Symulacje MT4 - ręczne testowanie systemów (manual trading)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9122
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: raposo » 03 lip 2012, 11:03

Znalazłem takie coś dla Dukascopy JForex:
http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... =7&t=28785
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Moderator
Moderator
Posty: 1200
Rejestracja: 02 lip 2006, 14:17
Lokalizacja: Kraków-Racławice
Kontakt:

Re: Symulacje MT4 - ręczne testowanie systemów (manual tradi

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej » 08 gru 2012, 21:10

w MT4 można też użyć moje narzędzie ;) One Click Trader .
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 976
Rejestracja: 13 lip 2012, 17:16
Lokalizacja: Zdunska Wola

Re: Symulacje MT4 - ręczne testowanie systemów (manual tradi

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 » 18 gru 2012, 21:20

Pierz Andrzej pisze:w MT4 można też użyć moje narzędzie ;) One Click Trader .

kazdy broker je toleruje?

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Moderator
Moderator
Posty: 1200
Rejestracja: 02 lip 2006, 14:17
Lokalizacja: Kraków-Racławice
Kontakt:

Re: Symulacje MT4 - ręczne testowanie systemów (manual tradi

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej » 19 gru 2012, 10:20

Nowy500 pisze:
Pierz Andrzej pisze:w MT4 można też użyć moje narzędzie ;) One Click Trader .

kazdy broker je toleruje?
jeżeli chodzi o back test to tak , każdy broker MT4.
jeżeli chodzi o użycie podczas inwestycji w czasie rzeczywistym to nie działa u brokerów którzy nie zezwalają na grę przy pomocy EA , ale takich brokerów jest bardzo mało ;)
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
Płaski
Gaduła
Gaduła
Posty: 131
Rejestracja: 05 cze 2008, 23:16
Lokalizacja: Mozambik Środkowy

Re: Symulacje MT4 - ręczne testowanie systemów (manual tradi

Nieprzeczytany post autor: Płaski » 19 sty 2013, 08:21

1.Którym programem mozna robić test manula trading ale żeby mozna było wrzucić na wykres wskażniki które oferuje zwykły MT4?

2. Jak można zrobić taki test na MT4 skoro trzeba wybrać strategię no i w jaki sposób składać wirtyalnie zlecenia?

3. Z skąd pobrać OneClickTrader ?

pzdr

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Moderator
Moderator
Posty: 1200
Rejestracja: 02 lip 2006, 14:17
Lokalizacja: Kraków-Racławice
Kontakt:

Re: Symulacje MT4 - ręczne testowanie systemów (manual tradi

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej » 19 sty 2013, 16:56

Witam

AD.1 np programem wspomnianym w ptk3 ;)
AD.2 wybiera sie do testów EA które składa zlecenia w testerze
AD.3 http://forex-service.eu/one-click-trader/ jednak że wersja do BackTestów jest płatna , ale nie jest to jakaś kosmiczna kwota :)
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

arnie600
Bywalec
Bywalec
Posty: 17
Rejestracja: 09 gru 2011, 07:34
Lokalizacja: Polska

Re: Symulacje MT4 - ręczne testowanie systemów (manual tradi

Nieprzeczytany post autor: arnie600 » 22 lut 2013, 19:18

mam pytanie odnosnie płatnego testera z Pana strony. Chciałbym czegoś więcej się o nim dowiedzieć, czy jest gdzieś może opis/manual gdzie można przeczytac jak działa i w czym jest lepszy od darmowych aplikacji dostępnych w necie. pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Moderator
Moderator
Posty: 1200
Rejestracja: 02 lip 2006, 14:17
Lokalizacja: Kraków-Racławice
Kontakt:

Re: Symulacje MT4 - ręczne testowanie systemów (manual tradi

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej » 24 lut 2013, 21:20

arnie600 pisze:mam pytanie odnosnie płatnego testera z Pana strony. Chciałbym czegoś więcej się o nim dowiedzieć, czy jest gdzieś może opis/manual gdzie można przeczytac jak działa
na mojej stronie jest instrukcja obsługi która mozna przeczytać i dowiedzieć się jakie mozliwosci daje OCT.
arnie600 pisze:w czym jest lepszy od darmowych aplikacji dostępnych w necie.
proszę wybaczyć ale takie pytania mnie bardzo irytują i pozwolę sobie na nie nie odpowiedziec :)
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

arnie600
Bywalec
Bywalec
Posty: 17
Rejestracja: 09 gru 2011, 07:34
Lokalizacja: Polska

Re: Symulacje MT4 - ręczne testowanie systemów (manual tradi

Nieprzeczytany post autor: arnie600 » 02 mar 2013, 13:17

zle pytania zadalem chodzilo mi o testera strategii manualnej do zakupienia na Pana strnie :/ pozdrawiam :oops:

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Moderator
Moderator
Posty: 1200
Rejestracja: 02 lip 2006, 14:17
Lokalizacja: Kraków-Racławice
Kontakt:

Re: Symulacje MT4 - ręczne testowanie systemów (manual tradi

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej » 12 mar 2013, 19:29

Ja nie oferuje testera strategi a jedynie możliwosć uruchomienia OCT w trybie wizualnym testera MT4 , co daje na możliwość składania zleceń i zarządzania nimi w trakcie rysowania się wykresów historycznych
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

ODPOWIEDZ