ProTrader - rośnie konkurencja dla MT4

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.

Protrader 2 został zintegrowany z Dow Jones: http://protrader.net/news/protrader-2-i ... -dow-jones

Traderzy będą mogli teraz przeglądać informacje z Dow Jones bezpośrednio na platformie Protrader 2.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

kowal00 pisze:Witam
Skoro czasami czytaja to forum to moze rozwaza tez kilka moich propozycji ulepszenia softu
To i ja coś powiem może mam rację może nie
Było parę postów o pasku przewijania nie wszystkim pasuje nowy myślę że wynika to bezpośrednio z precyzji jaką dawał stary pasek. Nowy jest bardziej elegancki i efektywny ale w skrócie ..

fajnie jak by skok powiększenia/pomniejszenia w obecnym eleganckim pasku nie był taki duży zawsze można sobie dość szybko kliknąć 2- 3 razy żeby uzyskać większe powiększenie / pomniejszenie trwa to ułamek sekundy. Natomiast mniejszy skok tego powiększenia / pomniejszenia dał by większą precyzję czyli to co dawał stary pasek przewijania.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
tarfue pisze:
Skoro czasami czytaja to forum to moze rozwaza tez kilka moich propozycji ulepszenia softu
To i ja coś powiem może mam rację może nie
Było parę postów o pasku przewijania nie wszystkim pasuje nowy myślę że wynika to bezpośrednio z precyzji jaką dawał stary pasek. Nowy jest bardziej elegancki i efektywny ale w skrócie ..

fajnie jak by skok powiększenia/pomniejszenia w obecnym eleganckim pasku nie był taki duży zawsze można sobie dość szybko kliknąć 2- 3 razy żeby uzyskać większe powiększenie / pomniejszenie trwa to ułamek sekundy. Natomiast mniejszy skok tego powiększenia / pomniejszenia dał by większą precyzję czyli to co dawał stary pasek przewijania.
Jak widać każdy ma swoje preferencje. Mi natomiast bardzo pasuje obecny "skok" ponieważ, klikam 2 razy i jestem pewny, że wszystkie moje wykresy mają takie samo powiększenie. Przedtem robiłem to bardziej na oko.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.

Dzisiaj udostępniona została nowa wersja platformy Protrader 2.
Lista zmian i nowości dostępna jest pod adresem: http://kb.protrader.net/index.php?/Know ... e-20121008

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 16 minutach:

Witam.
Skoro czasami czytaja to forum to moze rozwaza tez kilka moich propozycji ulepszenia softu :wink:
1. Dodanie mozliwosci przedluzenia kanalu cenowego i alarmu tak jak jest to w linii trendu i ustawienie tego jako domyslne a linia rysowana jako druga moglaby sie zaczynac w punkcie, ktotry zaznaczamy (screen)
Looknij na ostatnią wersję. Jest możliwość przedłużenia kanału.

Pozdrawiam
Karol Marchewk

kowal00
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kowal00 »

Witam
Fajnie, ze poprawili troche kanaly. Dzieki MaRCHeW :564:
Szkoda, ze reszta pozostala niezmieniona, moze nastepnym razem...
Jak juz marudze to dorzuce cos jeszcze odnosnie kanalow :wink:
Przydaloby sie poprawic magnes, w tej chwili jest wybor pomiedzy: freehand, high, low, open lub close co sprawdza sie w liniach trendu ale nie w kanalach. Powinna byc opcja high/low w zaleznosci od bandy kanalu.
Poza tym czasami pobieranie danych tickowych dlugo trwa a pozostale wykresy jakie sa otwarte nie odswiezaja sie.
pozdr.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Fajnie, ze poprawili troche kanaly. Dzieki MaRCHeW :564:
Szkoda, ze reszta pozostala niezmieniona, moze nastepnym razem...
Jak juz marudze to dorzuce cos jeszcze odnosnie kanalow :wink:
Przydaloby sie poprawic magnes, w tej chwili jest wybor pomiedzy: freehand, high, low, open lub close co sprawdza sie w liniach trendu ale nie w kanalach. Powinna byc opcja high/low w zaleznosci od bandy kanalu.
Poza tym czasami pobieranie danych tickowych dlugo trwa a pozostale wykresy jakie sa otwarte nie odswiezaja sie.
pozdr.
Co do
kowal00 pisze:2. Dodanie wyboru koloru i stylu linii bid/ask
To możesz napisać do czego Ci to będzie potrzebne i co jest nie tak z tym co jest obecnie w Protrader 2?

Magnes zgłoszę do PFSoftu. Jednak pojawi się on raczej nie wcześniej niż w październiku, ponieważ teraz mamy inne priorytety do zrobienia.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

kowal00
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kowal00 »

MaRCHeW pisze:kowal00 napisał:
2. Dodanie wyboru koloru i stylu linii bid/ask

To możesz napisać do czego Ci to będzie potrzebne i co jest nie tak z tym co jest obecnie w Protrader 2?
Mi jest potrzebne na przyklad do tego, ze uzywam szarego tla i po prostu jest malo widoczna.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
kowal00 pisze:
MaRCHeW pisze:kowal00 napisał:
2. Dodanie wyboru koloru i stylu linii bid/ask

Mi jest potrzebne na przyklad do tego, ze uzywam szarego tla i po prostu jest malo widoczna.
Ok. Rozumiem.
Myślę, że nie będzie z tym problemu :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.

Z przyjemnością informuję, że kolejne trzy banki (jedne z największych) Goldman Sachs, CitiFX i Morgan Stanley zostały zintegrowane z Protrader 2.
Więcej informacji: http://protrader.net/news/protrader-2-n ... gest-banks

Pozdrawiam
Karol Marchewka

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

MaRCHeW pisze:Witam.

Z przyjemnością informuję, że kolejne trzy banki (jedne z największych) Goldman Sachs, CitiFX i Morgan Stanley zostały zintegrowane z Protrader 2.
Więcej informacji: http://protrader.net/news/protrader-2-n ... gest-banks

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Marchew: ale przecież to dla nas nie robi większej różnicy. To są LP - zwykły klient nie może do nich podpiąć się bezpośrednio.
Innymi słowy mógłbyś napisać, że z "przyjemnością informujesz, że PT dobrze robi brokerom" :)
Green
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ