@ninja wspomnienia jessiego zaczne czytac na dniach
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9
@ninja wspomnienia jessiego zaczne czytac na dniach
Jedyna pozycja naprawdę warta przeczytania, lub wysłuchania!
I to nie raz, ale raz co jakiś czas.
Ponieważ często może być tak, że nie zrozumiemy od razu wszystkiego.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
Osobiście polecam po za "Wspomnieniami..", "W transie inwestowania" która dotyka głównego problemu tych 90% ludzi.. Za to "Wspomnienia gracza giełdowego" idealnie przedstawiają drogę jaką przebył Jessy aby stać się tym kim się stał. Co mnie najbardziej dotknęło w tej książce.. To że skoro decydujesz o zamknięciu pozycji to znaczy że powinieneś otworzyć przeciwstawną. Perfekcja wykorzystywania każdego trendu przez Livermora była po prostu niesamowita i takie ciche marzenie gdzieś z tyłu głowy się pojawia żeby dojść do perfekcji i zamykając szorta otwierać longa, bo skoro realizuje zysk to oznacza że rynek zawraca
"Dla każdego inaczej wygląda kawałek nieba, własna sieć odrzutowców kontra pół chleba.."
RR Brygada
Osobiście polecam po za "Wspomnieniami..", "W transie inwestowania" która dotyka głównego problemu tych 90% ludzi.. Za to "Wspomnienia gracza giełdowego" idealnie przedstawiają drogę jaką przebył Jessy aby stać się tym kim się stał. Co mnie najbardziej dotknęło w tej książce.. To że skoro decydujesz o zamknięciu pozycji to znaczy że powinieneś otworzyć przeciwstawną. Perfekcja wykorzystywania każdego trendu przez Livermora była po prostu niesamowita i takie ciche marzenie gdzieś z tyłu głowy się pojawia żeby dojść do perfekcji i zamykając szorta otwierać longa, bo skoro realizuje zysk to oznacza że rynek zawraca
No to ja ci polecam przeczytanie tego tak za 5 lat, ponownie...
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.