Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

ninjaproject pisze:
16 mar 2020, 14:30
Ja mam, ale wy mnie nie lubicie i chcecie wszystko za darmo, to nie dam!
Ja osobiście lubię Twoje wpisy ,gdyby były na dodatek z lekkim przymrużeniem oka myślę że były by ... :564: :P
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

Wracajac do srebra.. patrzcie cene.. 25uncji..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

https://www.mennicaskarbowa.pl/basketed ... 1584368169 - cena filharmonika 25 monet 1oz
https://www.mennicaskarbowa.pl/basketed ... 1584368314 - z liściem który ty masz u siebie. Cena taka sama 1800zł to chyba coś koło 400 funciaków.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

krab29 pisze:
16 mar 2020, 15:17
https://www.mennicaskarbowa.pl/basketed ... 1584368169 - cena filharmonika 25 monet 1oz
https://www.mennicaskarbowa.pl/basketed ... 1584368314 - z liściem który ty masz u siebie. Cena taka sama 1800zł to chyba coś koło 400 funciaków.
Ale to sie sprzedaloza 890 funtow :shock:
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

A to poczekaj, bo nie ogarniam, mam takie tuby z kangurem (25 monet w tubce) i mam rozumieć, że ktoś to kupuje za 900 funciaków? Nie ogarniam tego twojego zrzutu.
Ja sprzedaję za 800 funciaków, kto chętny?
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

krab29 pisze:
16 mar 2020, 15:26
A to poczekaj, bo nie ogarniam, mam takie tuby z kangurem (25 monet w tubce) i mam rozumieć, że ktoś to kupuje za 900 funciaków? Nie ogarniam tego twojego zrzutu.
Ja sprzedaję za 800 funciaków, kto chętny?
Tytuł na gorze strony - 25 maple leaf sold for 889gbp.
To jest mail z ebay ze przedmiot ktory obserwowałem zostal sprzedany.. i za ile..

I moje pytanie kilka postów wcześniej było: kto to kupuje?

Edit screen
Przyjme btc ;)

grzegrzyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzegrzyw »

krab29 pisze:
16 mar 2020, 14:01
Potrzebuję/Szukam dwóch indyków:
1. Zaznacza świczki o jakiejś godzinie np przerywaną pionową kreską - gdzieś to widziałem. Więc np jestem na h4, a on zaznacza mi co 6 świczkę.
2. Mam świczke i naciskam na niej to mi zaznacza tę świeczkę, może być z knotami, albo bez knotów i rysuje w prawą i lewą stronę jej cień - też to gdzieś widziałem. Zaznaczam na D1 i widzę na niższych interwałach jej strefę.
Pewnie w dziale z ciekawymi wskaźnikami do mt4 cz 1 i cz 2 - ale kilkuset stron nie przejrzę.
Pierwszego wskaźnika nie znam, ale napisanie nie powinno być specjalnie trudne, a drugi jest na tym forum, ale jest to wskaźnik Dadasa, więc nie chcę podawać do niego linka.

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Anomalia pisze:
16 mar 2020, 13:42
qduaty pisze:
16 mar 2020, 13:08
Symulacje nie uwzględniają powtórnego zarażenia.. ale i tak ktoś mógłby to kijem borysowi wtluc do głowy.. on chyba nie rozumie celu izolacji..
Wiesz, zastanawiam się, czy on nie ma racji. Tylko że nawet jak ma to wykonanie wydaje się do dupy :roll:
IMO zostawienie na żywioł z JEDNOCZESNYM obligatoryjnym odizolowaniem osób z grup ryzyka na kilka miesięcy (na początku epidemii) wydaje mi się bardzo rozsądne.
Polecam:
https://youtu.be/UDXrJ-zTeCA
Przyjme btc ;)

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

Kudłaty, obejrzę, obiecuję! A przynajmniej podejmę próbę 8)

I póki pamiętam:
krab29 pisze:
09 mar 2020, 12:38
Anomalio - krążą twoje myśli gdzieś w okolicach peso? Moje tak, ale jeszcze nie dzisiaj.
krab29, nie zapytam Cię wokół czego dziś krążą Twoje myśli ( :oops: :lol: ), ale rzucę pytające hasło: pallad?
Zrealizowało się to, czego się spodziewałam jako oczywistość czyli zwała jak się patrzy (swoją drogą, sama się siebie lękam- pisałam że pallad oberwie i tak się stało, zaczął dostawać prawdziwy łomot kilka godzin później, z poziomu 2512 w tydzień spadł do 1497).
Możesz podzielić się doświadczeniem, jak się na tym gra, specyficzne pułapki jakieś? Mocno zaczęłam rozważać wejście, troszkę jeszcze mi się nie układa układanka w tej kwestii w głowie.
Będę Ci wdzięczna.
A na vixa strach patrzeć :roll:
Ostatnio zmieniony 16 mar 2020, 21:26 przez Anomalia, łącznie zmieniany 1 raz.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

oszkosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: oszkosz »

Dobry wieczór
Niestety poległem .Vix dojechaL na maxa .

Do tego zamknołem kontrakty W20 na max stracie dzis w samym dołku ,a vixa na szczycie.
A najśmieszniejsze jest to że szorciłem Dow30 od grudnia do lutego,i ledwo wychodziłem na zero.
Duży depozyt i twardy tyłek/lata "doświadczenia"/ to śmiertelna mieszanka.
Zawsze mówię jak Pan Bóg nie chce byś był bogaty to nawet gdyby skały......... nic z tego.
Na odrabianie strat to mi chyba życia zabraknie.

Pozdrowienia dla pani Kapitan
i duzo zdrowia dla całej załogi.
Oszkosz

ODPOWIEDZ