Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
dzikson
Pasjonat
Pasjonat

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: dzikson »

Zdecydowanie nie można oceniać po jednej transakcji bo wynik daje średnia a nie jedno wejście udane/nie udane. W sumie w ogóle nie powinno się oceniać bo to może konkretnie podminować.

Choć w sumie co ja się wypowiadam, jestem tu chyba najmłodszy stażem :D i zapowiada mi się dopiero pierwszy miesiąc że wyjdę na plus (mam cichą nadzieję że na dwóch kontach), a dążę do tego aby przed nowym rokiem szkolnym byc na tyle zajebiaszczy żeby udostępnić publicznie konto inwestora bo chciał bym dość do wprawy gdy jest się pod presją ocen innych w czasie rzeczywistym. O ile w ogóle dam radę utrzymać naukę i postępy na obecnym poziomie
Tolmon_Nika pisze:
21 kwie 2020, 10:31
cajto pisze:
21 kwie 2020, 09:49
Ostrożnie z osądami Tomaszu, załoga to nie gimbaza :!:
Desant, pluton rozpoznawczy, poligon w Drawsku Pomorskim.
Wiele lat temu, rok wielkiej przygody...
Też wiele lat temu (żabochlapy) :d
eldyk1.JPG
Tolmon, zdjęcie sugeruje że możesz mieć prawie 100 lat :564: Taki żarcik ;)
"Dla każdego inaczej wygląda kawałek nieba, własna sieć odrzutowców kontra pół chleba.."
RR Brygada

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

@Tomasz - my tutaj nie musimy sobie udowadniać, że ktoś zarabia. Nie mamy problemu, jeśli ktoś mówi że zarobił i nie mamy jeśli popłynął. Dajemy na wiarę i tyle, cieszymy się / współczujemy.
Nie każdy też gra tylko jedną pozycją, więc pisanie na forum gdzie SL, TP, prowadzenie pozycji, szczególnie w kontekście DT i gry na niższych TFach jest wręcz szkodliwe, bo zamiast skupić się na trejdzie, opisujesz go na forum, bo ktoś ma takie życzenie.
Chcesz, wrzucaj swoje wejścia, projekcje, masz potrzebę i chęć - opisuj krok po kroku. Ale nikt tego od ciebie tutaj nie wymaga i od innych też.

@Tolmon - widzę, że ty do Rejsu byłeś szkolony od dawna :D
dzikson pisze:
21 kwie 2020, 10:33
Ochrona Onasisa :think: :D

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

@Cajto tylko odpowiedziałem na dwa watki tego journala

to taki cel nadrzedny, bo jest tematycznie, i poprostu bo człowiek lubi dyskutowac
i nie zamierzam zmieniac nawyków - na wiare tzw
w tym dt niedobrym dobrzy uczestnicy rejsu proponują innym pokazanie statów
odpowiedź jest moim przemysleniem osobistym i popartym faktami szkoleniowców pokazujących swoje staty na tych profitowych kontach
bo na innych to raczej tragedia
i skonczmy bo niedługo bedzie 300 setka

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

cajto pisze:
21 kwie 2020, 10:35
dzikson pisze:
@dzikson - mam 32 skończone i kilka..... dni :d
@cajto - Onasisa aż tak to nie , Cypr - Turecka agresja :!:
@ Tomasz (jeżeli dobrze rozumiem) , że zamiast pisaniny mam S ,L coś cienkiego itd. zaproponował :!: statment a nie musowo go pokazać
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

32? A mnie wmawiano że najmlodszy jestem ;)
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

krab29 pisze:
21 kwie 2020, 09:21
@Dzikson - szczelam, że dax. No może USD/ZAR MXN lub TRY.
@Darku czym nagrywasz filmy? To jakiś darmowy program? I chodzi mi też o to, żeby można nagrać część ekranu. Pytanie o coś z filmu mogę zadać tutaj czy na diskordzie? Źle mi się ta nazwa kojarzy.
Pozdrawiam i 3majcie się.
Kurde, tu produkcja postów też jest niezła!

Ja nagrywam FastStone Capture, ale w wersji komercyjnej. Darmowa wersja nie ma opcji nagrywania filmów.
Używałem też Free Cam 8 (darmowa), ale ten przetwarza filmy dosyć długo, natomiast FSC jakoś od razu
nagrywa plik i gdy klikam "Save", to już nie przetwarza, tylko zaraz zapisuje.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

dzikson pisze:
21 kwie 2020, 09:46
Kurde podczas pisania 100 następnych odpowiedzi :D hehe
Myślę że jeśli wypowiedzi będą merytoryczne i będzie można czegoś sensownego z nich zaczerpnąć to nie ma chyba większego problemu aby trochę z DT się pojawiło, chyba że zacznie się przepychanie i mądrowanie..
To co krab wczoraj napisał miało dużo sensu. Myślałem sobie w nocy o tym (często myślę o pierdołach) i pokazywanie tylko trafnych pozycji po tym jak już wejdą na plus jest bez sensu bo suma sumarów każdy zarabia. Inaczej by sie sprawa miała jak by pisać, wchodzę teraz w... i napisz potem pouczające teksty mając kilka publicznie nieudanych pozycji, na które ktoś by mógł zadać takie same pytanie, co spowodowało że wtedy akurat podjąłeś taką decyzję. Ale oczywiście większość boi się oceniania szczególnie w sytuacji gdy coś nie wyjdzie lub może nie wyjść.
Osobiście TP na ropie zaliczony, czekam na jakiś znak aby wejść w "szybkie" buy
Zapraszam do mojego Dadas Trading Room na Discord, gdzie na żywo relacjonuję swój trading.
Na żywo, oznacza że masz podgląd na mój screen na żywo.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Tolmon_Nika pisze:
21 kwie 2020, 10:48
cajto pisze:
21 kwie 2020, 10:35
dzikson pisze:
@dzikson - mam 32 skończone i kilka..... dni :d
@cajto - Onasisa aż tak to nie , Cypr - Turecka agresja :!:
@ Tomasz (jeżeli dobrze rozumiem) , że zamiast pisaniny mam S ,L coś cienkiego itd. zaproponował :!: statment a nie musowo go pokazać
Tolmon, a ty nie ściemniaj!
Dobrze znam ten twój wskaźnik, i dobrze wiem, że żeby tak wejść na zyskowną pozycję, jak pokazujesz, to trzeba po drodze kilka stracić.
Czego nie pokazujesz...

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

Jeżeli ktoś pokaże wykres-y :!:
indexy-4.png
oraz stat.
indexy-pkt.png
nic nie musi mówić nawet co chciałby pokazać otwierając pozycje, nawet po kilku godzinach widać kiedy (data, godz.) otwarta
była pozycja i to jest ważne (oczywiści kto chce), może zobaczyć na swoim wykresie, a to już zmusza do myślenia i to jest ważne :idea: :!:
Pisanina mam S , a ja mam L lub podobne co ci daje :?: pewnie mętlik :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

@Darku to można zobaczyć na żywca, czy trzeba być patronem? No i czy jest coś innego niż DAX? Można pytać na tym ogólnym?
Najbardziej mnie interesuje u Ciebie i Tolmona w którym momencie rysują wam się strzałki na świecach? Czy w trakcie rysowania świecy (co jest wątpliwe, bo mogły by znikać gdyby warunki się odwróciły), czy zaraz po jej zamknięciu, czy kilka świeczek dalej?
Dziękuję za info o nagrywaniu.
Pozdrawiam i 3majcie się.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

ODPOWIEDZ