Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
krab29
Maniak
Maniak

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Indie - polecam obejrzeć: https://www.youtube.com/watch?v=yqUmoPc07RY - to "prawdziwe" kino.
Parę lat temu postawili się i produkowali lekarstwa bez licencji. Nie wiem jak jest teraz. Mają pigułę i rakietę, ale usa mogą na nich napuścić Pakistan. Nie mają szans.
edit: Ja nie żyję forexem. Nie znam brokerów, nie znam lewarów, po prostu mnie to nie interesuje. Nie śpię z telefonem i włączonymi wykresami. Życie jest obok :569:
Ale na serio zacząłem się zastanawiać nad takimi egzotykami. Podpuściłaś mnie.
edit: Tak się rozwinąłem pisarsko, że nie zwróciłem uwagi na 16 :D :D :D :D :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Ostatnio zmieniony 07 sty 2020, 16:15 przez krab29, łącznie zmieniany 2 razy.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

krab29 pisze: 07 sty 2020, 15:33 Tolmon - nie wiadomo co kto lubi. Mi być zaproponował (kobieta) widły czy kawusię, to wybiorę widły :D
Jeden lubi mostek, drugi mięso bez kostek
Organista ogórki a...
ksiądz jego córki :)
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

krab29 pisze: 07 sty 2020, 15:33 edit: KURNA, PŁACISZ ZA PISANIE TAKICH ESSEJÓW :?: :568: :564: :p
KURNA, TO TY PŁACISZ ZA CZYTANIE TAKICH ESEJÓW :564: :568: :lol: Dzień urlopu trzeba wziąć żeby to ogarnąć 8) :564:

A na serio, potrzebuję czas na ogarnięcie tego co napisałeś. O monsanto, pamiętam że tu z kimś rozmawiałam - z pr7emo chyba, ponad rok temu. Straszna sprawa. Obejrzę ten film od Ciebie, dziękuję.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Andreasgp
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Andreasgp »

Anomalia pisze: 07 sty 2020, 18:47
krab29 pisze: 07 sty 2020, 15:33 edit: KURNA, PŁACISZ ZA PISANIE TAKICH ESSEJÓW :?: :568: :564: :p
KURNA, TO TY PŁACISZ ZA CZYTANIE TAKICH ESEJÓW :564: :568: :lol: Dzień urlopu trzeba wziąć żeby to ogarnąć 8) :564:

A na serio, potrzebuję czas na ogarnięcie tego co napisałeś. O monsanto, pamiętam że tu z kimś rozmawiałam - z pr7emo chyba, ponad rok temu. Straszna sprawa. Obejrzę ten film od Ciebie, dziękuję.
Bez urazy
to my płacimy czytając te tomiska :P
:564:
At Your Own Risk : Na twoje własne ryzyko
Trzeba zawsze pamiętać, że efekt jaki osiągniesz stosując jakąkolwiek strategię będzie zależał tylko od Ciebie.
Jeden (ten sam) system stosowany przez kilku traderów może dać, zupełnie różne wyniki.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Andreasgp pisze: 07 sty 2020, 19:07
Anomalia pisze: 07 sty 2020, 18:47

Bez urazy
to my płacimy czytając te tomiska :P
:564:
Komu?! Co za korsarz Was łupi?!

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Pan płaci, Pani płaci, wszyscy płacimy...
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

krab29, po kolei:
1. konta mam w trzech polskich bankach: alior, mbank (i tu jest rus50.f) i bossa. Mam też wypasioną demówkę w Dukaskopy.
2. o książce z żabą oczywiście czytałam, śledząc rozwój akcji z wypiekami na twarzy :twisted:
3. egzotyki... Nic w życiu nie ma za darmo. Większy zysk - większe ryzyko, i nie ma że boli. Większość rzeczy jakie robiłam od roku na fx miało na celu zminimalizowanie ryzyka grania na randzie, znalezienie na to sposobu takiego, żey mieć komfort podczas grania na tej parze. Mówię kompletnie serio, jeśli będziesz chciał to dotykać to pierwsze spróbuj na demo. Bo wszystko jest dobrze dopóki jest dobrze, ale jak coś się zadzieje to boli, oj boli.
4. nie zgadzam się, że Chiny i Rosja. Jeśli odrzucasz pełny BRIC(S) to ok, ale przy RIC (Rojsa-Indie-Chiny) będę się upierała. Są w stanie stawić czoła USA - militarnie już teraz prawdopodobnie, gospodarczo niebawem też.
5. o polskiej historii i wojnach nie będę pisała, bowiem moje poglądy w kwestii przyczyn moga kogoś urazić. Generalnie nei zapędzam się w polską politykę, czy to obecną czy historyczną. Boje się, że mi żyłka pęknie :roll:
6. SEK - korona szwedzka, HUF węgierski. Mbank ma. Spoko do grania. Szczyty były (do usd) :idea: , jak jest teraz to nie bardzo wiem.
7. nie żałuj, nie ma czego :idea:
8. u.hkd masz w aliorze :idea: I izraelski wynalazek np. też.
Dolar Hong Kongski :lol: :564:
Nigdy nie grałam, nie mam pojęcia jak się to gra, jakie swapy, jakie zyski, jaka dynamika :idea:

krab29, masz pisarski talent :564: :lol:

krab29
Maniak
Maniak

Kurna, nawet nie wiedziałem, że mam w aliorze takie cuda.
usdhkd - swapy od 1 lotki (s -13,71) (L -12,01). Najmniej mogę postawić 0,05 lotki. Wejdę w to.
usdsek - swapy od 1 lotki (S -35,16) (L +7,87). Najmniej mogę postawić 0,05 lotki. Nigdy jeszcze nie oglądałem wykresu.
Forinta też mam. Błąd mojego myślenia polega na tym, że są w aliorze jeszcze stare pary z dużym lewarem. Poniżej są nowe namiary bez "/". Można się pogubić.
Paczę na tego hkd- tam zakres waha się od 7,75 do 7,85, czyli 1,5%. To waluta bardzo sparowana z dolcem. Chyba dzieci z tego związku jednak nie będzie. No chyba, że szybko strzał od 7,75 do 7,85.
Trzeba lepiej zająć się ruskimi.
wcisnąłem, żeby zobaczyć. 0,05 lotki na L, depozyt 950zł, Zysk przy 7,85 to 125zł. Nic z tego nie będzie. Zaraz kasuję, albo mały SL, albo jak pójdzie BE. Tak se poparzę i zrobię coś.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

USD - NOK, SEK, HUF

Na marginesie, trzy pozycje (wejście/wyjście) z 2019 roku gdybym musiała wybrać jako takie do zapamiętania, to byłby to NOK (wyjście ostateczne z longów), kawa (wejście w longi) i kawa (wyjście).

krab29, żadne działanie na łapucapu, trzeba się przygotować do wynalazków. Przynajmniej tak mi się wydaje, choć może Ty masz AT i czary-mary wskaźnikowe w małym palcu, ja nie mam 8)

krab29
Maniak
Maniak

Anomalia - 0,05 lotki. Koszt otwarcia -0,76 zł, czyli razy dwa. W ogóle nie ma na tym ruchu. Idzie to jak ślimak na gigancie. No ile stracę. Pińć złotych, no dobra dyszkę. Za to będę wiedział ile to kosztuje. Z forexu wiesz, że słaby jestem. Wiesz że moim szczytem intelektualnym jest przerzucanie gnoju :568: :D
edit: Hong Kong do niczego się nie nadaje. Co ma go niby ruszyć?

ODPOWIEDZ