Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Tolmon_Nika pisze:
21 kwie 2020, 10:48

@ Tomasz (jeżeli dobrze rozumiem) , że zamiast pisaniny mam S ,L coś cienkiego itd. zaproponował :!: statment a nie musowo go pokazać
Tolmo powiem tak żeby zrozumiale zabrzmiało dla mnie też :D ,
może nie produkujmy nadpopytowo rejsowych tu postów tylko daj PW
i wyraz po wyrazie mi wytłumacz bo siedze juz kilka minut i ni hu i ciut nie pojmuje
PROsze bo lubie zwiezłą dyskusje

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Tomasz196407 pisze:
21 kwie 2020, 13:00
Tolmon_Nika pisze:
21 kwie 2020, 10:48

@ Tomasz (jeżeli dobrze rozumiem) , że zamiast pisaniny mam S ,L coś cienkiego itd. zaproponował :!: statment a nie musowo go pokazać
Tolmo powiem tak żeby zrozumiale zabrzmiało dla mnie też :D ,
może nie produkujmy nadpopytowo rejsowych tu postów tylko daj PW
i wyraz po wyrazie mi wytłumacz bo siedze juz kilka minut i ni hu i ciut nie pojmuje
PROsze bo lubie zwiezłą dyskusje
Obawiam się, że za chwile ten wątek będzie zalany dziesiątkami "genialnych" pomysłów jednego "miszcza" :)
I nie dopchasz sie wręcz do niego ;)

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

@Darku mam tego diskorda w przeglądarce jako stronę/zakładkę i nie umię cię usłyszeć/zobaczyć. Jak mnie znasz to wiesz, że prosty człowiek jestem. Znajdę na yt jak obsługuje się diskorda to ogarnę. Nawet nie mam słuchawek.
Co do pokazu. Jest pewien problem. Bo jak zrobisz "mi" pokaz live to zawsze może być zarzut, że chcę cię oszukać i wykorzystać cię do zawarcia pozycji. Poza tym, obawiam się, że mogą u ciebie pojawić się pewne osoby do komentowania. Mam nadzieję, że u siebie jesteś moderatorem i możesz ich przegonić. Nagle zaobserwujesz przypływ narybku. W związku z tym mam inną propozycję. Nie wiem ile jesteś w stanie ogarnąć par/instrumentów na raz. Wybierz jakieś pary główne walutowe, może złotko/srebro, coś unikatowego usd/mxn zar try i napisz interwał. Nagrasz film i napiszesz/powiesz, że twoi patroni widzą/widizieli go live i zrobisz film. Może ustalimy dzień i instrumenty i interwał i może ja wystrtuje do tego z demonem. Zamówię słuchawki i zobaczymy. Tylko jeśli chodzi o mnie to jestem po ciężkim nokaucie i w tym tygodniu odpada. Nie pozbieram się przez tydzień.
Pozdrawiam i 3maj się.
Uczciwej byłby film. Co ty na to?
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

krab29
Maniak
Maniak

Cblondyn pisze:
21 kwie 2020, 13:06
Obawiam się, że za chwile ten wątek będzie zalany dziesiątkami "genialnych" pomysłów jednego "miszcza" :)
Polecam funkcję ignor - to działa. Nie chcesz, nie czytasz. :568: :564:
Jest jeszcze opcja "przyjaciele". Wie ktoś jak zrobić tak, żeby z różnych dziiałów wyświetlały się tylko ich posty?
Pozdrawiam i 3maj się.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

krab29 pisze:
21 kwie 2020, 13:09
@Darku mam tego diskorda w przeglądarce jako stronę/zakładkę i nie umię cię usłyszeć/zobaczyć. Jak mnie znasz to wiesz, że prosty człowiek jestem. Znajdę na yt jak obsługuje się diskorda to ogarnę. Nawet nie mam słuchawek.
Co do pokazu. Jest pewien problem. Bo jak zrobisz "mi" pokaz live to zawsze może być zarzut, że chcę cię oszukać i wykorzystać cię do zawarcia pozycji. Poza tym, obawiam się, że mogą u ciebie pojawić się pewne osoby do komentowania. Mam nadzieję, że u siebie jesteś moderatorem i możesz ich przegonić. Nagle zaobserwujesz przypływ narybku. W związku z tym mam inną propozycję. Nie wiem ile jesteś w stanie ogarnąć par/instrumentów na raz. Wybierz jakieś pary główne walutowe, może złotko/srebro, coś unikatowego usd/mxn zar try i napisz interwał. Nagrasz film i napiszesz/powiesz, że twoi patroni widzą/widizieli go live i zrobisz film. Może ustalimy dzień i instrumenty i interwał i może ja wystrtuje do tego z demonem. Zamówię słuchawki i zobaczymy. Tylko jeśli chodzi o mnie to jestem po ciężkim nokaucie i w tym tygodniu odpada. Nie pozbieram się przez tydzień.
Pozdrawiam i 3maj się.
Uczciwej byłby film. Co ty na to?
Słuchaj, na przeglądarce nie działa streaming na żywo.
Potrzebujesz zainstalować Discord app dla Windows.
https://discordapp.com/
Wtedy wszystko będzie działać, a jeżeli czegoś nie wiesz, to pisz, pytaj, wyjaśnię!

O osoby do komentowania się nie obawiaj!
Są u mnie reguły, i kto nie szanuje drugiego tradera, zaraz zostanie zaproszony na rozmowę ze mną, i jeżeli nie będzie miał ochoty się dostosować, to za burtę go, jako kapitan mojego statku, wyrzucę!
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

krab29 pisze:
21 kwie 2020, 13:11
Cblondyn pisze:
21 kwie 2020, 13:06
Polecam funkcję ignor - to działa. Nie chcesz, nie czytasz. :568: :564:
Jest jeszcze opcja "przyjaciele". Wie ktoś jak zrobić tak, żeby z różnych dziiałów wyświetlały się tylko ich posty?
Pozdrawiam i 3maj się.
To ja mam lepsza propozycje. Zakłada sobie ktos swój wątek w journalu i pisze do woli ile chce i co chce. Łącznie z preznentacją swoich pomysłów, zagran, strategii i co tylko sobie wymysli. Co do ignora to nie mam w zwyczaju tego robić.
A już reklamowanie się w cudzym wątku to juz lekkie przegięcie. Przynajmniej dla mnie

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Co racja to racja

krab29
Maniak
Maniak

CBlondyn - ja zapamiętałem, że reguły są takie, że każdy może poruszyć temat jaki chce i nic nie musi. Był temat o siekierach i o klockach. Był o szpadlach i był o astronomii. Był o wiośnie, był o psach i kotach, były ciasta i był fx. Był o przerzucaniu gnoju, był o zapachach i smakach. Nawet ostatnio był o ostrzeliwaniu budynków. Czy mi się wszystko tutaj podoba? Pewnie, że nie, ale to się nazywa tolerancja. Ja nie mówię komuś co może, albo nie. Właściciel statku jest jeden, a reszta zajmuje miejsce na pokładzie lub wyskakuje za burtę. Demokracji tutaj nie widzę. Nie chcesz, nie czytasz - to twój wybór - ja zastosowałem ignora, którego też nie miałem w zwyczaju. Wypróbuj i sprawdź czy ci będzie odpowiadał. Mi pasuje - polecam.
A co do osobnych wątków: Kiedyś XABowi obiecałeś wątek z tym jak zawierasz pozycje na demonie. Zapodaj linka, chętnie obejrzę. Miało być kilkadziesiąt postów dziennie. I co? I nic. Jeśli się mylę to przepraszam.
I jeszcze pomyśl czy jak ktoś założy osobny wątek i nie chce żebyś tam pisał to uszanujesz to czy nie? :568:

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Ja też mam propozycję dla profesorka!
Jak nie masz nic merytorycznego do powiedzenia, to nie zaśmiecaj czyjegoś wątku!
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

ninjaproject pisze:
21 kwie 2020, 13:42
Ja też mam propozycję dla profesorka!
Jak nie masz nic merytorycznego do powiedzenia, to nie zaśmiecaj czyjegoś wątku!
Zacznij od siebie. Strach pomysleć jak zaczniemy się przekopywac przez te "merytoryke" :)
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2020, 13:45 przez Cblondyn, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ