Witam.
green7 pisze:MaRCHeW pisze:
Wiesz na czym polega agregacja cen on LP's?
Ale my tu nie mamy do czynienia z idealnym rynkiem tylko z platformami służącymi do dymania klientów. Zresztą chyba coś o tym sam wiesz ....
Broker podepnie sobie wielu LP, zagreguje najlepsze ceny doda co nieco do spreadu i dopiero te ceny nam pokaże .... Dodatkowo kasując nas na prowizji.
Oczywiście: nie musi tego robić - ale brutalna rzeczywistość jest taka, że większość właśnie tak działa.
Rozumiem, że piszesz o MT4?
Protrader nie ma tego typu zabawek i nie sądzę znając podejście PFSoftu by coś takiego stowrzyli jak VD.
Wiesz jakie spready ma np. Alior. Jedne z najniższych na rynku. Często można wyłapać spready minusowe. Także gdzie tu widzisz "dodawanie sobie co nieco do spreadu"?
Green, mam wrażenie, że udzieliła Ci się retoryka Reptile odnośnie dymania wszystkich przez wszystkich?
Nie rozumiem Waszego podejścia Panowie. OTC nigdy nie będzie tym czym są giełdy regulowane. Nigdy też nie będzie "true ECN" jak to pisze Esco.
Wiecie o tym doskonale. Także gdzie leży problem, prócz tego już mitycznego dymania wszystkich przez wszystkich?
Czy HFT na rynkach regulowanych to nie jest zwykłe dymanie inwestorów? Jest i co? I nic. Każdy chce zarobić.
green7 pisze:Już pomijając to o czym pisze Reptil ....
No właśnie -
pomijając. Mam wrażenie, że język Reptile jest taki a nie inny specjalnie, gdyż coś chce napisać ale sam nie wie do końca co.
Nie tylko ja mu pisałem, że strasznie ciężko się czyta to co on pisze. Czasami mam wrażenie, że to nie jest język polski lub że autor ma 100 myśli na sekundę i nie nadąża z ich wyrażaniem.
Może Jemu sprawia satyfsakcję, że wszystkie jego posty kończą się Jego monologiem i wszyscy
pomijają szerokim łukiem to co pisze.
green7 pisze:MaRCHeW pisze:
Z powodu umowy między brokerem a LP?
Oficjalne powinny być tylko informacje nt. prime brokera, reszta jest kwestią umowy.
E tam. Ściemnianie - dlaczego niby miały by być oficjalne informacje na temat primebroka? Dlaczego po prostu dla każdej mojej pozycji nie mogę dostać infa kto dokładnie był drugą stroną ?
Bo to brokerom nie na rękę po prostu. Z oczywistych powodów ...
Powody tego stanu rzeczy mogą być różne. Nie wrzucaj od razu wszystkiego do jednego worka. Niektórzy LP, nie mają problemów z ujawnieniem się jako LP. Inni sobie tego nie życzą.
Powodem może być chociażby prozaiczna sprawa - bycie LP dla detalu. Dla niektórych firm, jest to tym samym, co w kręgu "artystów" wystąpienie w reklamie.
green7 pisze:No i wracając do sprawy: Nadal nie widzę, żadnej realnej korzyści z podpięcia pod platformę broków o których wspominasz. Zresztą to już kolejni, wcześniej też pisałeś o kilku innych LP.
No to ja się pytam: gdzie mam założyć konto by z nich skorzystać ? Masz jakiś pomysł ?
Ehh Green. Przecież dopiero co zostali zintegrowani z Protraderem. Chyba normalne, że jeszcze żaden broker nie będzie miał ich jako LP.
Pozdrawiam
Karol Marchewka