życzeniowo i ruletkowo
ponieważi życzymy sobie z zadanego ruchu
a ruletkowo hmmm
nie mam pomysłu
ty wymyśl

życzeniowo i ruletkowo
Wykres H1, jednak ja sugeruje się tym:Tomasz196407 pisze: ↑24 kwie 2020, 20:36
Cajto po raz trzeci :
mówie start pisałem -może żartobliwie niezrozumiane
teraz pozwlisz albo licie
wytłumaczyć
nie zostawiam nigdy bo w weekend też mój rynek chodzi
po co dawac prezenty obcym ludziom ktoś tu tak robi jego brożka moja nie
teraz wykres
jak zauważyłes nie m5 co sie trzeba tłumaczyc -czemu hazard?
rynek do szczytu lokalnego wykonał 5tke wzrostowa w dół -b i góre c czyli obieram 84-85
Po niebieskiej oczywiscie 5 tce spadkowej
czy coś jeszcze mam wytłumaczyc??
https://forex-nawigator.biz/forum/post ... ml#p983913
No wlasnie jeslicajto pisze: ↑24 kwie 2020, 19:18Tolmon, jeśli będą szli dołem, IMO będzie znacznie niżej - dolna banda tego... właściwie nie wiem co to jestTolmon_Nika pisze: ↑24 kwie 2020, 18:12nowy tydzień przed nami na dzisiaj poziom w LT - 2445 (ano zobaczymy)![]()
![]()
Teoretycznie najbliżej temu czemuś do formacji megafonu, ale te zasięgi... ja pierdykam, albo mamy kryzys wszech czasów, albo dodruk na taką skalę, że helicopter money sprzed dekady to mały wiatraczek
![]()
Przyjrzyj się tym poziomom 2140 / 2030: dolna banda formacji, wybite opory, które teraz będą pełniły rolę wsparcia + zniesienie 50% całego ruchu wzrostowego od 2009
np mam kilka lotów i zostawiam na weekendcajto pisze: ↑24 kwie 2020, 21:19Wykres H1, jednak ja sugeruje się tym:Tomasz196407 pisze: ↑24 kwie 2020, 20:36
Cajto po raz trzeci :
mówie start pisałem -może żartobliwie niezrozumiane
teraz pozwlisz albo licie
wytłumaczyć
nie zostawiam nigdy bo w weekend też mój rynek chodzi
po co dawac prezenty obcym ludziom ktoś tu tak robi jego brożka moja nie
teraz wykres
jak zauważyłes nie m5 co sie trzeba tłumaczyc -czemu hazard?
rynek do szczytu lokalnego wykonał 5tke wzrostowa w dół -b i góre c czyli obieram 84-85
Po niebieskiej oczywiscie 5 tce spadkowej
czy coś jeszcze mam wytłumaczyc??https://forex-nawigator.biz/forum/post ... ml#p983913
Post pisany o 16:25, więc wejście po cenie ok 1.08 +/-5p, niezależnie od kierunku, teraz oscylujesz wokół Entry, a minęło już ponad 4H i jest końcówka piątku![]()
Wiem, że zdecydowana większość patrzy tylko na swoje kreski. IMO to błąd, dlatego (z bólem serca) czytam DT, bo 1 na kilkanaście / dziesiąt postów trafi się coś dla mnie wartościowego, co zwyczajnie przeoczyłem, a co jest ważne.
Zerknij na wspomniany przeze mnie kanał post983890.html#p983890 i opis co IMO może się wydarzyć i zestaw z tym, co się wydarzyło![]()
Gram tylko strefy S/D i Formacje Liniowe, dlatego częściej niż rzadziej wiem o czy piszę
Nie wrzucam tutaj swoich analiz żeby się dowartościować, tylko żeby ktoś mógł / potrafił z nich skorzystać. Mnie to zwyczajnie cieszy, że mogę komuś pomóc![]()
@Tolmon - Z chęcią porozmawiam.
Indeksowo prawidłowo(ruletkowo
)
Nie gram tych strzałek, ale myślę że rysują się na "stałe" dopiero po ustanowieniu nowego ekstremum. Popatrz na tego screena - tam gdzie zielony X, pewnie była strzałka, ale pogłębili dno i ustanowili nowe High - jest właściwa strzałka i zasada nie złamanaTolmon_Nika pisze: ↑24 kwie 2020, 21:06Jeszcze nigdy nie została złamana "zasada" ale zawsze jest ten pierwszy raz![]()
Ps. Tomasz to powtarzanie że m5 to ruletka robi się nudne![]()
może ktoś mi wytłumaczy kto lub co to jest ten strażnikWolfgang Beltracchi pisze: ↑24 kwie 2020, 21:53Doceniam i szanuje potege ciemnej strony mocynalezy wiec dostosowac wartosc pozycji pamietac o technice i probowac zarabiac
nie zapominajac oczywiscie o strazniku![]()
https://www.youtube.com/watch?v=YcIeJp2ar0E
Tolmon, masz poważne brakiTolmon_Nika pisze: ↑24 kwie 2020, 22:22
może ktoś mi wytłumaczy kto lub co to jest ten strażnik
@cajto nie ma tam znacznika (strzałki)![]()
bardziej jestem zainteresowany tym 'łobuziakiem", hasającym po świecie niż strażnikami czy strażakami DTcajto pisze: ↑24 kwie 2020, 22:37Tolmon, masz poważne brakiTolmon_Nika pisze: ↑24 kwie 2020, 22:22
może ktoś mi wytłumaczy kto lub co to jest ten strażnik
@cajto nie ma tam znacznika (strzałki)![]()
![]()
post983918.html#p983918
Strażnik, strażak, zwiadowca...
XAB stawia masę oczekujących, zawsze któreś zostaną na plusie i to są właśnie strażnicy. Czasem upilnują, zbójów przegonią i jest zysk, czasem popiją, usną, albo wilcy ich zjedzą i jest strata (albo następny strażnik w następnym wcieleniu)
Ale zawsze jest śmiesznie, no, czasem trochę irytująco, jak oddział strażników nagle "wyparuje"![]()
Ninja o tym pisał i w sumie Tolmon przyznał rację że wskaźnik opiera się o zig zag, a z doświadczenia wiem, zresztą w sumie co było też napisane tu że "odmalowuje", czyli kiedys strzała była tam gdzie podałeś, potem wskoczyła w to miejsce gdzie została, w między czasie była jeszcze po drodze.. Wskaźniki które nie odmalowują nie mają takiej precyzji i dokładności, dlatego są rzadziej wybierane, Tolmon o ile dobrze pamiętam sam pisał że kilka warunków musi zostać spełnione aby wykorzystać strzałkę. Jak by ktoś chciał wskaźnik który jak się pojawia to już nie znika i opiera sie o wygląd świec (dokładnie o ciało i knot świecy ) to mogę podesłać.