Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

commax pisze:
PS: Oooo...... po napisaniu tego posta widzę że cena zawróciła, być może na kolejne testowanie tego szczytu a więc być może to jeszcze nie koniec i kary nie będzie. :lol:
Fakt, jeżeli motylek jest tu prawidłowym sygnałem, to może wykorzystać niewielkie odreagowanie do krótkiej?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
SzykownyJac
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: SzykownyJac »

czerwinek pisze:Właśnie tak pomyślałem sobie, że fajnie by było jakby więcej osób wrzucało swoje wejścia lub propozycje, ale jeszcze lepiej by było do nauki jakby wrzucane były zarówno wejścia zyskowne oraz stratne (tych jak najwięcej aby się uczyć na błędach) oraz takie "nie spełnione Smile " jak wrzucił commax przed chwila.
cos wrzuce ale ja raczej H4 (moj ulubiony interwal) chociaz teraz mecze M5 :D:D:D:D

Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

Sunday
jesli chodzi o trend to tu jest rozne podejscie [tak jak rozne trendy czasem ludzie widza na tym samym wykresie].
a co dopiero jak się różne TF-y weźmie :roll: , wtedy to już się dopiero miesza
swego czasu grałem na pinbary nie ważne jaki trend, jaki TF byle pinbar ładny był, szybko skończyłem, a najlepsze ruchy SL powstrzymwał , albo inny typ zleceń na było LH było HH jest LH to będzie HH, też mnie to załatwiło, tyle że na nic innego nie patrzyłem albo najlepsze co wymyśliłem to gra w kanale na 1m nie patrząc na trend z braku doświadczenia, to dopiero zabawa, jak gra komputerowa albo zdążę sprzedać / kupić albo nie - prawdziwy trader :wpale: .
Po prostu jak mam swiadomosc ze gram z trendem za reke to mi lepiej Smile.
sila rzeczy nie bede mogl brac formacji PA na podwojnych dnach szczytach itp ale wole jakos czaic sie na srodek ruchu niz starac sie byc jego "pionierem".
Taka gra jak pisałem wyżej z trendem dłużej pozwalała mi pograć
tak samo w watku J16 trafisz moment gdzie on podkresla jaki piekny pin bar na tygodniowym sie uksztaltowal kiedystam [sory nie pamietam pary] ale ten piekny pin jest w trakcie mega trendu spadkowego.
Gdzie indziej za to traderzy w tym watku podkreslaja ze zgodnosc z trendem to podstawa.
a ja na obrazkach to znalazłem na dziennych, nazwa obrazka to 94t6, tam J16 pisze że na pinie w trendzie spadkowym stracił 1,5% konta, w końcu pin, czy tam engulfing na odpowiednim miejscu to oznaka bardzo dużej możliwości zmiany trendu,lub zmiany kierunku ruchu ceny, chyba się tym nie przejął bo niżej pisze że to była 8 porażka z 68 tradów, a jeszcze niżej pisze, że każdy może to osiągnąć, jeśli przestanie handlować, aby handlować
takze nie ma jednej reguly
Dzięki Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 02 lut 2011, 23:08 przez Johnny, łącznie zmieniany 1 raz.

Johnny
Gaduła
Gaduła

commax
Nie dotarł tam gdzie powinien i dla mnie jest po prostu stracony.
Ta cena jeszcze tam może wrócić, tam jest druga dywergencja na dziennym w przeciwną stronę, tyle że wtedy świeca pokazywała raczej ruch w dół.
Oczywiście może się pojawić świetne wejście na Deju i wtedy zadziała klasyczne PA
. może się nawet zgra z harmonic.
Pozdrawiam

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

A więc stało się commax... Są przesłanki, że wyjdzie na twoje :D

Dopisek z 10.30 .( cena poszła wyżej)..
To tylko pokazuje jak rynek jest trudny..
Pozdrawiam i za wszystko dziękuję..

Być może ten gwałtowny ruch w górę da się wyjaśnić graniem na wybicie ponad linię trendu?

Dopisek z 12.30

motylek może nie zadziałał, ale okazuje się, że horyzontalny opór pozostał w grze i chyba pinbar się tu jednak szykuje?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Johnny
Gaduła
Gaduła

Czerwinek
Ja jak patrzę to nie widzę nigdy żadnych harmonicznych
Jest coś takiego jak ZUP albo korHarmonics, co prawda ja tych wskaźników nie testowałem, bo się tym na razie nie zajmuję, ale powinno pomóc.
Pozdrawiam

Bukowski
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bukowski »

asmodeus8 pisze:
Staram sie zebrać i ruszyć z filmami ale z racji braku inspiracji zrobię mały wywiad środowiskowy, jakie tematy chcecie żeby zostały poruszone ?
hej Asmo
mam dwie propozycje zagadnień które mnie interesują, a mam z nimi pewne problemy.

1. w jaki sposób określa się szerokość strefy support / resistance ?
gdzieś na tym forum spotkałem się z określaniem w pispsach szerokości takich poziomów, ale nie rozumiem jak to można oszacować.

2. średnie kroczące
w jaki sposób dobierać je, aby można było używać ich jako wsparcie / opór ?
wiadomo, że do każdej pary należy dobierać takie średnie które bardziej pasują, ale jak to robić?
zwracać uwagę na kilka ostatnich dołków w trendzie wzrostowym i do nich dobrać średnią, czy raczej badać wykres w dużo szerszym horyzonicie?

gdybyś znalazł chwilę żeby odpowiedzieć, to będę bardzo wdzięczny :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

commax pisze:Mój plan na trad z wczoraj. GBPUSD Form. harmoniczna z D=BC x 2.618
w pobliżu mocny opór zaznaczony na żółto
Sell Limit ustawiony trochę poniżej oporu, SL 20 pips powyżej 2.618 fibbs BC
Jak narazie widać, że super trafna analiza, wielki szacun Commax.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

Bukowski pisze:1. w jaki sposób określa się szerokość strefy support / resistance ?
gdzieś na tym forum spotkałem się z określaniem w pispsach szerokości takich poziomów, ale nie rozumiem jak to można oszacować.
nie można tego oszacować :P ktoś mógł tylko rzucić jakąś liczbę pipsów ale ja bym się tym nie sugerował.

Bukowski pisze:2. średnie kroczące
w jaki sposób dobierać je, aby można było używać ich jako wsparcie / opór ?
nie ma idelnych MA dla danej pary lub przedziału czasowego, jest to kwestia przyzwyczajenia, konsekwencji oraz czucia średniej.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

RaFiX
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: RaFiX »

RaFiX pisze:
bartek1916 pisze: wiesz moze kim jest autor tego nagrania?

Autorem jest Dariusz Świerk

ODPOWIEDZ