Real 200zł PA SD SR bauns pips
-
- Gaduła
Re: Real 200zł PA SD SR bauns pips
Jeśli możesz to wklej tu SS z wyrysowanymi Twoimi strefami na tej parze, z chęcią zobacze jak to u Ciebie wygląda:)
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".
Witam,
Akurat czekałem na kolegę i nie miałem co robić, a za nić dłuższego nie chciałem się brać, więc po przeczytaniu ostatnich paru wpisów w Twoim journalu uznałem, że zrobię analizę aud/jpy. Cały opis na screenie.
Pozdrawiam, Midas
Akurat czekałem na kolegę i nie miałem co robić, a za nić dłuższego nie chciałem się brać, więc po przeczytaniu ostatnich paru wpisów w Twoim journalu uznałem, że zrobię analizę aud/jpy. Cały opis na screenie.
Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Gaduła
Masz racje Midas, świeczka z piątku jest naprawde silna i może to być rozpoczęcie ruchu który wybije nowe HH, co jest prawdopodobne po takiej konsoli. Ogólnie fajnie opisałeś sytuacje na tej parze, z chęcią poczytam jeszcze coś od Ciebie jeśli uda Ci się coś skrobnąć. Jeśli zdecyduje się na zagranie na moją SD to wychodzi na to że będzie to jedynie krótki scalp na shorta
U mnie wygląda to tak 
AUD/JPY - http://img826.imageshack.us/img826/6085/3kjk.png
Liczyłbym na jakąś małą korektę, a potem ruch w górę i szukanie okazji na krótkie pozycje.

AUD/JPY - http://img826.imageshack.us/img826/6085/3kjk.png
Liczyłbym na jakąś małą korektę, a potem ruch w górę i szukanie okazji na krótkie pozycje.
-
- Gaduła
O matko, miałem mały problem żeby ogarnąc te kreski ale dało rade:P Ciekawe jaka będzie luka weekendowa, jeśli wybije nad SD to dla mnie scenariusz z shortem przy SD będzie nieaktualny.
-
- Maniak
forexkiller pisze:O matko, miałem mały problem żeby ogarnąc te kreski ale dało rade:P Ciekawe jaka będzie luka weekendowa, jeśli wybije nad SD to dla mnie scenariusz z shortem przy SD będzie nieaktualny.
A to przewidujesz jakąś lukę weekendową?
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
-
- Gaduła
Na forexie nic nie da się przewidzieć:) Jeśli luka będzie to zobaczymy w którym kierunku, jeśli w dół to może uda się wejść "strategią spóźnionych wejść".
-
- Maniak
forexkiller pisze:Na forexie nic nie da się przewidzieć:) Jeśli luka będzie to zobaczymy w którym kierunku, jeśli w dół to może uda się wejść "strategią spóźnionych wejść".
Już myślałem, że z AT wychodzi ci jakaś luka weekendowa. Czytałem dane makro i szukałem jakichś przesłanek do luki. Mowa tutaj o przynajmniej 30-50 pipsach.

http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
-
- Gaduła
Siema, reagujcie a nie przewidujcie, natomiast ja to widzę tak:

Proponuje Ci nie sugerować się analizami innych osób bo tak za daleko nie zajdziesz 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Gaduła
Wiem wiem emery, ale dobrze poznać zdanie i pogląd na daną parę walutową innej osoby, bardziej doświadczonej. Za dużo niewiadomych jak narazie na tej parze, longów napewno brał nie będę póki co, jeśli już to S ale zobacze jak się dzisiaj rynek otworzy. Pozatym mam 8 innych par do obserwowania więc z tą mogę poczekać aż się sytuacja wyklaruje:)