krab29, po kolei:
1. konta mam w trzech polskich bankach: alior, mbank (i tu jest rus50.f) i bossa. Mam też wypasioną demówkę w Dukaskopy.
2. o książce z żabą oczywiście czytałam, śledząc rozwój akcji z wypiekami na twarzy
3. egzotyki... Nic w życiu nie ma za darmo. Większy zysk - większe ryzyko, i nie ma że boli. Większość rzeczy jakie robiłam od roku na fx miało na celu zminimalizowanie ryzyka grania na randzie, znalezienie na to sposobu takiego, żey mieć komfort podczas grania na tej parze. Mówię kompletnie serio, jeśli będziesz chciał to dotykać to pierwsze spróbuj na demo. Bo wszystko jest dobrze dopóki jest dobrze, ale jak coś się zadzieje to boli, oj boli.
4. nie zgadzam się, że Chiny i Rosja. Jeśli odrzucasz pełny BRIC(S) to ok, ale przy RIC (Rojsa-Indie-Chiny) będę się upierała. Są w stanie stawić czoła USA - militarnie już teraz prawdopodobnie, gospodarczo niebawem też.
5. o polskiej historii i wojnach nie będę pisała, bowiem moje poglądy w kwestii przyczyn moga kogoś urazić. Generalnie nei zapędzam się w polską politykę, czy to obecną czy historyczną. Boje się, że mi żyłka pęknie
6. SEK - korona szwedzka, HUF węgierski. Mbank ma. Spoko do grania. Szczyty były (do usd)

, jak jest teraz to nie bardzo wiem.
7. nie żałuj, nie ma czego
8. u.hkd masz w aliorze

I izraelski wynalazek np. też.
Dolar Hong Kongski
Nigdy nie grałam, nie mam pojęcia jak się to gra, jakie swapy, jakie zyski, jaka dynamika
krab29, masz pisarski talent