ProTrader - rośnie konkurencja dla MT4
To i ja coś powiem może mam rację może niekowal00 pisze:Witam
Skoro czasami czytaja to forum to moze rozwaza tez kilka moich propozycji ulepszenia softu
Było parę postów o pasku przewijania nie wszystkim pasuje nowy myślę że wynika to bezpośrednio z precyzji jaką dawał stary pasek. Nowy jest bardziej elegancki i efektywny ale w skrócie ..
fajnie jak by skok powiększenia/pomniejszenia w obecnym eleganckim pasku nie był taki duży zawsze można sobie dość szybko kliknąć 2- 3 razy żeby uzyskać większe powiększenie / pomniejszenie trwa to ułamek sekundy. Natomiast mniejszy skok tego powiększenia / pomniejszenia dał by większą precyzję czyli to co dawał stary pasek przewijania.
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Jak widać każdy ma swoje preferencje. Mi natomiast bardzo pasuje obecny "skok" ponieważ, klikam 2 razy i jestem pewny, że wszystkie moje wykresy mają takie samo powiększenie. Przedtem robiłem to bardziej na oko.tarfue pisze:To i ja coś powiem może mam rację może niekowal00 pisze:Witam
Skoro czasami czytaja to forum to moze rozwaza tez kilka moich propozycji ulepszenia softu
Było parę postów o pasku przewijania nie wszystkim pasuje nowy myślę że wynika to bezpośrednio z precyzji jaką dawał stary pasek. Nowy jest bardziej elegancki i efektywny ale w skrócie ..
fajnie jak by skok powiększenia/pomniejszenia w obecnym eleganckim pasku nie był taki duży zawsze można sobie dość szybko kliknąć 2- 3 razy żeby uzyskać większe powiększenie / pomniejszenie trwa to ułamek sekundy. Natomiast mniejszy skok tego powiększenia / pomniejszenia dał by większą precyzję czyli to co dawał stary pasek przewijania.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Witam.
Dzisiaj udostępniona została nowa wersja platformy Protrader 2.
Lista zmian i nowości dostępna jest pod adresem: http://kb.protrader.net/index.php?/Know ... e-20121008
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 16 minutach:
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewk
Dzisiaj udostępniona została nowa wersja platformy Protrader 2.
Lista zmian i nowości dostępna jest pod adresem: http://kb.protrader.net/index.php?/Know ... e-20121008
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 16 minutach:
Witam.
Looknij na ostatnią wersję. Jest możliwość przedłużenia kanału.kowal00 pisze:Witam
Skoro czasami czytaja to forum to moze rozwaza tez kilka moich propozycji ulepszenia softu![]()
1. Dodanie mozliwosci przedluzenia kanalu cenowego i alarmu tak jak jest to w linii trendu i ustawienie tego jako domyslne a linia rysowana jako druga moglaby sie zaczynac w punkcie, ktotry zaznaczamy (screen)
Pozdrawiam
Karol Marchewk
Witam
Fajnie, ze poprawili troche kanaly. Dzieki MaRCHeW
Szkoda, ze reszta pozostala niezmieniona, moze nastepnym razem...
Jak juz marudze to dorzuce cos jeszcze odnosnie kanalow
Przydaloby sie poprawic magnes, w tej chwili jest wybor pomiedzy: freehand, high, low, open lub close co sprawdza sie w liniach trendu ale nie w kanalach. Powinna byc opcja high/low w zaleznosci od bandy kanalu.
Poza tym czasami pobieranie danych tickowych dlugo trwa a pozostale wykresy jakie sa otwarte nie odswiezaja sie.
pozdr.
Fajnie, ze poprawili troche kanaly. Dzieki MaRCHeW

Jak juz marudze to dorzuce cos jeszcze odnosnie kanalow

Przydaloby sie poprawic magnes, w tej chwili jest wybor pomiedzy: freehand, high, low, open lub close co sprawdza sie w liniach trendu ale nie w kanalach. Powinna byc opcja high/low w zaleznosci od bandy kanalu.
Poza tym czasami pobieranie danych tickowych dlugo trwa a pozostale wykresy jakie sa otwarte nie odswiezaja sie.
pozdr.
Witam.
Magnes zgłoszę do PFSoftu. Jednak pojawi się on raczej nie wcześniej niż w październiku, ponieważ teraz mamy inne priorytety do zrobienia.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Co dokowal00 pisze:Witam
Fajnie, ze poprawili troche kanaly. Dzieki MaRCHeW![]()
Jak juz marudze to dorzuce cos jeszcze odnosnie kanalow![]()
pozdr.
To możesz napisać do czego Ci to będzie potrzebne i co jest nie tak z tym co jest obecnie w Protrader 2?kowal00 pisze:2. Dodanie wyboru koloru i stylu linii bid/ask
Magnes zgłoszę do PFSoftu. Jednak pojawi się on raczej nie wcześniej niż w październiku, ponieważ teraz mamy inne priorytety do zrobienia.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Mi jest potrzebne na przyklad do tego, ze uzywam szarego tla i po prostu jest malo widoczna.MaRCHeW pisze:kowal00 napisał:
2. Dodanie wyboru koloru i stylu linii bid/ask
To możesz napisać do czego Ci to będzie potrzebne i co jest nie tak z tym co jest obecnie w Protrader 2?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam.
Myślę, że nie będzie z tym problemu
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Ok. Rozumiem.kowal00 pisze:Mi jest potrzebne na przyklad do tego, ze uzywam szarego tla i po prostu jest malo widoczna.MaRCHeW pisze:kowal00 napisał:
2. Dodanie wyboru koloru i stylu linii bid/ask
To możesz napisać do czego Ci to będzie potrzebne i co jest nie tak z tym co jest obecnie w Protrader 2?
Myślę, że nie będzie z tym problemu

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Witam.
Z przyjemnością informuję, że kolejne trzy banki (jedne z największych) Goldman Sachs, CitiFX i Morgan Stanley zostały zintegrowane z Protrader 2.
Więcej informacji: http://protrader.net/news/protrader-2-n ... gest-banks
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Z przyjemnością informuję, że kolejne trzy banki (jedne z największych) Goldman Sachs, CitiFX i Morgan Stanley zostały zintegrowane z Protrader 2.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Marchew: ale przecież to dla nas nie robi większej różnicy. To są LP - zwykły klient nie może do nich podpiąć się bezpośrednio.MaRCHeW pisze:Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Innymi słowy mógłbyś napisać, że z "przyjemnością informujesz, że PT dobrze robi brokerom"