Jeśli nie jesteście pewni ceny na wykresie. Poczekajcie na zamknięcie H4 jeśli nadal nie jest pewne poczekajcie na zamkniecie D1 jeśli jedna świeca nie pomaga czekamy na drugą. Fałszywe wybicia są naprawdę paskudne. Dlatego bezpieczniej grać swing pullback. Tylko na niego trzeba słowo klucz - POCZEKAĆ. Jest dużo par, nie męczcie jednej cały czas. Czasami jest tak jak dziś. Wykresy są w kluczowych miejscach i poruszają się wolno. Jak cena na majorsach obierze kierunek reszta crossów będzie poruszała się płynniej.Arturro pisze: Niestety złapałem stopa. Mogę się mylić, ale wydaje mi sie, że się pospieszyłem.
W pierwszym wątku masz napisane, że nie schodzić poniżej triggera. - zasada złamana. Natomiast na h4 cena zamknęła się ponad linię trendu.
Skusiła mnie okazja, bo RR było za małe.
No nic szukamy dalej dobrych setup'ów.
Dodano po 5 minutach:
Witaj, fajnie ze zasady pomagają.Bardzo ciekawy temat. Wykorzystałem kilka porad i już zgarnąłem pierwsze profity Smile Cięzko przebrnąć przez 50 stron na raz ale na pewno przeczytam całość. Proponuje, żeby Kris zrobił jeszcze w swoim podpisie pod zasadami mały słowniczek bo operujecie dużymi skrótami i nie zawsze rozumiem o co chodzi. Dzięki wielkie i pozdrawiam.
Trudno przeczytać to fakt, ale jeszcze trudniej to napisać

W podpisie chciałbym zamieścić wiele rzeczy, niestety jest ograniczona ilość znaków.
Słowniczek z pewnością nie zmieściłby się gdyby podpis miał nawet 5 razy tyle znaków.
Mam propozycję są jacyś chętni do zrobienia takiego słowniczka. Wstawimy w temat i będziemy go aktualizować. Jak ktoś napisze to zerknę i ewentualnie coś dodam od siebie.