Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Stforex pisze:Ten sam moment, u mnie na M15. Po tej transakcji aż się zacząłem zastanawiać, czy Forex na prawdę jest taki prosty :?: ... :wink:
aha :) Genialny ten awatar !
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

asmodeus8 pisze:
Dareczekart pisze:Witamy

Fakt, trend wzrostowy się wysypał przestał robi nowe HH (High Highs) i HL (High Lows). To jeszcze nie oznacza, ze zacznie nurkowac bo równie dobrze może konsolowac (konsolidować, czyli góra dół w coraz ciaśniejszym trójkącie).

Krótka do 1.2779 jak najbardziej możliwa ale nie ryzykował bym, za duża konsola poprzedniego i brak czystego wejścia, no ten pin bar gdyby nie był w tym syfie to fajny.

tylko TP nie fajny bo pierwsza walka zacznie się na 1.2922, ja to tylko siedze i wybrzydzam :)

Happy Trading :)
D konsolidacja, W wybicie delikatne z trókąta, M pozostaje jeszcze w trókącie.

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
Dareczekart
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Dareczekart »

Witam

Wielkie dzięki Asmo za pomoc. Fajnie że wróciłeś. Jeszcze raczkuje z forexem twoje filmiki i komentarze skierowały mnie na inne tory ( jest znacznie lepiej ) . Odwaliłeś kawał dobrej roboty.

Dzięki.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Typowy S/R. Takie szanse powinny być codziennie. SL w sumie ze spreadem wyniósł 25 pips. Zamknięte z palca na +396 pips, bo zapomniałem TP ustawić. :D

Obrazek

Awatar użytkownika
Darkst
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darkst »

Takie pytanko mam dla swingowców... ile instrumentów obserwujecie na d1 by się nie pogubić ?

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Gold, GPBUSD, analizy weekendowe

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

gfx

gratulacje wspaniałego wejścia i zysku.
Jak kiedyś uda mi się zaliczyć podobny.. uwierzę w siebie...

Daję analizy weekendowe.
Kabel - tylko spojrzenie tygodniowe. Dzienne mnie nie interesuje i złoto wykres dzienny.

Generalnie wydaje mi się, że ciężko będzie w przyszłym tygodniu grać z trendem, bo korekty są wielce prawdopodobne, więc naszkicowałem hipotezy dotyczące przebiegu korekty zarówno za złocie, jak na kablu..
Chyba, że tydzień zacznie się od kontynuacji tak dynamicznego spływu, że będzie szansa z niewielkim s/l przyłączyć się do jakiegoś ruchu ... ale nie ma się co oszukiwać --- kolejny raz zmarnowałem szereg możliwości przyłączenia się do trendu spadkowego na AUDUSD, GPBUSD i EURUSD..
Być może na kolejne tego typu okazje trzeba będzie czekać długie miesiące męczących konsolidacji..

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

AUDUSD - najciekawszy incydent z tygodnia

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Korektę na AUDUSD sygnalizowałem tydzień temu.
Moje zlecenie oczekujące sell nie weszło - brakło 4 pipsów.
Ale nic mnie nie tłumaczy. Był jeszcze czas -ok 4-5 godzin by wejść w rynek ze s/l 30-40 pipsów i tp, przynajmniej w relacji 1/3.
Po takich zmarnowanych okazjach czuję jak grunt usuwa mi się pod stopami...
Nie wystarczy w miarę nieźle prognozować zachowanie rynku, trzeba jeszcze mieć dyscyplinę, by w odpowiednim miejscu położyć na szali część swoich pieniędzy i czekać..

Mimo zaawansowanego trendu spadkowego, to było wejście, które mogło przynieść w krótkim czasie ok. 200 pipsów zysku..

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

zbyszek_w pisze:Moje zlecenie oczekujące sell nie weszło - brakło 4 pipsów.
I bardzo dobrze to znaczy ,że zaczynasz trzymać się planu.
Ja się już pozbyłem syndromu straconych okazji ;-)

Tyle jest instrumentów i par, że zawsze się coś trafi, trzeba być cierpliwym i trzymać się planu.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Jeszcze jeden trade za 81 pips. SL 10 pips, szybko przestawione na BE. A niżej przegapiona okazja (oznaczona trójkątem).

Obrazek

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Re: Gold, GPBUSD, analizy weekendowe

zbyszek_w pisze:gfx

. Dzienne mnie nie interesuje i złoto wykres dzienny.

Generalnie wydaje mi się, że ciężko będzie w przyszłym tygodniu grać z trendem, bo korekty są wielce prawdopodobne, więc naszkicowałem hipotezy dotyczące przebiegu korekty zarówno za złocieByć może na kolejne tego typu okazje trzeba będzie czekać długie miesiące męczących konsolidacji..
Moje spojrzenie na złoto jest podobne.

EURUSD też czas na korektę. Powinno się umocnić, zresztą widać już że bedą spore luki GBPUSD 1.56923, EURUSD 1.25782 w tej chwili , ale to dopiero początek.

Generalnie dolar słabnie na wszystkich parach. SP500 w końcu osiągnie mój poziom .

ODPOWIEDZ