Price Action w praktyce - Strategia Intraday + Longterm

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy podoba Ci się mój dziennik?

Tak
405
95%
Nie
21
5%

Liczba głosów: 426

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fx-Kris »

rolex83 pisze: Zgadzam się. Miałem w tej okolicy ustawiony target longtermowy. Ale jakoś mnie przestraszyła ta LT z W1.
Lepszy wróbel w garści niż.... :)
jest siła up możliwe, że dziś odwiedzimy poziom 1.6140
Zapraszam do mojego dziennika który prowadzę na fx-forum

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Fesiek pisze:Dzięki mandrejk. Właśnie mam zamiar najbliższe trzy miesiące poświęcić jednemu. Jest to PA+ZL.
Fesiek, jeśli mogę Ci coś doradzić - albo PA albo ZL ;) Może moje rozumienie jest błędne, ale PA to dla mnie wyłącznie wsparcia i opory oraz ewentualnie poziomy wykupienia i wyprzedania. ZL to osobny system, powiedzmy jak TRO czy nawet Ichimoku. Wszystko służy wizualizacji ceny, chociaż sama cena jest już wizualizacją ;)
Zapomnij o ZL, to zbędne - jak to mówi Kris - straszydła ;) Właśnie kończę przerabiać ten temat i do takich wniosków doszedłem.
Fx-Kris pisze:Wczoraj odwaliliśmy kawał dobrej roboty, mam nadzieję, że osoby które brały udział są zadowolone i teraz wspólnie będziemy prowadzić analizy w dobrym kierunku. Miało być szybko i krótko, a zrobił się z tego tasiemiec na ładnych parę godzin.
Kris, wielkie podzękowania! Miło stwierdzić, że w dzisiejszych czasach ktoś jest tak bezinteresowny i życzliwy ;)

P1 Popraw kreski ;)

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: darko39 »

Fx-Kris pisze:Wczoraj odwaliliśmy kawał dobrej roboty, mam nadzieję, że osoby które brały udział są zadowolone i teraz wspólnie będziemy prowadzić analizy w dobrym kierunku. Miało być szybko i krótko, a zrobił się z tego tasiemiec na ładnych parę godzin.
Kris, wielkie podzękowania! Miło stwierdzić, że w dzisiejszych czasach ktoś jest tak bezinteresowny i życzliwy ;)

Mogę tylko do słów Wirusa :clap: :clap: i wielki dzięki dla FX-Krisa ,kopalnia wiedzy .

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Kris, zechciałbyś zabrać głos? Taka praca domowa :>
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 340#509340

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Chciałbym, jeśli można rozwinąć trochę analizę Gbp/Chf.
Pozom na weelky można pociągnąć daleko w lewo, Jest to SR.

Obrazek
anonymous image hosting
Widzę jednak, że scenariusz czerwony się ralizuje ale na m15. Myślę jednak, że nie ma się co przejmować bo dzienny równie dobrze może tak zrobić. Wszak w dziennym jest mnóstwo m15tek.

Kris jak coś źle to wal śmiało.
ech...

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Fesiek pisze:Chciałbym, jeśli można rozwinąć trochę analizę Gbp/Chf.
Pozom na weelky można pociągnąć daleko w lewo, Jest to SR.
Fesiek pisze:Widzę jednak, że scenariusz czerwony się ralizuje ale na m15. Myślę jednak, że nie ma się co przejmować bo dzienny równie dobrze może tak zrobić. Wszak w dziennym jest mnóstwo m15tek.

Kris jak coś źle to wal śmiało.
Co do tej pary pisałem już wcześniej i zadania nie zmieniam. http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 221#509221

Zostaw ją daj cenie trochę czasu musi rozbujać się . Zawsze znajdziesz miejsce do zagrania. Jak nie na tej parze to na innej. Nie trzymajcie się kurczowo jednej pary analizujcie też inne. Szczególnie te z niskim spreadem.

Na intraday najlepsze pary to takie, które mają duży ADR i mały spread.

Dodano po 3 minutach:
Wirus pisze:Fx-Kris napisał:
Wczoraj odwaliliśmy kawał dobrej roboty, mam nadzieję, że osoby które brały udział są zadowolone i teraz wspólnie będziemy prowadzić analizy w dobrym kierunku. Miało być szybko i krótko, a zrobił się z tego tasiemiec na ładnych parę godzin.

Kris, wielkie podzękowania! Miło stwierdzić, że w dzisiejszych czasach ktoś jest tak bezinteresowny i życzliwy Wink
darko39 pisze:Kris, wielkie podzękowania! Miło stwierdzić, że w dzisiejszych czasach ktoś jest tak bezinteresowny i życzliwy Wink

Mogę tylko do słów Wirusa Applause Applause i wielki dzięki dla FX-Krisa ,kopalnia wiedzy .

Dzięki za miłe komentarze, dodają mi sił do dalszego działania. Cieszę się, że mogłem Wam przekazać mój skromny kawałek wiedzy.

pavulon2007
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pavulon2007 »

Niestety nie moglem wziasc udzialu wczoraj. Praca i inne obowiazki...
Jesli jednak cos sie w przyszlosci podobnego zainicjuje to ja sie zapisuje od razu juz teraz.

Kris to taki nasz James16 (PA mentor na Forex Factory)> material rewelacyjny, wileloletnie doswiadczenie plus zdolnosci dydaktyczne :D

Pozdr

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: darko39 »

Witam,moja propozycja na dzisiaj,Jest jeszcze miejsce by cena poszła w górę tylko czy bez większej korekty?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

fazeri
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fazeri »

Siemka,

Chciałem zapytać się fachowców czy moja analiza ma jakiś sens, czy może inaczej do tego podejść? Za podpowiedzi z góry dziękuje :).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

darko39 pisze:Witam,moja propozycja na dzisiaj,Jest jeszcze miejsce by cena poszła w górę tylko czy bez większej korekty?
Darko39 ostrożnie z longami na AUD USD bo może to być fałszywe wybicie z LT na D1.

Dodano po 6 minutach:
fazeri pisze:Siemka,

Chciałem zapytać się fachowców czy moja analiza ma jakiś sens, czy może inaczej do tego podejść? Za podpowiedzi z góry dziękuje Smile.
Witaj, Tak to jest dobre miejsce na shorta na AUD CHF, ale doprecyzuj to z H1 i M15 wtedy będzie mniejszy SL. Zasięg tego ruchu to około 70 pips.

ODPOWIEDZ