wysłałem Ci PW....Pełnomocnik pisze:Kochani chłopcy
Mam pytanie - Jak mogę pobrać dane z MT4 a dokładniej HH LL z dnia z tym ze nie chce wartości cenowej a wynik w pipsach...? (range z D1 w pipsach)
Od razu mówię że excel i jemu podobne mnie gryzie więc łopatologicznie proszę![]()
Dziękuję
Symulacje MT4 - ręczne testowanie systemów (manual trading)
Re: Symulacje MT4 - ręczne testowanie systemów (manual tradi
- Pełnomocnik
- Pasjonat
Cześć,
Czy jest jakiś tester, któremu na historii, ręcznie pokażę miejsca otwarcia i zamknięcia pozycji ("tu bym wszedł, tu bym wyszedł")
A algorytm mi wyliczy optymalny SL przy którym były by największe zyski.
?
Czy jest jakiś tester, któremu na historii, ręcznie pokażę miejsca otwarcia i zamknięcia pozycji ("tu bym wszedł, tu bym wyszedł")
A algorytm mi wyliczy optymalny SL przy którym były by największe zyski.
?
-
- Pasjonat
Pytanie czy masz jakąś skomplikowaną strategię czy w miarę prostą. Jeśli w miarę prostą, to podrzuć dane, to Ci zrobię EA, to sobie będziesz testował. Ze skomplikowaną nie bardzo mi się chce siedzieć.
Witam,
Poszukuję sposobu na testowanie strategi.
Chodzi mi o to aby wykres rysował kolejną świecę po wciśnięciu przycisku.
Również ważnym elementem dla mnie jest to aby można było zmieniać w trakcie tego TF.
Nie zależy mi na tym aby tester otwierał i pokazywał wyniki transakcji.
Wrzucałem na mt4 jakieś ściągnięte ea ale niestety nie znalazłem żadnego, który miałby możliwość rysowania całej świeczki po wciśnięciu przycisku. Ten suwak i sam w sobie tester wbudowany w mt4 to dla mnie jakaś porażka( brak możliwości zmiany TF). Może macie dla mnie jakieś rozwiązanie? Jeśli mt5 ma coś takiego to też jestem zainteresowany.
Pozdrawiam
Poszukuję sposobu na testowanie strategi.
Chodzi mi o to aby wykres rysował kolejną świecę po wciśnięciu przycisku.
Również ważnym elementem dla mnie jest to aby można było zmieniać w trakcie tego TF.
Nie zależy mi na tym aby tester otwierał i pokazywał wyniki transakcji.
Wrzucałem na mt4 jakieś ściągnięte ea ale niestety nie znalazłem żadnego, który miałby możliwość rysowania całej świeczki po wciśnięciu przycisku. Ten suwak i sam w sobie tester wbudowany w mt4 to dla mnie jakaś porażka( brak możliwości zmiany TF). Może macie dla mnie jakieś rozwiązanie? Jeśli mt5 ma coś takiego to też jestem zainteresowany.
Pozdrawiam
Re: Symulacje MT4 - ręczne testowanie systemów (manual trading)
Znalazłem informację, że Admiral Markets ma dodatek Supreme Edition. Pozwala on zapodać do mt4 jakiś indyk czy puścić sobie goły wykres z historii i zawierać na testerze ręcznie transakcje. Czyli bez EA. Nie automat tylko ręcznie zawierane transakcje. I pojawił się problem opisany w załączniku.
Windows 7, odblokowana zapora systemowa. Nie wiem, wywalić mt4 i zacząć od nowa?
Windows 7, odblokowana zapora systemowa. Nie wiem, wywalić mt4 i zacząć od nowa?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!
Zrobiłem u siebie format C:. Zainstalowałem od nowa demo admirala i dodatek supreme i w EA jest opcja puszczenia strategii z ręcznym zawieraniem transakcji. Działa i jest git. Wcześniej była widna na windzie (bez formatu dysku) i się krzaczyło. Stąd problemy.
Pozdrawiam i 3majcie się.
Pozdrawiam i 3majcie się.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Kiedyś korzystałem z tego programu od Admirala. Ma on poważną wadę która polega na tym, że po szybkości zmian zachodzących w świecy można było wyczytać jak zachowa się kurs (na dzień dobry mamy przeświadczenie o posiadaniu Holly Graila). Co oczywiście na realnym rynku nie ma miejsca.
W związku z zaistniałą sytuacją stworzyłem swój własny program do ręcznej gry oczywiście znacznie bardziej okrojony gdyż nie potrzebowałem wszystkich funkcji. Jakby ktoś chciał to mogę za parę PLN poświęcić dzień i dopisać parę linijek kodu tak aby wszystko działało pod danego tradera.
W związku z zaistniałą sytuacją stworzyłem swój własny program do ręcznej gry oczywiście znacznie bardziej okrojony gdyż nie potrzebowałem wszystkich funkcji. Jakby ktoś chciał to mogę za parę PLN poświęcić dzień i dopisać parę linijek kodu tak aby wszystko działało pod danego tradera.
Hej, a da się zrobic tak, by były trzy lub cztery wykresy otwarte równoczesnie (różne TF ta sama para), chodzi o to, że sygnał pojawia się gdy kilka rzeczy układa się na kilku TF równoczesnie.lekarz pisze: ↑08 lip 2020, 07:10łą sytuacją stworzyłem swój własny program do ręcznej gry oczywiście znacznie bardziej okrojony gdyż nie potrzebowałem wszystkich funkcji. Jakby ktoś chciał to mogę za parę PLN poświęcić dzień i dopisać parę linijek kodu tak aby wszystko działało pod danego tradera.
troche po latach ale da sie trzeba mie odpowiedni software koszt takiego softu to 133 $ soft nazywa sie soft4xwdw pisze: ↑15 sie 2020, 17:08Hej, a da się zrobic tak, by były trzy lub cztery wykresy otwarte równoczesnie (różne TF ta sama para), chodzi o to, że sygnał pojawia się gdy kilka rzeczy układa się na kilku TF równoczesnie.lekarz pisze: ↑08 lip 2020, 07:10łą sytuacją stworzyłem swój własny program do ręcznej gry oczywiście znacznie bardziej okrojony gdyż nie potrzebowałem wszystkich funkcji. Jakby ktoś chciał to mogę za parę PLN poświęcić dzień i dopisać parę linijek kodu tak aby wszystko działało pod danego tradera.
![Smile :)](https://forex-nawigator.biz/forum/images/smilies/icon_smile.gif)
https://www.myfxbook.com/members/warszawa/gpt/10469449