Nic, Skoro UE jest ostoją biurokracji gdzie każda decyzja musi przejść przez 100 rąk i 10 głosowań i wszystko trwa dłuugo a decyzje finansowe podejmuje się na zasadzie, rządzą ci którym ufam i praktycznie podejmowane od ręki to trochę jest nie tak. Tam gdzie potrzebujemy i chcemy coś utrudnić to stosujemy zawiłe prawo i wszystko musi sie zgadzać co do joty. Tam gdzie zależy nam na szybkiej decyzji stosujemy metody uznaniowe i ufnościowe XD
Rejs.
Re: Rejs.
Dokładnie to co napisałem. Nie chcę wchodzic w polityke ale dam prosty przykład. Pamietam za komuny w czasach ZSRR sowieci byli gotowi podpisywać wszystko i wszędzie. I co z tego, że z punktu prawnego i oficjalnego wszystko sie zgadzało skoro każdy wiedział, że to co podpisują jest G warte. Bo wiarygodności nie mieli żadnej. To taki prosty przykład jakie znaczenie ma zaufanie głównie zza kulis.
I Polsce zmiana władzy = zmiana zaufania. Wzrost wiarygodności
Bez znaczenia, tak samo jak jeden przekroczy prędkość czy potraci kogoś na pasach i zabije i sąd jednego wsadza na lata do wiezienia a drugiego uniewinnia bo jest znany i ma większą wiarygodność. Wiarygodność i zaufanie jest ważne ale nie stanowi podstawy do zatwierdzenia czegokolwiek co powinno byc oparte na prawie i zasadachCblondyn pisze: ↑30 lip 2024, 10:17Dokładnie to co napisałem. Nie chcę wchodzic w polityke ale dam prosty przykład. Pamietam za komuny w czasach ZSRR sowieci byli gotowi podpisywać wszystko i wszędzie. I co z tego, że z punktu prawnego i oficjalnego wszystko sie zgadzało skoro każdy wiedział, że to co podpisują jest G warte. Bo wiarygodności nie mieli żadnej. To taki prosty przykład jakie znaczenie ma zaufanie głównie zza kulis.
I Polsce zmiana władzy = zmiana zaufania. Wzrost wiarygodności
Wrócę do tego.Hary pisze: ↑29 lip 2024, 22:30Ponieważ chcesz odzyskać tworzenie scenariuszy z poprzedniego życia ,musisz najpierw odzyskać kontrolę nad swoimi myślami.
A gdy nauczysz się myśleć racjonalnie i realistycznie, zdasz sobie sprawę, że wiele z Twoich zmartwień jest błahych.
![]()
ps. wiem że myślisz racjonalnie![]()
Nie napisałam, że chcę wrócić, tylko że mi tego brakuje

Ale .... jeden rzut okiem w kierunku okna i w sumie to już niczego mi nie brakuje

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
Mówimy o takiej skali? Kilka miliardów? To nie są duże pieniądze

->pogląd - sąd o czymś oparty na przeświadczeniu o prawdziwości lub fałszywości czegoś.
->ideologia - system poglądów, idei, pojęć jednostki lub grupy ludzi.
A reszta - taki sposób argumentacji jest dla mojego mózgu jak kij wsadzony w szprychy. Argumenty: bo ktoś, gdzieś, bo długo trwa - nie umiem się do nich odnosić

Andreas, pozdrawiam z pracy

Wawel, tak jak wczoraj
Dawniej byłam pracoholikiem, teraz kocham swoją pracę
Ale to OT. Ja tu zawsze nadmiernie szczera byłam
A wracając do Ciebie, Ink., i do tej sytuacji kiedy w mej głowie żegnam się z forum i siłą rzeczy napadły mnie retrospekcje, to ze sporą częścią Twoich wypowiedzi się zgadzam. Są rzeczy do których chyba trzeba dorosnąć.

Dawniej byłam pracoholikiem, teraz kocham swoją pracę

Ale to OT. Ja tu zawsze nadmiernie szczera byłam

A wracając do Ciebie, Ink., i do tej sytuacji kiedy w mej głowie żegnam się z forum i siłą rzeczy napadły mnie retrospekcje, to ze sporą częścią Twoich wypowiedzi się zgadzam. Są rzeczy do których chyba trzeba dorosnąć.
Boszzz, gdybyś mi dawał złotówkę, ile razy mi to napisałeś, to byłoby mnie już stać na piwo

Ok, powoli będę pisała, i jaśniej.
Kilku Doświadczonych napisało ostatnio na forum swoje rady dla trejderów, Ty też. To mi siedzi w głowie, bo i zgadzam się i nie zgadzam się jednocześnie; są rzeczy które widzę inaczej zupełnie - a jednocześnie pisanie tego nie byłoby zbyt rozsądne.
Ale zakładając, że to zginie w otchłani tego forum, to napiszę, choć wiadomo - ani trochę tak poważnie, jak Wy.
My tu gadugadu, a ja wiedzy nie mam
O co kaman z lukami? Nie mówię o rolowaniu, bo to oczywiste.
Tak sobie z ciekawości znaczę luki, i niepokoi mnie to co widzę; jak wszystko czego nie rozumiem
Przykład poniżej, celowo m1 żeby było widać tą dokładność i bardzo mocną reakcję. Luka otwarcia to była, nie wiem z którego dnia, ale lipiec raczej. Kreski w kolorze lilaróż
Nie rozumiem, gdzie został kapitał (w obydwu przypadkach, luka w dół, luka w górę), bo tu jest chyba zbyt dużo "to zależy" - a jest? A może odpowiedź jest banalnie prosta?
Czemu, mimo zamknięcia luki, ten poziom nadal boli? Przypadek i pułapka poznawcza, czy mechanizm?
Możecie mi wytłumaczyć? Pięknie proszę.

O co kaman z lukami? Nie mówię o rolowaniu, bo to oczywiste.
Tak sobie z ciekawości znaczę luki, i niepokoi mnie to co widzę; jak wszystko czego nie rozumiem

Przykład poniżej, celowo m1 żeby było widać tą dokładność i bardzo mocną reakcję. Luka otwarcia to była, nie wiem z którego dnia, ale lipiec raczej. Kreski w kolorze lilaróż

Nie rozumiem, gdzie został kapitał (w obydwu przypadkach, luka w dół, luka w górę), bo tu jest chyba zbyt dużo "to zależy" - a jest? A może odpowiedź jest banalnie prosta?
Czemu, mimo zamknięcia luki, ten poziom nadal boli? Przypadek i pułapka poznawcza, czy mechanizm?
Możecie mi wytłumaczyć? Pięknie proszę.