Dzisiaj dopiero czytam. Trochę od ostatniego wieczora się napisało.
@Dzikson - dokładnie tak, to ma być dodatek do życia a nie sens. Jeśli traktujecie to jako sens to łatwo się pogubić. Moja ulubiona strategia. Np edi - pozycja 0,02 lota.
Objechać cię za pozycje nie mogę, bo szczerze pisząc nie wgłębiałem się w nie. Najtrudniejsze dla mnie tutaj jest zrozumienie: skąd wy bierzecie czas na normalną pracę, życie, skoro macie czas na analizy zagrań innych? Nawet tylko po to by kogoś zjechać! Obejrzeć kogoś trzy/cztero godzinny film.
Wracając do twoich pozycji. Dla mnie najlepiej jest robić to na bieżąco. Widzę co się dzieje na czymś innym, wiem jakie emocje mną rządzą, co się ogólnie dzieje. Ogólnie to analizowanie czegoś po fakcie jest słabe i mdłe.
@Tolmon - dzięki za analizę. Chociaż to najjaśniej wyjaśnił to Darek. I naprawdę nie wiesz co to jest Strażnik? To podstawa AT. Na DT to podstawowe zagranie. Cajto ostatnio dyskutował na ten temat na DT - fajne to było.
@Dzikson - jeśli mogę to również prosilbym o taki wskaźnik strzałkowy. Jak próbowałem to mi się zawsze maluje "za późno", no i nie moglem ogarnąć metody Tolmona.
@Cajto - jakbyś znalazł to o ataku grubasów na oliwę to napisz.
@Darek - jakby taki wskaźnik nie zmieniał zdania na wyższych interwałach to byłby idealny. I co do konieczności zmian ustawień w pełni się z tobą zgadzam. Działa - nie działa - zmiana ustawień - działa - nie działa - ... Na początku epidemii zauważyłem, że ustawienia działały pod warunkiem przejścia pod wyższe TFy.
A i stopkę uaktualniłeś.
@Nieudacznik - ogólnie się z tobą zgadzam, wiele prawdy jest w tym co napisałeś, aczkolwiek nie wszystko. Ale OK. Najważniejsze jest to, że jest różnica między demonem a realem i różnica w realu jak się gra za 0,02 lota, a za 10 lotów. Przynajmniej dla mnie. Zgodzę się z przykładami Cajto odnośnie osób od AT. Co ich wyróżnia - to nie są mistrzowie lewej strony. Nieudacznik co do Zaorskiego to właśnie było live.
@Cajto - wiesz, ostatnio czytanie zajmuje mi dużo czasu, ale na statku nie jest aż tak źle. Ale zauważyłem ile czasu mi to zajmuje. Mi będzie ciebie brakować. Ja dałem sobie trochę luzu, mniej czytam, a raczej czytam tych wybranych. Tak żartem: może jeszcze się kiedyś o coś "pokłócimy".
@Tolmon , @Darek - trudno się z wami nie zgodzić.
Teraz coś dla prowadzących działalność gospodarczą.
https://www.praca.gov.pl/eurzad/index.eup#/panelOgolny - wybieramy Tarczę:
https://www.praca.gov.pl/eurzad/index.e ... est=TARCZA - ja mam firmę krzak więc wybieram żółtą zębatkę. Dotacja 5k, warunek 3 miesiące prowadzić działalność. Nie ma obowiązku wydatkowania na coś związanego z działalnością. Po 3 miesiącach wniosek o umorzenie. Dodatkowo złożyłem w zusie wniosek o zawieszenie składek i złożę o 2080zł bo za luty miałem ponad limit.
Jeśli ktoś prowadzi inne firmy i zatrudnia ludzi to są i inne kolory zębatek - nie analizowałem.
Pozdrawiam wszystkich i byle do wieczora.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!