Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

krab29 pisze:
07 sty 2020, 20:22
Anomalia - 0,05 lotki. Koszt otwarcia -0,76 zł, czyli razy dwa. W ogóle nie ma na tym ruchu. Idzie to jak ślimak na gigancie. No ile stracę. Pińć złotych, no dobra dyszkę. Za to będę wiedział ile to kosztuje. Z forexu wiesz, że słaby jestem. Wiesz że moim szczytem intelektualnym jest przerzucanie gnoju :568: :D
u.hkd? Bardzo jestem ciekawa i będę wdzięczna za wnioski Twoje w tej kwestii. Wejscie za 2 zeta? Chyba nie ogarniam :roll:
Sprawdziłabym sama ale nie cierpię aliora :roll:

Ale apropos tego, na czym się znasz to mam podejrzenia, że znam Twój zawód 8)
Zajęty koniec roku, zabiegany byłeś - a teraz luzik 8)
Ten gnój to spod krowy czy reniferów? 8)
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

A wracając do fx ma chwilę, właśnie sobie przypomniałam dlaczego nei zaglądam do cudzych analiz :roll:
Bo ich nie rozumiem :idea:

"Konstruktywny wynik grudniowego posiedzenia OPEC, poprawiające się perspektywy gospodarcze na 2020 r. i spowalniający wzrost produkcji w USA sugerują, że ryzyka w przypadku notowań ropy naftowej skierowane są w górę."

Co to są "ryzyka kierowane w górę"? Co to znaczy właściwie?

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Centralna Polska się zgadza. Zawód taki, że i teraz mam tematy, ale muszę się wyluzować. Teraz Ty, miasto gdzie najwybitniejszy Polak ma ławeczkę. Dokładnie mogę ci napisać na priv. Przykre to, że nikt takiego kogoś nie szanuje.
Nie ogarniam tego świata. Ponoć jest 1mln firm jednoosobowych. Firm krzaków. Jestem takim krzaczkiem. Po awanturze o książkę zapodałem problem. Chciałem zmienić temat. Wydaje mi się, że tak problemn musiał ktoś z tego melona spotkać. I zero odzewu. Wszyscy tutaj żyją z fx????
Jestem odludkiem? Nie ogarniam.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2020, 20:43 przez krab29, łącznie zmieniany 1 raz.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

krab29
Maniak
Maniak

Anomalia pisze:
07 sty 2020, 20:36
A wracając do fx ma chwilę, właśnie sobie przypomniałam dlaczego nei zaglądam do cudzych analiz :roll:
Bo ich nie rozumiem :idea:

"Konstruktywny wynik grudniowego posiedzenia OPEC, poprawiające się perspektywy gospodarcze na 2020 r. i spowalniający wzrost produkcji w USA sugerują, że ryzyka w przypadku notowań ropy naftowej skierowane są w górę."

Co to są "ryzyka kierowane w górę"? Co to znaczy właściwie?
W Wawie był "Kontrolowany zrzut nieczystości" - jaki jest niekontrolowany? Nie dojdziesz tematu. Idę się myć, potem dziecko i czytamy Harrego Pottera. 3maj się.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

krab29 pisze:
07 sty 2020, 20:39
Centralna Polska się zgadza. Zawód taki, że i teraz mam tematy, ale muszę się wyluzować. Teraz Ty, miasto gdzie najwybitniejszy Polak ma ławeczkę. Dokładnie mogę ci napisać na priv. Przykre to, że nikt takiego kogoś nie szanuje.
Nie ogarniam tego świata. Ponoć jest 1mln firm jednoosobowych. Firm krzaków. Jestem takim krzaczkiem. Po awanturze o książkę zapodałem problem. Chciałem zmienić temat. Wydaje mi się, że tak problemn musiał ktoś z tego melona spotkać. I zero odzewu. Wszyscy tutaj żyją z fx????
Jestem odludkiem? Nie ogarniam.
Brak szacunku wśród ludzi wzajemnego, ale dystansu też, to problem nie tylko wśród mikro firm. Szczerze powiedziawszy, o wiele bardziej wolę z takimi małymi i mikro pracować aniżeli z dużymi molochami. Znów temat rzeka.
Z zawodem oczywiście żartowałam, bo wiem że nie jesteś Świętym Mikołajem 8)
(chyba).

Ja nie żyję z fx, fx dla mnie było odskocznią od pracy. Czym będzie dalej - nie wiem, może czymś a może przeszłością.
Dobrego wieczoru :564:

krab29
Maniak
Maniak

Nic z tego Konga nie będzie. Przy takim TP zysk 125zł, a depo 950zł. Szkoda, że nie ma Pips Konga na navi - zawsze było na luzie i wesoło.
Tolmon - u ciebie śnieg u "nas" sucho, nawet bez przymrozków.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

krab29
Maniak
Maniak

A tak to się rusza. Na tym tickowym to można grać jak na innych h1 :D
Anomaiio - nazwijmy tę parę prawdziwą anomalią. :569:
Pudło do potęgi pudło :568:
edit: a zysk przy 7,85 wynosi 176zł.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

sla nie masz :561:

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

[/quote]
krab29 pisze:
07 sty 2020, 22:03
Tolmon - u ciebie śnieg u "nas" sucho, nawet bez przymrozków.
To wasz problem że nie macie zimy,za mało się staracie :P
Anomalia pisze:
08 sty 2020, 02:28
sla nie masz :561:
Nocna pogróżka no no :P

Spokojnego dnia :564:
kawa mozg tuli tuli.jpg
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Tolmon_Nika pisze:
08 sty 2020, 07:58

Nocna pogróżka no no :P

Spokojnego dnia :564:
kawa mozg tuli tuli.jpg
Jeszcze jedna kawa a mózg mi eksploduje :idea:
Raczej opr, bo po przemyśleniu jakie są szanse na to, że minionej nocy wyparujemy, zajrzałam na forum żeby zobaczyć czy krabowi nie zrobiło krzywdy na tym eksperymencie. Nie postawienie sl na nowym, nieznanym instrumencie jest niemądre. Krab, i nie kłóć się ze starszą w tej kwestii :561:
I qduatemu też czy nie zrobiło zerknęłam.

Na marginesie - jen i jego zachowanie na żółtych liniach w załączeniu :roll: usd.jpy, tf h4.

Tolmon, co u Ciebie piszą tymi innymi literami, co je ciężko zrozumieć? Oczywiście o wojnę pytam :roll:

ODPOWIEDZ