Rejs.
Re: Rejs.
Ropa zamknięta, z 2 z przodu, jeden z vixów, najniższy, też (wystarczy).
I ponownie powiem, nie znam innego tak hazardowego i tak... mocnego instrumentu.
Taka refleksja mnie naszła, że są instrumenty na czas spokoju i instrumenty na czas niepokoju. Na niepokój - vix, wti, miedź, w dalszej perspektywie pallad może też oberwać mocno, ale to oczywiście zależy od rozwoju sytuacji, zwłaszcza w chińskim przemyśle.
I ponownie powiem, nie znam innego tak hazardowego i tak... mocnego instrumentu.
Taka refleksja mnie naszła, że są instrumenty na czas spokoju i instrumenty na czas niepokoju. Na niepokój - vix, wti, miedź, w dalszej perspektywie pallad może też oberwać mocno, ale to oczywiście zależy od rozwoju sytuacji, zwłaszcza w chińskim przemyśle.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
- ninjaproject
- Maniak
Każdy instrument jest na każdy czas, o ile spread jest relatywnie mały do dziennej i lokalnej zmienności.
Ponieważ nigdy nie znamy przyszłości.
Znamy jednak, typowe zachowania danego instrumentu, i tyle wystarczy, żeby regularnie zarabiać.
Nie liczyć na fuksa za 5000 pkt luki, tylko bazować na tym, co typowe.
To, co typowe, zdarza się typowo.
Ponieważ nigdy nie znamy przyszłości.
Znamy jednak, typowe zachowania danego instrumentu, i tyle wystarczy, żeby regularnie zarabiać.
Nie liczyć na fuksa za 5000 pkt luki, tylko bazować na tym, co typowe.
To, co typowe, zdarza się typowo.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
Anomalio - krążą twoje myśli gdzieś w okolicach peso? Moje tak, ale jeszcze nie dzisiaj.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!
Nie powiem, wokół czego krążą moje myśli

A jeśli chodzi o fx - to zakładając że masz na myśli peso meksykańskie - to tak, jesteśmy na fajnym poziomie, ale jeśli będę wchodziła w eski (logiczne) to i tak poczekam na potwierdzenie, że już po panice jest. Na pewno nie teraz.
W kontekście egzotyków, zastanawia mnie pln (i jego brat huf) - czemu się umacniają do usd, podczas gdy inne egzotyki (w każdym razie te, na które spojrzałam) słabną jakby miały zemdleć?
Zdecydowanie bardziej krążą moje myśli wokół ciągów przyczynowo - skutkowych, zwłaszcza w kontekście surowców (spożywczych i produkcyjnych), kontraktów CO2 itp.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
Im dłużej czytam DT, tym bardziej jestem przekonany, że lekko 3/4 tego działu swoją grę opiera tylko o MM.
AF... może bez komentarza, bo ja nie przypominam sobie dobrego looku od tej strony w tym dziale, natomiast AT... właśnie dlatego tutaj piszę, bo tam zaraz byłaby pyskówka.
Jak można walić takie przestrzały na wszystkim?!
Ja pieprze, świece z wysokich TFów nie pozostawiają złudzeń co do kierunków, a tam w najlepsze kontry, gridy i otwarte pozycje na weekend.
Ropa spada poniżej 28USD, a jakiś pajac woła że się obkupi i nie będzie musiał już grać w tym roku, siedząc jednocześnie w gridzie L od chyba 45. Co kogo obchodzi, ile komu wytrzyma depo, jak tu idzie przecena o kilkadziesiąt % bez lewara, a ktoś leci ciągle L?!
Ja się pytam, tak czysto retorycznie - czy o to chodzi w tej grze?
Żeby ciągnąć za sobą takie ogony?
Kiedyś był eksperyment z małpą, która miała lepsze wyniki niż jacyś tam traderzy. Ostatnie tygodnie pokazały, że i tym razem małpa znów by wygrała.
Nie piszę tego, bo poniosłem jakieś straty i muszę się na kimś wyładować - dla mnie to był normalny dzień z normalnym profitem, tylko z lekka wysokimi spredami.
Piszę, bo mnie to zwyczajnie wk...wia, że jedni mają tupet pouczać innych, pomimo swoich spektakularnych wtop, a inni są jak barany które beczą, bo jeden z przodu zabeczał.
Kto chcecie zacząć zarabiać - musi nauczyć się myśleć i reagować.
Bez tego będzie tylko baranem, a w końcu każdy baran trafia pod nóż.
AF... może bez komentarza, bo ja nie przypominam sobie dobrego looku od tej strony w tym dziale, natomiast AT... właśnie dlatego tutaj piszę, bo tam zaraz byłaby pyskówka.
Jak można walić takie przestrzały na wszystkim?!
Ja pieprze, świece z wysokich TFów nie pozostawiają złudzeń co do kierunków, a tam w najlepsze kontry, gridy i otwarte pozycje na weekend.
Ropa spada poniżej 28USD, a jakiś pajac woła że się obkupi i nie będzie musiał już grać w tym roku, siedząc jednocześnie w gridzie L od chyba 45. Co kogo obchodzi, ile komu wytrzyma depo, jak tu idzie przecena o kilkadziesiąt % bez lewara, a ktoś leci ciągle L?!
Kiedyś był eksperyment z małpą, która miała lepsze wyniki niż jacyś tam traderzy. Ostatnie tygodnie pokazały, że i tym razem małpa znów by wygrała.
Nie piszę tego, bo poniosłem jakieś straty i muszę się na kimś wyładować - dla mnie to był normalny dzień z normalnym profitem, tylko z lekka wysokimi spredami.
Piszę, bo mnie to zwyczajnie wk...wia, że jedni mają tupet pouczać innych, pomimo swoich spektakularnych wtop, a inni są jak barany które beczą, bo jeden z przodu zabeczał.
Kto chcecie zacząć zarabiać - musi nauczyć się myśleć i reagować.
Bez tego będzie tylko baranem, a w końcu każdy baran trafia pod nóż.
Ktoś mi kiedyś powiedział że prawdziwy wilk potrafi biegać między baranami i pozostać niezauważonym. I chyba właśnie o to w tym motłochu chodzi..
A barany tak jak mówisz
A barany tak jak mówisz
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9
Przyjme btc

3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9
Myślę że jedyny błąd który można by wytknąć to rozmowa o takich zagraniach na dziale Daytrading, ale nikt chyba nie ma Kermitowi za złe że się udziela z swoją dłuższą perspektywą, przynajmniej ja nie zauważyłem nikogo który o to by się spierał u kogokolwiek. W takiej sytuacji gdy rynek otwiera się z taką luką, a kapitału rzeczywiście starcza to chyba najlogiczniejszym jest uśrednić jak się da i zacząć patrzeć na wykres w dłuższej perspektywie, bo najgorsze za nami. Wiadomo sprawa wygląda inaczej jak rynek leci gdy możemy coś zrobić, gdy zadziałają stoplossy.cajto pisze: ↑09 mar 2020, 17:21Ropa spada poniżej 28USD, a jakiś pajac woła że się obkupi i nie będzie musiał już grać w tym roku, siedząc jednocześnie w gridzie L od chyba 45. Co kogo obchodzi, ile komu wytrzyma depo, jak tu idzie przecena o kilkadziesiąt % bez lewara, a ktoś leci ciągle L?!
A to że mówi o tym jakby go to nie ruszało, jakby wręcz było częścią planu... to tylko sposób by zachować nerwy na wodzy.
PS. Dzień Dobry

-
- Maniak
najlepsza kwarantanna w UE

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem