Price Action w praktyce - Strategia Intraday + Longterm

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy podoba Ci się mój dziennik?

Tak
405
95%
Nie
21
5%

Liczba głosów: 426

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Na tym poziomie już TP1 - to raczej intraday setup nie coś większego, chociaż oczywiście może się w coś takiego przerodzić.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

P1
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: P1 »

Na kablu nie grałbym teraz longa. Popatrz na tygodniowy wykres. Dobiliśmy do ciekawego miejsca:
Obrazek
(ta pozioma linia to jakieś wsparcie/opór z krótszych interwałów, na tym wykresie nie ma znaczenia).

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fx-Kris »

Fx-Kris pisze:Właśnie odwieczny problem gdzie jest TREND i jak go postrzegać.

Proponuję następujące rozwiązanie

Ponieważ najważniejsze są podstawy czyli jaki mamy trend, S/R, LT i formacje świecowe, oraz decyzja grać S czy L.
Jeśli nie posiadamy takich danych żadna technika nie będzie dobra, ponieważ popełniamy błędy już na samym początku i jesteśmy skazani na porażkę.

Trudno to wszystko opisać z dodatkową interpretacją. Proponuję dajcie znać na Obrazekco sprawia Wam największe problemy.

Jeśli zbierze się kilka osób to zrobię grupę na skype i wszyscy będą mogli zadawać pytania, a ja na nie odpowiem. Omówimy to i wtedy zapewne wszyscy będziemy podążali w tym samym kierunku. Jeśli będzie taka potrzeba to możliwe, że przedstawię to Wam na wykresie za pomocą współdzielenia ekranu tylko tam są jakieś ograniczenia co do ilości osób.

Z pewnością takie rozwiązanie będzie szybsze i łatwiejsze niż pisanie cały czas, że ktoś gra kontrtrend
:wink:
Wczoraj odwaliliśmy kawał dobrej roboty, mam nadzieję, że osoby które brały udział są zadowolone i teraz wspólnie będziemy prowadzić analizy w dobrym kierunku. Miało być szybko i krótko, a zrobił się z tego tasiemiec na ładnych parę godzin.
Zapraszam do mojego dziennika który prowadzę na fx-forum

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Fx-Kris pisze:
Fx-Kris pisze:Właśnie odwieczny problem gdzie jest TREND i jak go postrzegać.

Proponuję następujące rozwiązanie

Ponieważ najważniejsze są podstawy czyli jaki mamy trend, S/R, LT i formacje świecowe, oraz decyzja grać S czy L.
Jeśli nie posiadamy takich danych żadna technika nie będzie dobra, ponieważ popełniamy błędy już na samym początku i jesteśmy skazani na porażkę.

Trudno to wszystko opisać z dodatkową interpretacją. Proponuję dajcie znać na Obrazekco sprawia Wam największe problemy.

Jeśli zbierze się kilka osób to zrobię grupę na skype i wszyscy będą mogli zadawać pytania, a ja na nie odpowiem. Omówimy to i wtedy zapewne wszyscy będziemy podążali w tym samym kierunku. Jeśli będzie taka potrzeba to możliwe, że przedstawię to Wam na wykresie za pomocą współdzielenia ekranu tylko tam są jakieś ograniczenia co do ilości osób.

Z pewnością takie rozwiązanie będzie szybsze i łatwiejsze niż pisanie cały czas, że ktoś gra kontrtrend
:wink:
Wczoraj odwaliliśmy kawał dobrej roboty, mam nadzieję, że osoby które brały udział są zadowolone i teraz wspólnie będziemy prowadzić analizy w dobrym kierunku. Miało być szybko i krótko, a zrobił się z tego tasiemiec na ładnych parę godzin.
Brawa w takim razie za świetną robotę, którą wykonujesz. I podziękowania za poświęcany czas.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

P1 pisze:Na kablu nie grałbym teraz longa. Popatrz na tygodniowy wykres. Dobiliśmy do ciekawego miejsca:
Jeszcze trochę brakuje. Z miejsca które zaznaczyłem jest około 100 pips na intraday to i tak za dużo.

Dodano po 2 minutach:
Akhh pisze:Brawa w takim razie za świetną robotę, którą wykonujesz. I podziękowania za poświęcany czas.
Dzięki, ja przy tym naprawdę bardzo dużo uczę się i jest to czas również poświęcony dla samego siebie . Normalnie tyle nie analizuje. W ten sposób mobilizuje mnie to do ruszania mózgownicą trochę więcej niż potrzebuje do własnego tradingu :D
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2012, 10:03 przez Fx-Kris, łącznie zmieniany 1 raz.

P1
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: P1 »

Wg moich kresek jest już pod samym oporem (brakuje 10-15 pipsów). Bardziej bym chyba probował tutaj zagrać na krótko w przypadku ewentualnego odbicia. A opór będzie bardzo silny i na pewno za pierwszym razem go nie przejdą. Zobaczymy zresztą co się wydarzy za chwilę.

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Wg moich kresek jest już pod samym oporem (brakuje 10-15 pipsów). Bardziej bym chyba probował tutaj zagrać na krótko w przypadku ewentualnego odbicia. A opór będzie bardzo silny i na pewno za pierwszym razem go nie przejdą. Zobaczymy zresztą co się wydarzy za chwilę.
Popraw kreski :)
Przejdą nie przejdą zobaczymy.

Dodano po 2 minutach:

Złapałem 27 pips na edku

Dodano po 51 sekundach:

Reszta na BE my tu gadu gadu a edek 60 pips w dół poleciał

Dodano po 1 minutach:

Dodano po 9 minutach:

W takich zagraniach trzeba być pewnym który kierunek jest słuszny i wtedy można składać zlecenie.

Obrazek

Dodano po 1 minutach:

trade zamkniety

Dodano po 2 minutach:

Wyniki 27 płowa + 62 druga połowa. Razem prawie 45 pips. Na dziś koniec.

Dodano po 2 minutach:
Znalazło się miejsce dla ceny na GBP USD :)

rolex83
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rolex83 »

Według moich kresek na kablu też brakło do tygodniowej LT jakiś 10 pips. Wolałem zamknąć. 80 pips piechotą nie chodzi.

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

rolex83 pisze:Według moich kresek na kablu też brakło do tygodniowej LT jakiś 10 pips. Wolałem zamknąć. 80 pips piechotą nie chodzi.
To dobrze że zamknąłeś 80 pips to sporo.
Ja mam jednak inaczej kreski. Poziom 1.61400 powinniśmy testować, może nawet 1.62852, ale to nie w dniu dzisiejszym.

rolex83
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rolex83 »

Fx-Kris pisze:
rolex83 pisze:Według moich kresek na kablu też brakło do tygodniowej LT jakiś 10 pips. Wolałem zamknąć. 80 pips piechotą nie chodzi.
To dobrze że zamknąłeś 80 pips to sporo.
Ja mam jednak inaczej kreski. Poziom 1.61400 powinniśmy testować, może nawet 1.62852, ale to nie w dniu dzisiejszym.
Zgadzam się. Miałem w tej okolicy ustawiony target longtermowy. Ale jakoś mnie przestraszyła ta LT z W1.

Na dzisiaj chyba koniec. Zaraz mają mi w pracy wyłączyć prąd. Siedze na edku w longu i na GB/JPY. Wszystko w longtermie. Na edku H4 testowane wsparcie zgodnie z trendem. Przynajmniej u mnie tak wygląda 8)
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2012, 10:48 przez rolex83, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ