Witam.
Odpowiem zbiorczo Panowie
reptile pisze:Może tak.. nie wiedziałem,że wadzą tu posty Foregina.. choć już ich nie ma prawie wcale.. i n % mniej niż moich. Ostatecznie przyjmuje krytykę i informacje,udzielam się mniej o 90% żeby nie było

Nie wiem co ma Foregin do mojego poprzedniego postu.
Reptile, udzielaj się więcej tylko staraj się pisać pełnymi zdaniami. O nic więcej nie proszę
reptile pisze:Chcę powiedzieć,że.. marketing brokerów,LP,systemów,platform jest już tak silny że ciągle gubi się realia.. niby news.. a ich mnogość czyni spustoszenie umysłowe jak najlepsza propaganda.
W dzisiejszych czasach marketing jest wszędzie i będzie go pewnie jeszcze więcej.
reptile pisze:W integralu zarządzane są normalnie CFD.
Ciekawe. To dlaczego Alior ma CFD od GFT? Być może coś się zmieniło ale nie sądzę.
reptile pisze:Integral daje LP tez do MT4 przez WL.. (ok ci nas robia po swojemu).
FxGrid > WL > Brdige > Mt4
FxGrid > WL > Brdige > Protrader
Jesteś w błędzie. Wygląda to tak:
FxGrid > Bridge > Mt4
FxGrid > Protrader
reptile pisze:W mt4 MM nie ma ujemnego spreadu bo arbitrazysci w EA byli by "panami"
Nie wiem czy to aktualne ale w Alior by nie zarabiać wyłączono chyba opcje AlgoTrading.Przynajmniej tak było czy to aktualne? Nim odpisze realnie co chce przekazać.

Widzisz, wszędzie szukasz podstępu i potwierdzenia dla Twojej tezy, że wszyscy Cię dymają.
A prawda jest poprostu prozaiczna. Moduł do algotradingu nie jest jak narazie tak dopracowany by mógł być udostępniony klientom.
green7 pisze:Wiem jakie spready ma Alior: fakt jedne z najniższych. Co z tego jak prowizja jest spora i niewiele te spready dają.
Wiem też, że sam mogę podpiąć się pod Integrala i uzyskać warunki dużo lepsze niż daje Alior.
Orientuje się też, że PFSoft nie musi nic robić w temacie dymania klientów bo sam Integral umożliwia zwiększenie danemu klientowi spreadu. I oddanie tej części brokerowi.
Green, przecież cała prowizja nie idzie do Aliora. Wiesz jaki jest łańcuszek po drodze. Wszyscy muszą dostać swoją cześć z tej prowizji.
Alior nie jest instytucją charytatywną. Też chce zarobić, jak każdy podmiot.
Jeżeli Cię stać na to by się podpiąć do Integrala i mieć lepsze warunki, to czemu z tego nie skorzystasz? Ja bym się nie zastanawiał. Problemem będzie tylko obrót jak wygenerujesz. Samemu raczej nie będzie on zbyt duży, a wtedy Twoje warunki się pogorszą. Jak uruchomisz działalność brokerską to zaczną Cię zjadać opłaty i wtedy Twoje commission oferowane klientom też wzrośnie.
Koło się zamyka. Dlatego nie ma się co dziwić Aliorowi, że ma takie a nie inne commission. Ciężko jest zejść niżej i być dochodowym.
Reptilowi marzy się natomiast prawdziwy DMA, który jest dostępny tylko na interbanku, a w międzyczasie odkłada 1000$ na kolejne depo i będzie grał 0.1 lota - bez urazy Reptile, wywnioskowałem to z Twoich postów na forum:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 306#203306 Wiem stare. Jeżeli nieaktualne i masz już na "True DMA" to przepraszam.
Co do Integrala i zwiększania przez nich speadu to nie mam takich informacji. Jakbyś mógł napisać skąd masz takie informacje lub chociaż na PW je przesłać byłbym wdzięczny.
Z tego co mi wiadomo oni tylko pobierają opłaty od przeporwadzonych transakcji. Dlatego wszystkim zależy na jak największych obrotach.
Najlepiej zapytać bezpośrednio Integrala jak to wygląda.
green7 pisze:Tak to oczywiste: dlatego napisałem, że to kolejni LP o których (jeśli pamięć mnie nie myli) wspominasz. Pokaż mi gdzie skorzystać z tych wcześniejszych ?
Np. LMAX -
www.velocitytrade.com
green7 pisze:No tak. Zapewne są różne ale często sprowadzają się do tego że "w mętnej wodzie łatwiej ryby łowić"
Niestety cały OTC to jedna wielka mętna woda. Jednak śmiem twierdzić, że właśnie dzięki OTC jesteśmy tu gdzie jesteśmy. Gdyby nie OTC to pewnie dużo ludzi poprostu by nie było stać na to by inwestować, a koszty byłyby znacznie większe. Konkurencja zawsze dobra jest
reptile pisze:Jeśli PT będzie miał Direct do Integrala no to jest to jakis potencjał.Ja z PT zrezygnowałem,za dużo komplikacji technicznych i niejasności strukturalnych.
Protrader ma direct do Integrala.
reptile pisze:Co nam daje nowe LP w PT?Przecież nie mają ECN.. DOM.. nic..
Sprawa ECN czyli ("true ECN" jak to pisze Esco) została już kilkakrotnie wyjaśniona na forum.
DoM jest dostępny u danego brokera w obrębie jego LP's.
reptile pisze:Co daje bycie LPsom w PT?
Sama integracja z Protraderem nic im nie daje. Dopiero podpisanie umowy z brokerem, który używa Protradera jako platformy daje im przychody z commission.
Pozdrawiam
Karol Marchewka