życzeniowo i ruletkowo
ponieważi życzymy sobie z zadanego ruchu
a ruletkowo hmmm
nie mam pomysłu
ty wymyśl

życzeniowo i ruletkowo

Wykres H1, jednak ja sugeruje się tym:Tomasz196407 pisze: 24 kwie 2020, 20:36
Cajto po raz trzeci :
mówie start pisałem -może żartobliwie niezrozumiane
teraz pozwlisz albo licie
wytłumaczyć
nie zostawiam nigdy bo w weekend też mój rynek chodzi
po co dawac prezenty obcym ludziom ktoś tu tak robi jego brożka moja nie
teraz wykres
jak zauważyłes nie m5 co sie trzeba tłumaczyc -czemu hazard?
rynek do szczytu lokalnego wykonał 5tke wzrostowa w dół -b i góre c czyli obieram 84-85
Po niebieskiej oczywiscie 5 tce spadkowej
czy coś jeszcze mam wytłumaczyc??
https://forex-nawigator.biz/forum/post ... ml#p983913

) czytam DT, bo 1 na kilkanaście / dziesiąt postów trafi się coś dla mnie wartościowego, co zwyczajnie przeoczyłem, a co jest ważne.
  ) czytam DT, bo 1 na kilkanaście / dziesiąt postów trafi się coś dla mnie wartościowego, co zwyczajnie przeoczyłem, a co jest ważne.  

(ruletkowo
 (ruletkowo  )
  )
No wlasnie jeslicajto pisze: 24 kwie 2020, 19:18Tolmon, jeśli będą szli dołem, IMO będzie znacznie niżej - dolna banda tego... właściwie nie wiem co to jestTolmon_Nika pisze: 24 kwie 2020, 18:12 nowy tydzień przed nami na dzisiaj poziom w LT - 2445 (ano zobaczymy)

Teoretycznie najbliżej temu czemuś do formacji megafonu, ale te zasięgi... ja pierdykam, albo mamy kryzys wszech czasów, albo dodruk na taką skalę, że helicopter money sprzed dekady to mały wiatraczek

Przyjrzyj się tym poziomom 2140 / 2030: dolna banda formacji, wybite opory, które teraz będą pełniły rolę wsparcia + zniesienie 50% całego ruchu wzrostowego od 2009
 tymczsem banki centralne informuja o dostarczaniu plynnosci na rynek w zadowalajacej (czyt. kazdej ilosci) i obnizeniu ratingu skupowanych papierow dluznych , czyli biora wszystko i za kazda cenę . w tej sytuacji trudno o powazne zalamanie , skoro panstwo
 tymczsem banki centralne informuja o dostarczaniu plynnosci na rynek w zadowalajacej (czyt. kazdej ilosci) i obnizeniu ratingu skupowanych papierow dluznych , czyli biora wszystko i za kazda cenę . w tej sytuacji trudno o powazne zalamanie , skoro panstwo
np mam kilka lotów i zostawiam na weekendcajto pisze: 24 kwie 2020, 21:19Wykres H1, jednak ja sugeruje się tym:Tomasz196407 pisze: 24 kwie 2020, 20:36
Cajto po raz trzeci :
mówie start pisałem -może żartobliwie niezrozumiane
teraz pozwlisz albo licie
wytłumaczyć
nie zostawiam nigdy bo w weekend też mój rynek chodzi
po co dawac prezenty obcym ludziom ktoś tu tak robi jego brożka moja nie
teraz wykres
jak zauważyłes nie m5 co sie trzeba tłumaczyc -czemu hazard?
rynek do szczytu lokalnego wykonał 5tke wzrostowa w dół -b i góre c czyli obieram 84-85
Po niebieskiej oczywiscie 5 tce spadkowej
czy coś jeszcze mam wytłumaczyc??https://forex-nawigator.biz/forum/post ... ml#p983913
Post pisany o 16:25, więc wejście po cenie ok 1.08 +/-5p, niezależnie od kierunku, teraz oscylujesz wokół Entry, a minęło już ponad 4H i jest końcówka piątku
Wiem, że zdecydowana większość patrzy tylko na swoje kreski. IMO to błąd, dlatego (z bólem serca) czytam DT, bo 1 na kilkanaście / dziesiąt postów trafi się coś dla mnie wartościowego, co zwyczajnie przeoczyłem, a co jest ważne.
Zerknij na wspomniany przeze mnie kanał post983890.html#p983890 i opis co IMO może się wydarzyć i zestaw z tym, co się wydarzyło
Gram tylko strefy S/D i Formacje Liniowe, dlatego częściej niż rzadziej wiem o czy piszę
Nie wrzucam tutaj swoich analiz żeby się dowartościować, tylko żeby ktoś mógł / potrafił z nich skorzystać. Mnie to zwyczajnie cieszy, że mogę komuś pomóc
@Tolmon - Z chęcią porozmawiam.
Indeksowo prawidłowo(ruletkowo
)

Nie gram tych strzałek, ale myślę że rysują się na "stałe" dopiero po ustanowieniu nowego ekstremum. Popatrz na tego screena - tam gdzie zielony X, pewnie była strzałka, ale pogłębili dno i ustanowili nowe High - jest właściwa strzałka i zasada nie złamanaTolmon_Nika pisze: 24 kwie 2020, 21:06 Jeszcze nigdy nie została złamana "zasada" ale zawsze jest ten pierwszy raz
Ps. Tomasz to powtarzanie że m5 to ruletka robi się nudne

nalezy wiec dostosowac wartosc pozycji pamietac o technice i probowac zarabiac
 nalezy wiec dostosowac wartosc pozycji pamietac o technice i probowac zarabiac 

może ktoś mi wytłumaczy kto lub co to jest ten strażnikWolfgang Beltracchi pisze: 24 kwie 2020, 21:53 Doceniam i szanuje potege ciemnej strony mocynalezy wiec dostosowac wartosc pozycji pamietac o technice i probowac zarabiac
nie zapominajac oczywiscie o strazniku
https://www.youtube.com/watch?v=YcIeJp2ar0E

Tolmon, masz poważne brakiTolmon_Nika pisze: 24 kwie 2020, 22:22
może ktoś mi wytłumaczy kto lub co to jest ten strażnik
@cajto nie ma tam znacznika (strzałki)

)
  )
 "
"  

bardziej jestem zainteresowany tym 'łobuziakiem", hasającym po świecie niż strażnikami czy strażakami DTcajto pisze: 24 kwie 2020, 22:37Tolmon, masz poważne brakiTolmon_Nika pisze: 24 kwie 2020, 22:22
może ktoś mi wytłumaczy kto lub co to jest ten strażnik
@cajto nie ma tam znacznika (strzałki)

post983918.html#p983918
Strażnik, strażak, zwiadowca...
XAB stawia masę oczekujących, zawsze któreś zostaną na plusie i to są właśnie strażnicy. Czasem upilnują, zbójów przegonią i jest zysk, czasem popiją, usną, albo wilcy ich zjedzą i jest strata (albo następny strażnik w następnym wcieleniu)
Ale zawsze jest śmiesznie, no, czasem trochę irytująco, jak oddział strażników nagle "wyparuje"

Ninja o tym pisał i w sumie Tolmon przyznał rację że wskaźnik opiera się o zig zag, a z doświadczenia wiem, zresztą w sumie co było też napisane tu że "odmalowuje", czyli kiedys strzała była tam gdzie podałeś, potem wskoczyła w to miejsce gdzie została, w między czasie była jeszcze po drodze.. Wskaźniki które nie odmalowują nie mają takiej precyzji i dokładności, dlatego są rzadziej wybierane, Tolmon o ile dobrze pamiętam sam pisał że kilka warunków musi zostać spełnione aby wykorzystać strzałkę. Jak by ktoś chciał wskaźnik który jak się pojawia to już nie znika i opiera sie o wygląd świec (dokładnie o ciało i knot świecy ) to mogę podesłać.cajto pisze: 24 kwie 2020, 22:37 IMO była do grudnia, potem nowe Low, potem High i tam została na stałe.
Podaj nazwę tego wskaźnika, jutro mu się przyjrzę.