Real 200zł PA SD SR bauns pips
-
- Gaduła
Re: Real 200zł PA SD SR bauns pips
Wejście na SD ale wyszedłem sam ponieważ cena za długo tam myślała nad kierunkiem...Tego chcę w przeszłości uniknąć, musze dojść do poziomu kiedy otwieram trejd ustawiam SL TP i zapominam o nim i co będzie to będzie albo SL albo TP bo takie wychodzenie na BE jak widać na screenie do niczego nie prowadzi tymbardziej że przy wyjściu strefa Sd nie była zanegowana i nadal miała spore szanse zadziałania. Strach przed stratą kolejny błąd w głowie który trzeba wyeliminować...puszczam trejd i niech sobie leci jak będzie SL trudno to jeden z wielu, jeśli TP to pozostaje się cieszyć.
PS. Mogłem wejść po lepszej cenie:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".
Cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości. Cena przyjdzie i zabierze Cię z miejsca gdzie na nią czekasz i zaprowadzi tam gdzie chcesz.forexkiller pisze:Wejście na SD ale wyszedłem sam ponieważ cena za długo tam myślała nad kierunkiem...Tego chcę w przeszłości uniknąć, musze dojść do poziomu kiedy otwieram trejd ustawiam SL TP i zapominam o nim i co będzie to będzie albo SL albo TP bo takie wychodzenie na BE jak widać na screenie do niczego nie prowadzi tymbardziej że przy wyjściu strefa Sd nie była zanegowana i nadal miała spore szanse zadziałania. Strach przed stratą kolejny błąd w głowie który trzeba wyeliminować...puszczam trejd i niech sobie leci jak będzie SL trudno to jeden z wielu, jeśli TP to pozostaje się cieszyć.

Pieniądz robi pieniądz.
-
- Gaduła
Dzisiaj na złocie wtopiłem ponad 15% depozytu początkowego...dlaczego? Bo nie miałem planu, grałem kontr trendowo za każdym razem otwierając pozycje myślałem o tym żeby chociaż część strat odrobić...BUY,SELL,BUY,SELL etc. Ku*** dałem dzisiaj dupy lepiej niż rasowa dziwka. Ale jestem zadowolony ponieważ jestem zdania że lekcja pokory taka jak dzisiaj będzie miała zbawienny wpływ na mój trading. Na demo te straty przeszły by mi koło nosa a na realu bolą i wzywają do samodoskonalenia i szlifowania dyscypliny. 20 pipsów w góre zamykałem S wchodziłem w L, 20 pipsów w doł zamykałem L wchodziłem w S a rynek dymał mnie jak najtanszą panne...po ciula mi były te L skoro trend jest down do cholery??Ale lekcja pokory uuuuuhh...na długo sobie ją zapamiętam. Chyba spróbuje medytacji...rodzinka powie że zwariowałem:P Jestem na siebie wściekły a zarazem zadowolony że tak "wcześnie" udało mi się trafić serie wtop i wiem już teraz że musze nad sobą popracować a nie np. za tydzień. Zawsze to tydzien więcej na prace nad sobą:) Pozdrawiam
Heh fajny ten wykres
jak się na niego patrzy widać jeszcze Twoje emocje
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
-
- Gaduła
S na AUDJPY fibo SR SD +Engulf na m5;p swoją drogą, czy według Was formacje świecowe tpyu pin engulf na m5 spełniają swoją rolę?
Cześć,
Część opisu jest na screenie. Co do gry.. to są emocje 100%. Sam to przerabiałem, ostatnio udało się prawie do zera wyelimonować coś takiego. To uczucie zagubienia po pierwszym SL'u o 0.1p.. i potem jazda.. Drugi trzeci czwarty. Taki 1 dzień potrafił mi zjebać 2 tygodnie systematycznych plusów
Ja mam radę dla Ciebie, ustal sobie na przykład, że jak na 1 parze złapiesz 1 lub 2 sl'e to już jej więcej nie grasz. Zapominasz o niej na dany dzień. Ja ostatnio po radzie kolegi dodałem do swoich zasad coś w tym stylu, tylko wygląda to tak, że jak złapię SL na buy na danej parze to nie gram już L na niej. S nadal jeśli byłby setup mogą zagrać, ale L ni ch***. Tylko wiadomo, że trzeba umieć tą zasadę zastosować
Bo niby od zawsze miałem zasadę 3 sl'e max, a nie raz mi się zdarzyło ją złamać... A no i tak swoją drogą poleciłbym Ci inne pary niż złoto. Ja osobiście lubię najbardziej pary jenowe, ejek ujek chf/jpy, aud/jpy, do tego eur/aud, aud/cad i kabel. Z tym, że i tak gram 80% pozycji na ejku i ujku. Ostatnio w ogóle ujek jest moją ulubioną parą, bardzo ładnie można łapać ruchy 20-50pipsów,a czasem i 100-200.
Pozdrawiam
Część opisu jest na screenie. Co do gry.. to są emocje 100%. Sam to przerabiałem, ostatnio udało się prawie do zera wyelimonować coś takiego. To uczucie zagubienia po pierwszym SL'u o 0.1p.. i potem jazda.. Drugi trzeci czwarty. Taki 1 dzień potrafił mi zjebać 2 tygodnie systematycznych plusów

Ja gram w ten sposób, że szukam miejsca z h1, schodzę na m5/m1 i tam już szukam pina/objęcia/mocniejszej reakcji 2-3 świecowej. Tylko najważniejsze to MIEJSCE. Bez tego żadne m5 i m1 nic nie da. Bo cena tworzy po xx przeciwnych pinów/objęć i innych formacji na m1 po x na m5 w trendzie 100-150 pipsowym na h1. Jeśli chcesz łapać te 20-50pipsów lub więcej to m1/m5 powinno właśnie służyć jedynie do wejśćia, widzisz setup h1, schodzisz na m5-m1 i tam z małym sl'em można ładne RR złapaćforexkiller pisze:S na AUDJPY fibo SR SD +Engulf na m5;p swoją drogą, czy według Was formacje świecowe tpyu pin engulf na m5 spełniają swoją rolę?
Pozdrawiam
-
- Gaduła
Tak emocje w 100% Midas masz rację, w takich chwilach jak te dzisiaj widzę ile jeszcze pracy mnie czeka, ale podobno to co wymaga wysiłku daje dużo satysfakcji. Dzięki za te rady Midas, muszę je dodać do mojego trading planu. Dzisiaj gdybym nie złamał 1 zasady mianowicie kontr trend to byłoby miodzio a tutaj nietrzymanie się 1 malutkiej a jakże ważnej zasady i 15% depozytu poszło...

-
- Gaduła
Myślisz że wejście na audi na tym pinie ma szanse powodzenia?
edit: jestem w tej transakcji na koncie realnym.
edit: jestem w tej transakcji na koncie realnym.

Pytanie nie do mnie ale pozwolę sobie coś dodać. Ogólnie teraz skupiam się na wyższych interwałach i powiem szczerze że też obserwowałem ta parę ale zdecydowałem się jednak nie wchodzić co nie znaczy ze nie widzę potencjału. Wedle mnie spadnie raczej ale ja mówię z d1 wiec nie wiele Ci to da. Pozdrawiam
Sent from my GT-P5100 using Tapatalk 4
Sent from my GT-P5100 using Tapatalk 4
-
- Gaduła
Zaccny, kazda opinia mile widziana:)