ProTrader - rośnie konkurencja dla MT4

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
green7 pisze:
MaRCHeW pisze:Witam.

Z przyjemnością informuję, że kolejne trzy banki (jedne z największych) Goldman Sachs, CitiFX i Morgan Stanley zostały zintegrowane z Protrader 2.
Więcej informacji: http://protrader.net/news/protrader-2-n ... gest-banks

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Marchew: ale przecież to dla nas nie robi większej różnicy. To są LP - zwykły klient nie może do nich podpiąć się bezpośrednio.
Innymi słowy mógłbyś napisać, że z "przyjemnością informujesz, że PT dobrze robi brokerom" :)
Nie no Green, takie słowa nie powinny padać z Twoich ust.
Dlaczego twierdzisz, że PT robi dobrze brokerom?
Przecież to mogą być kolejni potencjalni LP np. dla Aliora lub innego brokera w Polsce. Zmniejszy się spread, lepsze oferty do handlu, więcej minusowych spreadów itd.
Im więcej LP's u brokera tym jest po prostu dla nas lepiej.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

PS. Mogę się zgodzić, że bezpośrednio ta informacja nie dotyczy traderów, jednak pośrednio już tak - i to bardzo.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Heh...
MaRCHeW pisze: Zmniejszy się spread, lepsze oferty do handlu
handel na CFD to taka umova ala provident :wink: jedno co pewne to egzekucja strat :lol: a jeszcze bardziej gdy aniamcja zawszea sie do waskiej grupy podmiotow ala LP.
Przeciez realnie LPsow na cfd jest 10

wiesz tak po kolezensku.. to ma poporstu wydzwiek reklamowy cos ala the best micro sricro broker of Emptylandia :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
reptile pisze:Heh...
MaRCHeW pisze: Zmniejszy się spread, lepsze oferty do handlu
handel na CFD to taka umova ala provident :wink: jedno co pewne to egzekucja strat :lol: a jeszcze bardziej gdy aniamcja zawszea sie do waskiej grupy podmiotow ala LP.
Przeciez realnie LPsow na cfd jest 10

wiesz tak po kolezensku.. to ma poporstu wydzwiek reklamowy cos ala the best micro sricro broker of Emptylandia :D
Reptile przestań już palić to gówno ;)
Skąd CFD Ci się wzięło?

Przecież cały czas mówimy o FX. Przeczytaj dokładnie.
According to the situation on May 2012 the total share of these tree institutions amounts 18.90% of all forex transactions. Particularly, the share of Goldman Sachs - 3.12%, Morgan Stanley – 3.52% and City Bank – 12,26%.
Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

MaRCHeW pisze: Skąd CFD Ci się wzięło?
A skąd się kiedykolwiek wzięło coś innego niż walutowy CFD?

Przecież z brokerem nie handlujemy standaryzowanym futures.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

MaRCHeW przewietrz pomieszcenie.. tfuuu FLOOR :lol:

Jak zapytałem co się dzieje ze zleceniem to cisza..
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 089#498089

A no tak Alior to ECN.. a LMX to juz nowym rodzajem giełdy był..

Czuje ze na mikolaja ponownie nowe zmiany zajda na polskim rynku..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

MaRCHeW pisze:Nie no Green, takie słowa nie powinny padać z Twoich ust.
Dlaczego twierdzisz, że PT robi dobrze brokerom?
Przecież to mogą być kolejni potencjalni LP np. dla Aliora lub innego brokera w Polsce. Zmniejszy się spread, lepsze oferty do handlu, więcej minusowych spreadów itd.
Ogólnie miałbyś rację, gdybyś mi pokazał brokera umożliwiającego nam skorzystanie z tych LP. Np. decydując decydując do jakiego LP ma być posłane zlecenie, lub choćby mając podgląd na ceny/wolumeny u tych LP.

Póki MY nie możemy skorzystać z tych LP to PFSoft robi dobrze brokerom a nie nam. Bo Ci dzięki wpięciu wielu LP to brokerzy uzyskują lepsze warunki - raczej nie dzieląc się z nami, tylko inkasując dodatkowy zysk na spreadach itd.

Zresztą co tu dużo gadać: weź zapytaj paru brokerów albo nawet sam PSSoft kto używa jako LP powiedzmy G&S, CityFx czy dowolnego z wcześniej podpiętych dużych LP (Integral pomijając) ? Założę się, że nikt nie będzie chciał prosto i wyczerpująco odpowiedzieć jakich LP ma podpiętych. Dlaczego ?
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
green7 pisze:Bo Ci dzięki wpięciu wielu LP to brokerzy uzyskują lepsze warunki - raczej nie dzieląc się z nami, tylko inkasując dodatkowy zysk na spreadach itd.
Wiesz na czym polega agregacja cen on LP's?
green7 pisze:Zresztą co tu dużo gadać: weź zapytaj paru brokerów albo nawet sam PSSoft kto używa jako LP powiedzmy G&S, CityFx czy dowolnego z wcześniej podpiętych dużych LP (Integral pomijając) ? Założę się, że nikt nie będzie chciał prosto i wyczerpująco odpowiedzieć jakich LP ma podpiętych. Dlaczego ?
Z powodu umowy między brokerem a LP?
Oficjalne powinny być tylko informacje nt. prime brokera, reszta jest kwestią umowy.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

MaRCHeW pisze: Wiesz na czym polega agregacja cen on LP's?
W Integralu? No na czym?
Moja widza mowi ze dealhub wszedzie jest.A dystrybucja dotyczy volumenu i samego LP
http://www.dealhub.com/FXP_FXinside.html
MaRCHeW pisze: Z powodu umowy między brokerem a LP?
Nie.. bo nie ma dystrybucji ceny,ani DOM ani ECN..tylko STP pod płynność,kazdy chce miec tylko u siebie otwarte pozycje (ty alogo o Limitach LP etc.. temat juz gdzies był przy oakzji dukasa chyba)
http://www.freepatentsonline.com/pdf/do ... 2011B2.pdf
Nikt nie przeszkoczył patentow CME,a ten o Grid to jakas bzdura.. przeciez kazdy silnik CEP z matchingu ma agregacje.. bez xml?Lol.. ameryka to zawsze dziwna była.
Coby nie robili.. ciagle jest to samo..

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

MaRCHeW pisze:
Ale my tu nie mamy do czynienia z idealnym rynkiem tylko z platformami służącymi do dymania klientów. Zresztą chyba coś o tym sam wiesz ....
Broker podepnie sobie wielu LP, zagreguje najlepsze ceny doda co nieco do spreadu i dopiero te ceny nam pokaże .... Dodatkowo kasując nas na prowizji.
Oczywiście: nie musi tego robić - ale brutalna rzeczywistość jest taka, że większość właśnie tak działa.

Już pomijając to o czym pisze Reptil ....
Oficjalne powinny być tylko informacje nt. prime brokera, reszta jest kwestią umowy.
E tam. Ściemnianie - dlaczego niby miały by być oficjalne informacje na temat primebroka? Dlaczego po prostu dla każdej mojej pozycji nie mogę dostać infa kto dokładnie był drugą stroną ?
Bo to brokerom nie na rękę po prostu. Z oczywistych powodów ...

No i wracając do sprawy: Nadal nie widzę, żadnej realnej korzyści z podpięcia pod platformę broków o których wspominasz. Zresztą to już kolejni, wcześniej też pisałeś o kilku innych LP.
No to ja się pytam: gdzie mam założyć konto by z nich skorzystać ? Masz jakiś pomysł ?
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
green7 pisze:
MaRCHeW pisze:
Ale my tu nie mamy do czynienia z idealnym rynkiem tylko z platformami służącymi do dymania klientów. Zresztą chyba coś o tym sam wiesz ....
Broker podepnie sobie wielu LP, zagreguje najlepsze ceny doda co nieco do spreadu i dopiero te ceny nam pokaże .... Dodatkowo kasując nas na prowizji.
Oczywiście: nie musi tego robić - ale brutalna rzeczywistość jest taka, że większość właśnie tak działa.
Rozumiem, że piszesz o MT4?
Protrader nie ma tego typu zabawek i nie sądzę znając podejście PFSoftu by coś takiego stowrzyli jak VD.
Wiesz jakie spready ma np. Alior. Jedne z najniższych na rynku. Często można wyłapać spready minusowe. Także gdzie tu widzisz "dodawanie sobie co nieco do spreadu"?

Green, mam wrażenie, że udzieliła Ci się retoryka Reptile odnośnie dymania wszystkich przez wszystkich?
Nie rozumiem Waszego podejścia Panowie. OTC nigdy nie będzie tym czym są giełdy regulowane. Nigdy też nie będzie "true ECN" jak to pisze Esco.
Wiecie o tym doskonale. Także gdzie leży problem, prócz tego już mitycznego dymania wszystkich przez wszystkich?
Czy HFT na rynkach regulowanych to nie jest zwykłe dymanie inwestorów? Jest i co? I nic. Każdy chce zarobić.
green7 pisze:Już pomijając to o czym pisze Reptil ....
No właśnie - pomijając. Mam wrażenie, że język Reptile jest taki a nie inny specjalnie, gdyż coś chce napisać ale sam nie wie do końca co.
Nie tylko ja mu pisałem, że strasznie ciężko się czyta to co on pisze. Czasami mam wrażenie, że to nie jest język polski lub że autor ma 100 myśli na sekundę i nie nadąża z ich wyrażaniem.
Może Jemu sprawia satyfsakcję, że wszystkie jego posty kończą się Jego monologiem i wszyscy pomijają szerokim łukiem to co pisze.
green7 pisze:
E tam. Ściemnianie - dlaczego niby miały by być oficjalne informacje na temat primebroka? Dlaczego po prostu dla każdej mojej pozycji nie mogę dostać infa kto dokładnie był drugą stroną ?
Bo to brokerom nie na rękę po prostu. Z oczywistych powodów ...
Powody tego stanu rzeczy mogą być różne. Nie wrzucaj od razu wszystkiego do jednego worka. Niektórzy LP, nie mają problemów z ujawnieniem się jako LP. Inni sobie tego nie życzą.
Powodem może być chociażby prozaiczna sprawa - bycie LP dla detalu. Dla niektórych firm, jest to tym samym, co w kręgu "artystów" wystąpienie w reklamie.
green7 pisze:No i wracając do sprawy: Nadal nie widzę, żadnej realnej korzyści z podpięcia pod platformę broków o których wspominasz. Zresztą to już kolejni, wcześniej też pisałeś o kilku innych LP.
No to ja się pytam: gdzie mam założyć konto by z nich skorzystać ? Masz jakiś pomysł ?
Ehh Green. Przecież dopiero co zostali zintegrowani z Protraderem. Chyba normalne, że jeszcze żaden broker nie będzie miał ich jako LP.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ