Cadermo pisze:że się przeprowadziliście ,czy żałujecie ?
Ja żałuję że się 22 lata temu nie przeprowadziłem...,teraz jestem za stary.
Często wyjeżdżam,mam znajomych..
Powiem tak,te rozterki te będą nieodłączną cechą Polaka i na emigracji i w Polsce ,niestety z nimi będziesz żył..// takim narodem jesteśmy na emigracji myślimy o powrocie na emeryturze,a w Polsce myślimy o wyjeżdzie ///
Musisz mieć dużo determinacji,a najważniejsze aby był to Twój świadomy wybór !.
Czy USA to dobry wybór?.
Odpowiem tak....
W globalnym świecie bankierzy wymyslili prosty sposob na nowoczesna, w bialych rekawiczkach prowadzona grabiez i rabunek panstw. Udzielic takiemu jak najwiekszych pozyczek, kredytow a potem przez dziesieciolecia sciagac lichwe. Wczesniej oczywiscie nalezy rozwalic przemysl i gospodarke aby klient nie podskakiwal. Jestesmy chyba na etapie coroczneego splacania lichwy, ktorej wartosc dochodzi do PKB, a ktorej zaden analityk nie poda bo to tajemnica bankowa...
Wiec podnosci sie podatki, placi glodowe pensje, no za wyjatkiem policji i administracji panstwowej, no bo ktos te gawiedz musi za pysek trzymac, a poniewaz na reszte brakuje, wiec zaciaga sie nowe poozyczki od ktorych trzeba splacac jeszcze wieksza lichwe. Takie dodatnie sprzezenie zwrotne, ktore prowadzi do katastrof.
Pytanie jest takie czy USA umożliwiają Tobie prawnie,strukturalnie ,infrastrukturalnie bronienie się przed tym?.
Odpowiedż brzmi zdecydowanie tak..
Aby to Tobie lepiej zobrazować te prawa które ma obywatel USA w Polsce ma tylko kilka największych banków...// piję do afery jak nasz minister finansów zaprosił na tajne spotkanie kilka największych banków i sugerował co będzie robił ,aby te wtajemniczone banki sobie ułożyły plan// była z tym gigantyczna afera///
W USA też jest tak że Dyrektorzy regionalni FED organizują też takie spotkania lecz zapraszają na takie spotkania wszystkich chętnych inwestorów....!!!.
Reasumując wybór należy do Ciebie.Musisz sprawę przemyśleć i odpowiedzieć sobie czy Ty i Twoja dziewczyna macie dużo determinacji i konsekwencji>?
Pozdrawiam.