Ja jeszcze raz powtórzę, choć pewnie się narażę bo nie moge tego udowodnić, trudno, kto chce niech wierzy a kto chce niech nie wierzy.matka pisze:SASZA pisze:Prawdopodobnie nikt nigdy nie przeprowadził solidnych badań nt. fibo na forexie a z postów w tym wątku jasno wynika, że każdy stosuje je inaczej i to właśnie to "inaczej" + doświadczenie w manualnym stosowaniu uznaniowości jest przyczyną sukcesu i nie ma on nic wspólnego z fibo, które spełnia tutaj rolę placebo.
Zrobiłam kilkadziesiąt badań na danych minutowych (na pewno przez to, że minutowe to są jakieś błędy) "ręcznie" na różne wyznaczanie fibo, na danych średnio 2 lata wstecz, w zasadzie ciągle robię testy już od 2006 roku, i w większości wyznaczania fibo wyniki są cienkie i racja nie ma znaczenia czy się weźmie 61,8 czy 66,6 %, a na około 3 sposobów wyznaczania fibo z przebadanych 35 sposobów wyniki są bardzo dobre, ze skutecznością około 80 - 95% w zależności czy trend czy horyzont, 80% - silny trend, 95% - trend boczny. Tak więc nie jest to placebo bo po zmianie z 61,8 na 63% wyniki już są do bani. W realu gram tymi 2 sposobami już od 3-4 lat i skuteczność jest jak w testach. W zasadzie można by bez problemu zrobić automat, ale automat będzie dużo gorszy, bo np będzie grał w czasie danych, a ten sys nie może, często zabraknie pipsa do wejścia w rynek, a że wg sysu można tylko grać raz w poziom to przy powrocie ceny automat już wejdzie a nie powinien, lub zdarza się że cena krząta się przez 30 min w okolicy 1-2 pipsy do TP i wówczas ręcznie się zamyka, a automat nie zamknie. Siedząc razem z automatem może było by OK.
Dodam jeszcze, że poziomy są konkretne, al cena u różnych brokerów różna czasem +/- 15 pipsów, atk więc też trzeba to wziąc pod uwage.
Tak więc wg mnie fibo to nie placebo i na pewno działa, tylko trzeba wiedzieć jak wykorzystać fibo, i będę zawsze broniła Fibo

To że fibo nie działa, to strasznie uogólnienie, i to jakby powiedzieć, że medycyna nie działa bo mój wójek wczoraj umarł.
Możliwe, że nie powinnam się odzywać w ogóle skoro nie mogę opisać mojego fibo i przestawić wyników badań, więc jak tak ktoś powie to ma racje.
Niestety tak wielką kilkuletnią prace w to włożyłam, że na razie jakoś nie mogę, może kiedyś, ale to na mojej własnej stronce, domenę już fajna mam