Chłopie, tyle lat na Fx i nie wiesz skąd wiadomo ile wyniesie rolowanie?
Czym jest rolowanie?
Wyrównaniem różnicy cen pomiędzy rynkami Cash i Futures.
Zwykle ceny Futures się rozjeżdżają w stosunku do Cash, bo Cash liczy Swap na bieżąco, a Futures tylko raz, na zamknięciu kontraktu.
Już wiesz skąd wiadomo ile wyniesie rolowanie?
Czytaj ze zrozumieniem chłopie. Ja nie pytam CZYM jest rolowanie tylko skąd taka wartość. Czyli skąd @anomalia wie, że to będzie 700 pkt. Zrozumiał już?
Chłopie, tyle lat na Fx i nie wiesz skąd wiadomo ile wyniesie rolowanie?
Czym jest rolowanie?
Wyrównaniem różnicy cen pomiędzy rynkami Cash i Futures.
Zwykle ceny Futures się rozjeżdżają w stosunku do Cash, bo Cash liczy Swap na bieżąco, a Futures tylko raz, na zamknięciu kontraktu.
Już wiesz skąd wiadomo ile wyniesie rolowanie?
Czytaj ze zrozumieniem chłopie. Ja nie pytam CZYM jest rolowanie tylko skąd taka wartość. Czyli skąd @anomalia wie, że to będzie 700 pkt. Zrozumiał już?
Tak, ja zrozumiał bardzo dobrze.
Natomiast ty jakoś nadal nie.
Datę zakończenia kontraktu (rolowania) znamy.
Wykresy, i/lub notowania cen danego instrumentu Cash i Futures też znamy.
Czyli, chyba widać blisko daty kontraktu? Im bliżej, tym pewniej.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
Tak, ja zrozumiał bardzo dobrze.
Natomiast ty jakoś nadal nie.
Datę zakończenia kontraktu (rolowania) znamy.
Wykresy, i/lub notowania cen danego instrumentu Cash i Futures też znamy.
Czyli, chyba widać blisko daty kontraktu? Im bliżej, tym pewniej.
No to może mi "miszcz" odpowie skąd wartość 700? Zamieniam się w słuch
Juz nie wspomne, że termin rolowania o którym wspominała @anomalia wypada na 12 marca 2020 roku. I na daną chwilę brokerzy nawet nie podają przyblizonej wartości róznicy kursowej w wyniku rolowania.
Anomalio i wszystkie kobiety - z okazji Dnia Kobiet wszystkiego najlepszego, zdrowia, szczęścia i wszelkiej pomyślności. Spełnienia marzeń i zadowolenia z dzieci/wnuków i żebyś/cie każdego dnia była/były szczęśliwe.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!
Anomalio i wszystkie kobiety - z okazji Dnia Kobiet wszystkiego najlepszego, zdrowia, szczęścia i wszelkiej pomyślności. Spełnienia marzeń i zadowolenia z dzieci/wnuków i żebyś/cie każdego dnia była/były szczęśliwe.
No właśnie miałem pisać.. nie zdążyłem.. to się tylko dokładam do życzeń
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9