Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Re: AUDUSD

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

zbyszek_w pisze:Natomiast na wykresie dziennym sytuacja jest ciekawa, jest możliwa formacja ostatniego objęcia, bowiem podaż potestowała lukę hossy (wyczyściła s/l) i kurs jakby powoli wracał
Jak zwykle SL musi być znacznie wyżej niż to wynikało z wykresu. Jeśli ktoś widzi takie miejsca to doskonale widać jak cena testuje SL, jest moment jak gwałtownie zawraca, czyli łamie linie obrony i potem znowu pnie się w górę i za moment załamanie ceny. ;-) Reasumując wszyscy mieli SL ustawiony w podobnym miejscu i liczyli na spadek . Nastąpiło tzw. FBO (fałszywe wybicie) i likwidacja SL.

Pewnie SL umieszczany w zleceniu daje jakąś informację drugiej stronie, ale znowu jesteśmy jednym z milionów, więć jest to tylko taka średnia , mimo wszystko SL to podstawa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Ten sam moment, u mnie na M15. Po tej transakcji aż się zacząłem zastanawiać, czy Forex na prawdę jest taki prosty :?: ... :wink:

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

AUDUSD

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Darku,
ja mam jakaś obsesję w szukaniu dołków, górek.
to żałosne. Przewidziałem na 5 dni przed zajściem formacje nietoperza.
ni zagrałem na nią, a zagrałem na niepotwierdzoną formację dalszego kopnięcia...
Postulowana przeze mnie formacja "ostatniego objęcia" okazała się formacją kontynuacji kopnięcia..

Muszę w końcu więcej próbować grać z trendem... :oops:

Czas na odpoczynek od rynku.
Zobaczenie statystyk., dopracowanie dziennika, przeanalizowanie błędów..

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

zbyszek_w pisze:ja mam jakaś obsesję w szukaniu dołków, górek.
to żałosne.
Na mnie źle działa seria dobrych zyskownych tranzakcji, tracę czujność, nie robię analiz itd.
Tak więc reasumując dobrze jest stracić na wąskim SL żeby się nie leniwić i działać zgodnie z planem.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Stforex pisze:Po tej transakcji aż się zacząłem zastanawiać, czy Forex na prawdę jest taki prosty ...
W niektórych momentach jest prosty, a zasada trendu jak wiadomo jest taka, że nawet najwięksi nie mają na tyle pary żeby zawrócić trend skutecznie.

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

po 17 dnia nastepnego, ktos zarobil procz mnie?, u mnie zaliczona czesc zysku reszta na be, easy money ;)

Awatar użytkownika
Dareczekart
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Dareczekart »

Pytanko do bardziej doświadczonych...

Jakie macie zdanie o AUDNZD? Jest w ciekawym punkcie na daily, szykuje się na zmiane terędu. Moim zdaniem można zając szort.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Argh do roboty !

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Dobra jedziem, leń mnie ogarnia przeogromny.

Głupia pioseneczka w tle:
http://www.youtube.com/watch?v=jlAgHt92lqE&ob=av2e

I na widelec Edzio, tak mi się się widzi fajna sytuacja.

Obrazek
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

sureshot pisze:po 17 dnia nastepnego, ktos zarobil procz mnie?, u mnie zaliczona czesc zysku reszta na be, easy money ;)
O to jest dobre, gratulacje.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Dareczekart pisze:Pytanko do bardziej doświadczonych...

Jakie macie zdanie o AUDNZD? Jest w ciekawym punkcie na daily, szykuje się na zmiane terędu. Moim zdaniem można zając szort.
Witamy

Fakt, trend wzrostowy się wysypał przestał robi nowe HH (High Highs) i HL (High Lows). To jeszcze nie oznacza, ze zacznie nurkowac bo równie dobrze może konsolowac (konsolidować, czyli góra dół w coraz ciaśniejszym trójkącie).

Krótka do 1.2779 jak najbardziej możliwa ale nie ryzykował bym, za duża konsola poprzedniego i brak czystego wejścia, no ten pin bar gdyby nie był w tym syfie to fajny.

tylko TP nie fajny bo pierwsza walka zacznie się na 1.2922, ja to tylko siedze i wybrzydzam :)

Happy Trading :)

Obrazek

ODPOWIEDZ