@ninja wspomnienia jessiego zaczne czytac na dniach
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9
qduaty pisze: 21 kwie 2020, 15:07
@ninja wspomnienia jessiego zaczne czytac na dniach
Jedyna pozycja naprawdę warta przeczytania, lub wysłuchania!
I to nie raz, ale raz co jakiś czas.
Ponieważ często może być tak, że nie zrozumiemy od razu wszystkiego.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
Osobiście polecam po za "Wspomnieniami..", "W transie inwestowania" która dotyka głównego problemu tych 90% ludzi.. Za to "Wspomnienia gracza giełdowego" idealnie przedstawiają drogę jaką przebył Jessy aby stać się tym kim się stał. Co mnie najbardziej dotknęło w tej książce.. To że skoro decydujesz o zamknięciu pozycji to znaczy że powinieneś otworzyć przeciwstawną. Perfekcja wykorzystywania każdego trendu przez Livermora była po prostu niesamowita i takie ciche marzenie gdzieś z tyłu głowy się pojawia żeby dojść do perfekcji i zamykając szorta otwierać longa, bo skoro realizuje zysk to oznacza że rynek zawraca
"Dla każdego inaczej wygląda kawałek nieba, własna sieć odrzutowców kontra pół chleba.."
RR Brygada
dzikson pisze: 21 kwie 2020, 15:45
Osobiście polecam po za "Wspomnieniami..", "W transie inwestowania" która dotyka głównego problemu tych 90% ludzi.. Za to "Wspomnienia gracza giełdowego" idealnie przedstawiają drogę jaką przebył Jessy aby stać się tym kim się stał. Co mnie najbardziej dotknęło w tej książce.. To że skoro decydujesz o zamknięciu pozycji to znaczy że powinieneś otworzyć przeciwstawną. Perfekcja wykorzystywania każdego trendu przez Livermora była po prostu niesamowita i takie ciche marzenie gdzieś z tyłu głowy się pojawia żeby dojść do perfekcji i zamykając szorta otwierać longa, bo skoro realizuje zysk to oznacza że rynek zawraca
No to ja ci polecam przeczytanie tego tak za 5 lat, ponownie...
Tomasz196407 pisze: 21 kwie 2020, 15:20
A tu na rynku zwały, wzrosty nawet ponoć zero "0" było
nic kapitan nie zacheca do łowów??
Tolmo jak tam indeksy ?
Jak są zwały, to można tylko patrzeć.
Okazja dobrej sprzedaży już dawno odleciała.
Tomasz196407 pisze: 21 kwie 2020, 15:20
A tu na rynku zwały, wzrosty nawet ponoć zero "0" było
nic kapitan nie zacheca do łowów??
Tolmo jak tam indeksy ?
Jak są zwały, to można tylko patrzeć.
Okazja dobrej sprzedaży już dawno odleciała.
Racja zrobione co miało być,
lepiej jednak info ze zwała niz
-popatrz ile zarobiłem