Real 200zł PA SD SR bauns pips
-
- Gaduła
Re: Real 200zł PA SD SR bauns pips
Fajne SD na kablu szkoda że tak późno
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".
Zobacz na dziennym w którym miejscu jesteśmy, sprzedawanie na wsparciu raczej ryzykowne.forexkiller pisze:Myślisz że wejście na audi na tym pinie ma szanse powodzenia?
edit: jestem w tej transakcji na koncie realnym.
Zawsze zaczynaj analizę od większych tf aby zobaczyć w którym miejscu jesteśmy.
Pieniądz robi pieniądz.
Hmm.. już trochę po fakcie, ale ja bym raczej tego nie zagrywał. Po pierwsze na aud/jpy z d1 widzę up mimo tego spadku 2 dniowego - tutaj poprzednia analizaforexkiller pisze:Myślisz że wejście na audi na tym pinie ma szanse powodzenia?
edit: jestem w tej transakcji na koncie realnym.
http://forex-nawigator.biz/forum/real-2 ... ml#p636058
po drugie jeśli już grać S to cena jest moim zdaniem za nisko, zobacz że doszła do mocnej strefy sd up na d1 po raz drugi. Jakbym miał grać S na tej parze to 94.10 po pinie na h4 i tym zbiorowisku na h1 z małym tp 30p lub około 60p ze względu na to co widzę na d1. Część opisu na screenie.
Pozdrawiam, Midas
-
- Gaduła
Z tego trajdu wyszedlem na zero zamknalem cos po 22. Dzieki chlopaki za rady bo dla mnie sa bardzo cenne. Widze ze przy otwieraniu pozycji koniecznoscja jest zerkania na wyzsze TF zeby miec poglad na dana sytuacje. Ta na AUDJPY pokazuje jakie to jest wazne zeby nie shorcic przy wsparciu lub po pinie na wyzszym TF:) Teraz nie wiem jak wrocic do tradingu bo wczorajszej wtopie...wstyd mi za siebie;)
-
- Gaduła
Zapomnij że na takich pinach zarobisz (za słaby ten pin, strasznie malutki), o godzinie 21.15 zazwyczaj nic się nie dzieje, wyjątki to wtedy gdy są podawane dane makroekonomiczne. Może gdyby to była inna godzina to by zadziałał. Taki malutki pinbar bardziej pokazuję brak popytu (zastój, chwilowy brak siły), pinbar na danych pokazuje np że podaż przewyższa popyt lub odwrotnie (lub też po prostu w takich godzinach gdy na rynku coś się dzieje).
-
- Gaduła
Właśnie jestem trakcie przeglądania Waszych rad i piszę "plan" który będzie mi dzielnie towarzyszył podczas każdej transakcji. Dotychczas plan był ale na pulpicie w pliku doc więc do niego nie zaglądałem...teraz będzie na papierze więc czuję się zobowiązany.
Fajne SD na Edziu.
Fajne SD na Edziu.
-
- Gaduła
Mam pytanie do bardziej doświadczonych graczy, czy warto wstawić sobie okna wykresami indeksów Dolara, Euro i np. Dow Jones lub SP500? I jak to jest, indeksy mają wpływ na waluty nie odwrotnie dobrze rozumiem? Jeszcze jakby mi ktoś po krótce napisał kraj który ma ten indeks i waluty którym daje "momentum".
-
- Gaduła
Witam, nie chce zaśmiecać innych wątków więc zadam to pytanie w swoim Journalu. Która waszym zdaniem linia jest najważniejsza? Zajmowalibyście L np na odbiciu przy 1 linii czy poczekalibyście na retest 2-3 LT?
każda jest tak samo ważna bo nikt nie jest w stanie dac 100% gwarancji która Lt zadziała która nie.
-
- Gaduła
Dzięki Ink:)
Dzisiaj wejście na USDCHF na SR, niestety za wcześnie. Z czasem stwierdzam że platforma z kwotowaniem do 4 miejsc po przecinku ma plusy ponieważ dokładnie widać"pipsy". Na złocie nie wchodzę dopóki nie odrobie strat i nie wyjdę na zero...o ile wogóle wyjdę...
Dzisiaj wejście na USDCHF na SR, niestety za wcześnie. Z czasem stwierdzam że platforma z kwotowaniem do 4 miejsc po przecinku ma plusy ponieważ dokładnie widać"pipsy". Na złocie nie wchodzę dopóki nie odrobie strat i nie wyjdę na zero...o ile wogóle wyjdę...