Rachunek real

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Re: Rachunek real

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Kiedyś z pewnym forumowiczem prowadziłem dyskusję o tym czy zanim się człowiek nauczy musi zaliczyć MC, dalej obstaję że nie musi :)
Ale żeby notorycznie łapać MC i żadnych wniosków nie wyciągać to już jest tragedia.
Dlaczego nie wspomniałeś o tym że straciłeś 100% zysku od kapitału, w dodatku to nie jest pierwsze utracone 100% kapitału,
ile to już kont się poszło paść?

Kolego jako guru masz bardzo słaby marketing i osiągnięcia. Kilka dobrych transakcji i wielkie halo, kiedyś miałem tak że 2 tygodnie ciągłem bez
ani jednej stratnej operacji przy minimalnym SLu no i się źle w ogólnym rozrachunku skończyło. Trzeba być zawsze uważnym i czujnym
serie prędzej czy później przyjdą te złe również. Ale ty oczywiście wiesz lepiej powodzenia w zdobywaniu kolejnych leveli MC
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
mario4545
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario4545 »

Grales cos dzisiaj na edku ? Moze jakies screeny tym razem ?

PS. http://www.grapheine.com/bombaytv/agenc ... 49a3b.html ;)

4expage
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 4expage »

Dziś udało mi się ugrać 10% zysku (byłoby 20% ale mam nadal dwie otwarte pozycje na sell przy poziomie: 13427 i 13444) trend jest spadkowy według H4. Myślę, że o ile nic nie spodziewanego na rynku się nie wydarzy w nocy to do jutra rana pozycje zostaną zamknięte na plusie.

Awatar użytkownika
ajot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ajot »

4expage pisze:...sell przy poziomie: 13427 i 13444) trend jest spadkowy według H4.
13444 powinno zamknąć, z tą 13427 możesz mieć problem, co najmniej takie jest moje zdanie, rynek pokaże.

... mówisz spadkowy w/g H4 .... polemizował bym, chyba, że monitor znowu mi się przestawił do góry nogami ;)

Nie uważasz jednak, że ryzykowanie całego depo dla 2p to jednak słaba strategia?
Ostatnio zmieniony 28 sty 2013, 20:24 przez ajot, łącznie zmieniany 1 raz.

4expage
Gaduła
Gaduła

ZielonaMgielka pisze:Spadkowy powiadasz :)

http://screencast.com/t/ek55TsjAyPH
A gdzie jest czas na tym obrazku?

Awatar użytkownika
ajot
Gaduła
Gaduła

4expage pisze:
ZielonaMgielka pisze:Spadkowy powiadasz :)

http://screencast.com/t/ek55TsjAyPH
A gdzie jest czas na tym obrazku?
A co to ma do rzeczy, jest to wykres H4, każdy ma taki sam i nie jest to trend spadkowy, choćbyś nie wiem jak zaklinał rzeczywistość

4expage
Gaduła
Gaduła

ajot pisze:
4expage pisze:...sell przy poziomie: 13427 i 13444) trend jest spadkowy według H4.
13444 powinno zamknąć, z tą 13427 możesz mieć problem, co najmniej takie jest moje zdanie, rynek pokaże.

... mówisz spadkowy w/g H4 .... polemizował bym, chyba, że monitor znowu mi się przestawił do góry nogami ;)

Nie uważasz jednak, że ryzykowanie całego depo dla 2p to jednak słaba strategia?
Poprostu nie lubię przegrywać...Nie chodzi o 2p
Na 2h też jest trend spadkowy

4expage
Gaduła
Gaduła

Na h1 też jest w dół...sądze, że przed 21 będziemy mieli poziom ok. 13445 lub test nawet niżej...

Awatar użytkownika
ajot
Gaduła
Gaduła

4expage pisze: Poprostu nie lubię przegrywać...Nie chodzi o 2p
Na 2h też jest trend spadkowy
Chyba czas zrozumieć, że fx to nie konkurs kto jest mądrzejszy (rynek czy ja), tylko umiejętność serfowania na fali (trendzie)

Zawsze znajdzie się timeframe, który pokaże trend jaki byś chciał żeby był, chodzi o to żeby zarabiać a nie kopać się z koniem (rynkiem)
4expage pisze: Na h1 też jest w dół...sądze, że przed 21 będziemy mieli poziom ok. 13445 lub test nawet niżej...
założę się o piwo, że nie dojdzie w tym czasie do tych poziomów, raczej góra mój panie.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2013, 20:39 przez ajot, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ