Wirus pisze:Może czasem warto spojrzeć na wykres liniowy?
Na W widać H&S (head and shoulders) RGR, niby kierunek mamy, tylko kiedy wejść ? ;-) Nie mam tak dużego konta żeby taki duży SL ustawiać .
Ale Wirus wzrok masz dobry ;-)
_/_/Dariusz_/_/ pisze:
Z serii cytatów " Forex to łatwe pieniądze zarobione najtrudniej w życiu" coś w tym jest ....
AUSUSD wg. mnie nie zamknęło się to 98.300 więc szukałbym pozycji krótkiej tak na 98.550 z krótkim SL powyżej, bo jeśli zamknie się świeca dzienna powyżej to pójdzie w górę, jeśli nie to liczę na TP w okolicach 97.500 ostatecznie 96.700.
SL na tej parze jest dosyć dotkliwy bo może dojść do 99.
Jest to trudna para trzeba obserwować cenę,
która musi się bardziej zdecydować.
Ja bym tego nie grał. M,W,D jest trend spadkowy.
Męczyłem tę parę w zeszłym tygodniu i w zasadzie poszła zgodnie z moim planem , lekko powyżej poziomu TP2 cena poszła ostro w dół.pablo101 pisze:1. Z trendem
2. Dyweregencja
3. Sygnał - objęcie bessy.
4. mały minus - TF MONTH- ly!!!
Z mojego punktu widzenia tzn. nie mając zajętej pozycji na złocie poziom który teraz może być testowany to 1605 jako górna granica konsolidacji, dlatego tak w perspektywie krótkiej tak bym to widział ze SL na poziome 1577, czyl póki co nic interesującego nie wisi w powietrzu.zbyszek_w pisze:Mam pytanie --- jak teraz ustawić s/l?
Przecież , logicznie biorąc powinien być poniżej tych obronnych młotów, a więc musiałby być bardzo duży....
Więc tutaj ciężko będzie teraz skorzystać z tego ruchu.
Teoretycznie prościej będzie sprzedać, gdy cena dojdzie do oporu i zacznie się telepać z niepewności (np jakieś doji na wykresie dziennym) dlatego, że wtedy będzie można ustawić racjonalny i nie wysoki s/l..
Oczywiście , jest też prawdopodobne, że już teraz nastąpi powrót mega hossy na złocie i wszelkie opory padną jak zapałki..
W pełni się zgadzam, chyba Commax zaznaczył na złocie poziom z którego będzie atakował. Wg. mnie tak na 1450 zacznie się dziać coś ciekawszego.zbyszek_w pisze:I tak jak byłem zwolennikiem próby kupowania to... teraz chcę być z dala od tego rynku..