do kwestii statystycznie i uważam, że dobrze. Ale nie drąż tego tematu bo czy 5% jest realne? Tak, na rok :D

Awatar użytkownika
dzikson
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dzikson »

krab29 pisze:
Był taki kolo w usa co miał serię kilkudziesięciu mega trafionych pozycji, ale i codziennie ktoś wygrywa milion w totka. Tego kolesia nawiedziło FBI, ale nic nie znalazło. :568: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted:
Opamiętaj się
Jest taki gość co ma podpięte konto do MyFxBook'a który w 2 miesiące z 2k (chyba euro) zrobił ponad 700k z czego wypłacił chyba po miesiącu tylko 40k. Ile % zarobił nie będę liczył, a nie zapisałem, ale to nie ważne.

@krab fajny z Ciebie gość czasem się wydaje ale nie mierz ludzi jedną miarą. 5% w rok? Taki wynik wiążę się z żadnym ryzykiem. Zakładając że masz u brokera 10k pln to w rok liczysz na 500 pln? Przy milionie to jest 50k, wolałbym za to wyjechać z rodziną i odpocząć kilka miesięcy pod palmami niż stresować się na giełdzie :D a za resztę kupić mieszkanie i wynajmować.
Ale z drugiej strony również nie mogę mierzyć wszystkich po mojemu, gdzie ja mam czas na siedzenie przy platformie a duża część ludzi najpierw ma prace/życie a potem giełda. U mnie jest tak że zaczynam traktować trejding jak pracę więc przy takim nastawieniu (5%) nie miał bym szans na rynku. Nie mylić że teraz mam presje, bo nie interesuje mnie czy będę miał słabszy dzień czy nawet miesiąc, trzeba brać to pod uwagę.
krab29 pisze:
10 sty 2020, 10:43
edit: CBlondyn - bardzo cię cenię za wiedzę którą myślę że masz. Obydwoje podchodzimy do kwestii statystycznie i uważam, że dobrze. Ale nie drąż tego tematu bo czy 5% jest realne? Tak, na rok :D
z drugiej strony spójrz w ten sposób, czy dla 90% tracących 5% w rok jest realne?
"Dla każdego inaczej wygląda kawałek nieba, własna sieć odrzutowców kontra pół chleba.."
RR Brygada

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

krab29 pisze:
Przy procencie skłaldanym musisz mieć całą serię bez małej serii strat - jest to statystycznie niemożliwe.
Straty w niczym nie przeszkadzają. Prosty model zarządzania wielkością pozycji: "R"- jednostka straty/zysku. Po 20R na plusie podwajamy stawkę, po stracie 10R zmniejszamy o połowę. Model powoduje, że po podwojeniu stawki nadal jesteśmy dalej od bankructwa bo mamy dodatkowe 10R na straty. Nawet jeśli będziemy mieli stratę 10R to po prostu zmniejszymy stawkę. Jeśli powiedzmy mamy system zarabiający ze skutecznością 50% i r/r wyższy od jednego to prawdopodobieństwo straty 10R jest niskie, z pewnością niższe niż prawdopodobieństwo podwojenia stawki. Jeśli to nie występuje i częściej zmniejszamy stawkę niż podwajamy to znaczy, że system nie działa a nie mm jest złe a zmniejszanie ryzyka, zastosowanie procentu prostego nie zmieni systemu stratnego w zyskowny.

Procent składany ma tą zaletę, że pozwala wejść na rynek z mniejszą kwotą z perspektywą dużej wygranej w przypadku sukcesu. Procent prosty słabo działa na foreksie, który ma więcej wspólnego z hazardem niż inwestowaniem. Nigdy nie wiemy kiedy będziemy zarabiać, po kilku miesiącach, po roku, po kilku latach, czy w ogóle będziemy zarabiać. Przy procencie składanym możemy wchodzić niewielkimi stawkami i ponawiać wielokrotnie próby aż nasz system, strategia, koncepcja gry będzie tym czego od początku szukaliśmy. Przy procencie prostym żeby zyski miały sens trzeba od razu wejść większą kwotą, chyba że ktoś chce wpłacić 300 zł i całe życie zarabiać 1% z tego :D bo na szkoleniach uczyli że trzeba grać kwotą, którą można stracić (powiedzmy te 300zł) i stosować niewielkie ryzyko (nieśmiertelne 1%). Natomiast wejście od razu dużą kwotą jest bez sensu ze względu na ryzyko gdzie prawdopodobieństwo wygranej jest bardzo niskie i nieadekwatne do ponoszonego ryzyka. Jeśli ktoś wejdzie dużą kwotą i przez pierwszy rok będzie tracił to nawet ryzykując 1% może wykasować rachunek. Nawet jeśli straci tylko połowę z tego to odrobienie tego zajmie mu dwa razy więcej czasu. Prawie trzy lata będzie czekał żeby wyjść na zero, przy założeniu założeniu oczywiście że znowu nie będzie tracił. Osoba grająca procentem składanym i zaczynająca minimalną nominalną kwotą jest w lepszej sytuacji niż osoba stosująca procent prosty i zaczynająca wyższą kwotą nominalną gdy trzeba się zmierzyć z długim okresem stratnym zanim zaczniemy zarabiać. Minimalna nominalna kwota to niższe ryzyko początkowe nie przekreślające dużych zysków przy zastosowaniu procentu składanego.

ODPOWIEDZ