moze po prostu kolega patrzy na wykres GBPUSD, i na jego podstawie zajmuje pozycje na edku.4expage pisze: trend jest spadkowy według H4.
Rachunek real
Re: Rachunek real
ha ha, rozbawiłeś mnie...poczekamy zobaczymy
Hahaha GH pozamiatałeś, widziałem już analizy potencjalnego odbicia na DRUGIE dotknięcie LT ale takiego trendu spadkowego to jeszcze nigdy

Ja nadal sie bede upieral ze ten dziennik to zart ktoregos z uzytkownikow forum
Przeciez kazdy tekst tutaj jest jak naciskanie na ciagle wytykane bledy
jakby ktos przeczytal to forum i stwiedzil ze zobaczy jak sie uzytkownicy beda produkowac...
4expage. Kiedys tez gralem bez SL i uwazalem ze to dobra metoda i w sumie teraz juz stawiam staly SL, ale nadal uwazam ze granie bez SL ma szanse bytu...Tylko ze granie w taki sposob jak Ty to robisz zeby zlapac 2pipsy to tak jakbys rozdawal nam pieniadze. Moze to w koncu zrozumiesz, bo jeszcze bym zrozumial jak probujesz zlapac chociaz te 10-20 pips, tu juz trzeba w miare przemyslanie ustawic pozycje.
Ale Ty udowadniasz, ze ch. wiesz i poprostu chcesz cos zlapac bez myslenia. Poprostu otwierasz platforme, nastepnie stawiasz pozycje czy to na buy czy na sell i czekasz a bo moze teraz zlapie sie TP, albo moze z palca zamykasz. Kij Cie tam wie, ale juz takich jak Ty bylo wielu i wielu juz tu nie ma.
Pozdrawiam i chetnie dla odprezenia pozagladam tu
;P

4expage. Kiedys tez gralem bez SL i uwazalem ze to dobra metoda i w sumie teraz juz stawiam staly SL, ale nadal uwazam ze granie bez SL ma szanse bytu...Tylko ze granie w taki sposob jak Ty to robisz zeby zlapac 2pipsy to tak jakbys rozdawal nam pieniadze. Moze to w koncu zrozumiesz, bo jeszcze bym zrozumial jak probujesz zlapac chociaz te 10-20 pips, tu juz trzeba w miare przemyslanie ustawic pozycje.
Ale Ty udowadniasz, ze ch. wiesz i poprostu chcesz cos zlapac bez myslenia. Poprostu otwierasz platforme, nastepnie stawiasz pozycje czy to na buy czy na sell i czekasz a bo moze teraz zlapie sie TP, albo moze z palca zamykasz. Kij Cie tam wie, ale juz takich jak Ty bylo wielu i wielu juz tu nie ma.
Pozdrawiam i chetnie dla odprezenia pozagladam tu

Ostatnio zmieniony 28 sty 2013, 20:48 przez MajorGC, łącznie zmieniany 1 raz.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Nie zakładam się, rynek jest nie przewidywalny ale za 13 minut się przekonamy kto jest bliżej racji. Może napisz jaka będzie kwota według ciebie?ajot pisze:Chyba czas zrozumieć, że fx to nie konkurs kto jest mądrzejszy (rynek czy ja), tylko umiejętność serfowania na fali (trendzie)4expage pisze: Poprostu nie lubię przegrywać...Nie chodzi o 2p
Na 2h też jest trend spadkowy
Zawsze znajdzie się timeframe, który pokaże trend jaki byś chciał żeby był, chodzi o to żeby zarabiać a nie kopać się z koniem (rynkiem)założę się o piwo, że nie dojdzie w tym czasie do tych poziomów, raczej góra mój panie.4expage pisze: Na h1 też jest w dół...sądze, że przed 21 będziemy mieli poziom ok. 13445 lub test nawet niżej...
To teraz jedziemy w dół...mamy 8 minut
Faktycznie pomyliłem się...ale nadal uważam, że zaraz będzie w dół
Faktycznie pomyliłem się...ale nadal uważam, że zaraz będzie w dół
Ostatnio zmieniony 28 sty 2013, 21:00 przez 4expage, łącznie zmieniany 1 raz.
A może kolega 4expage że ma duszę buntownika i nie ma zamiaru jak większość , starać się ucinać jak najszybciej straty i maksymalizować zyski, tylko jak na indywidualistę-outsidera przystało, tnie jak najszybciej zyski i maksymalizuje straty! Tu tkwi sekret ! Sam przeciwko światu ! To ma o wiele głębsze podłoże niż zarabianie pieniędzy (fe jakie to płytkie). Tu chodzi o idee i zasady !
Ja myślę że ta strategia ma tylko jeden duży mankament. Za wysoko jest ustawiany TP. Kto to widział żeby być tak chciwym ? 2 pipsy ?! 1 pips to co innego i """"""""""" na pewno """"""""""" zawsze się trafi. 300 transakcji dziennie = 300 pipsów. 6 000 miesięcznie = 6 000 pipsów. 72 000 rocznie = 72 000 pipsów ! Powiedzmy że grasz dziesięcioma lotami i po roku jesteś 7 200 000 $ (mniej więcej) na plusie. Ale po co się ograniczać skoro strategia jest pewna. Graj 100 lotami! Albo 1000!
PS. Na chwile obecną to 'najfajniejszy' dziennik jaki mi przyszło do tej pory oglądać. Też myślę że to żart jednego z forumowiczów.
Ja myślę że ta strategia ma tylko jeden duży mankament. Za wysoko jest ustawiany TP. Kto to widział żeby być tak chciwym ? 2 pipsy ?! 1 pips to co innego i """"""""""" na pewno """"""""""" zawsze się trafi. 300 transakcji dziennie = 300 pipsów. 6 000 miesięcznie = 6 000 pipsów. 72 000 rocznie = 72 000 pipsów ! Powiedzmy że grasz dziesięcioma lotami i po roku jesteś 7 200 000 $ (mniej więcej) na plusie. Ale po co się ograniczać skoro strategia jest pewna. Graj 100 lotami! Albo 1000!
PS. Na chwile obecną to 'najfajniejszy' dziennik jaki mi przyszło do tej pory oglądać. Też myślę że to żart jednego z forumowiczów.
1.345434expage pisze:To teraz jedziemy w dół...mamy 8 minut

pamiętajcie - zawsze kiedy myślicie że coś jest żartem to najprawdopodobniej nim nie jest 

ajot pisze:1.345434expage pisze:To teraz jedziemy w dół...mamy 8 minut
Jakie są Twoje stopy zwrotu inwestycji?