Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Tolmon_Nika pisze:
24 kwie 2020, 21:13
Tomasz196407 pisze:
24 kwie 2020, 21:10
ps. tolmo masz H1
nie mówiąc o D ruletką ;)
i życzeniowo
masz rację :!: zadowolony :?:
życzeniowo i ruletkowo
ponieważi życzymy sobie z zadanego ruchu
a ruletkowo hmmm
nie mam pomysłu
ty wymyśl :?

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Tomasz196407 pisze:
24 kwie 2020, 20:36

Cajto po raz trzeci :
mówie start pisałem -może żartobliwie niezrozumiane
teraz pozwlisz albo licie
wytłumaczyć
nie zostawiam nigdy bo w weekend też mój rynek chodzi
po co dawac prezenty obcym ludziom ktoś tu tak robi jego brożka moja nie

teraz wykres
jak zauważyłes nie m5 co sie trzeba tłumaczyc -czemu hazard?
rynek do szczytu lokalnego wykonał 5tke wzrostowa w dół -b i góre c czyli obieram 84-85
Po niebieskiej oczywiscie 5 tce spadkowej
czy coś jeszcze mam wytłumaczyc??
Wykres H1, jednak ja sugeruje się tym:
Tomasz196407 pisze:
24 kwie 2020, 15:25
m5 tki nie wrzuce eu
powiem tylko start i zamykam oczy 8)
https://forex-nawigator.biz/forum/post ... ml#p983913
Post pisany o 16:25, więc wejście po cenie ok 1.08 +/-5p, niezależnie od kierunku, teraz oscylujesz wokół Entry, a minęło już ponad 4H i jest końcówka piątku :!:
Wiem, że zdecydowana większość patrzy tylko na swoje kreski. IMO to błąd, dlatego (z bólem serca :D ) czytam DT, bo 1 na kilkanaście / dziesiąt postów trafi się coś dla mnie wartościowego, co zwyczajnie przeoczyłem, a co jest ważne.
Zerknij na wspomniany przeze mnie kanał post983890.html#p983890 i opis co IMO może się wydarzyć i zestaw z tym, co się wydarzyło 8)
Gram tylko strefy S/D i Formacje Liniowe, dlatego częściej niż rzadziej wiem o czy piszę :p
Nie wrzucam tutaj swoich analiz żeby się dowartościować, tylko żeby ktoś mógł / potrafił z nich skorzystać. Mnie to zwyczajnie cieszy, że mogę komuś pomóc :564:

@Tolmon - Z chęcią porozmawiam.
Indeksowo prawidłowo :wink: (ruletkowo :p )

Wolfgang Beltracchi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wolfgang Beltracchi »

cajto pisze:
24 kwie 2020, 19:18
Tolmon_Nika pisze:
24 kwie 2020, 18:12
nowy tydzień przed nami na dzisiaj poziom w LT - 2445 (ano zobaczymy) :564:
Tolmon, jeśli będą szli dołem, IMO będzie znacznie niżej - dolna banda tego... właściwie nie wiem co to jest :?
Teoretycznie najbliżej temu czemuś do formacji megafonu :569: , ale te zasięgi... ja pierdykam, albo mamy kryzys wszech czasów, albo dodruk na taką skalę, że helicopter money sprzed dekady to mały wiatraczek :roll:
Przyjrzyj się tym poziomom 2140 / 2030: dolna banda formacji, wybite opory, które teraz będą pełniły rolę wsparcia + zniesienie 50% całego ruchu wzrostowego od 2009
No wlasnie jesli :D tymczsem banki centralne informuja o dostarczaniu plynnosci na rynek w zadowalajacej (czyt. kazdej ilosci) i obnizeniu ratingu skupowanych papierow dluznych , czyli biora wszystko i za kazda cenę . w tej sytuacji trudno o powazne zalamanie , skoro panstwo
do niedawna luminarz wolnego rynku i praw popytowo podazowych teraz oswiadcza ze w sytuacji nadzwyczajnej kierujac sie dobrem wyzszym aby zapobiec rozprzestrzenianiu sie kryzysu kupi wszystko. pieniadze sa wiec przekladane bez obaw ze stronyi panstwowej (publicznej) do kieszeni prywatnej (ktora znow kupila tanio i teraz odsprrzdaje majac gwarancje odkupu:) Nie wybiegalbym zbytnio daleko w scenariuszach , nie po to tu jesttesmy , nalezy wykorzystac ruchy cen jakie generuje ta sytuacja.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

cajto pisze:
24 kwie 2020, 21:19
Tomasz196407 pisze:
24 kwie 2020, 20:36

Cajto po raz trzeci :
mówie start pisałem -może żartobliwie niezrozumiane
teraz pozwlisz albo licie
wytłumaczyć
nie zostawiam nigdy bo w weekend też mój rynek chodzi
po co dawac prezenty obcym ludziom ktoś tu tak robi jego brożka moja nie

teraz wykres
jak zauważyłes nie m5 co sie trzeba tłumaczyc -czemu hazard?
rynek do szczytu lokalnego wykonał 5tke wzrostowa w dół -b i góre c czyli obieram 84-85
Po niebieskiej oczywiscie 5 tce spadkowej
czy coś jeszcze mam wytłumaczyc??
Wykres H1, jednak ja sugeruje się tym:
Tomasz196407 pisze:
24 kwie 2020, 15:25
m5 tki nie wrzuce eu
powiem tylko start i zamykam oczy 8)
https://forex-nawigator.biz/forum/post ... ml#p983913
Post pisany o 16:25, więc wejście po cenie ok 1.08 +/-5p, niezależnie od kierunku, teraz oscylujesz wokół Entry, a minęło już ponad 4H i jest końcówka piątku :!:
Wiem, że zdecydowana większość patrzy tylko na swoje kreski. IMO to błąd, dlatego (z bólem serca :D ) czytam DT, bo 1 na kilkanaście / dziesiąt postów trafi się coś dla mnie wartościowego, co zwyczajnie przeoczyłem, a co jest ważne.
Zerknij na wspomniany przeze mnie kanał post983890.html#p983890 i opis co IMO może się wydarzyć i zestaw z tym, co się wydarzyło 8)
Gram tylko strefy S/D i Formacje Liniowe, dlatego częściej niż rzadziej wiem o czy piszę :p
Nie wrzucam tutaj swoich analiz żeby się dowartościować, tylko żeby ktoś mógł / potrafił z nich skorzystać. Mnie to zwyczajnie cieszy, że mogę komuś pomóc :564:

@Tolmon - Z chęcią porozmawiam.
Indeksowo prawidłowo :wink: (ruletkowo :p )
np mam kilka lotów i zostawiam na weekend :lol:
a start to powiedziałem że akurat wchodziłem po cenie 1,08 +/-5p
dla mnie nie ma problemu , naprawde
a skoro jest sie tu na takim forum to czemu nie oglądac innych wykresów to tez nie wiem :d
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Tolmon_Nika pisze:
24 kwie 2020, 21:06
Jeszcze nigdy nie została złamana "zasada" ale zawsze jest ten pierwszy raz :564:
Ps. Tomasz to powtarzanie że m5 to ruletka robi się nudne :wink:
Nie gram tych strzałek, ale myślę że rysują się na "stałe" dopiero po ustanowieniu nowego ekstremum. Popatrz na tego screena - tam gdzie zielony X, pewnie była strzałka, ale pogłębili dno i ustanowili nowe High - jest właściwa strzałka i zasada nie złamana :!:

@Wolf - nie doceniasz potęgi spekuły vel "niewidzialnej ręki rynku" :568: :D
Ostatnia sytuacja ze spotkania OPEC: są uzgodnienia, porozumienia, ograniczenia... i nowe minima na WTI :shock:
Wiesz ilu traderów miało pełne gacie, i to nie ze szczęścia?
Wiesz, bo czytasz DT 8)
A przecież takie tuzy uzgodniły... :roll:
"...nalezy wykorzystac ruchy cen jakie generuje ta sytuacja" - jasne że tak, ale IMO warto kreślić jakieś scenariusze i na bieżąco zestawiać je z tym co rynek pokazuje.
Trzeba trzymać się ramek, jak mawia klasyk :D

Po ostatnich akcjach brokerów na WTI pewnie 90% traderów mówi "nicht verstehen" :?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2020, 22:00 przez cajto, łącznie zmieniany 1 raz.

Wolfgang Beltracchi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wolfgang Beltracchi »

Doceniam i szanuje potege ciemnej strony mocy :) nalezy wiec dostosowac wartosc pozycji pamietac o technice i probowac zarabiac
nie zapominajac oczywiscie o strazniku :)
https://www.youtube.com/watch?v=YcIeJp2ar0E

pzdr

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

Wolfgang Beltracchi pisze:
24 kwie 2020, 21:53
Doceniam i szanuje potege ciemnej strony mocy :) nalezy wiec dostosowac wartosc pozycji pamietac o technice i probowac zarabiac
nie zapominajac oczywiscie o strazniku :)
https://www.youtube.com/watch?v=YcIeJp2ar0E
może ktoś mi wytłumaczy kto lub co to jest ten strażnik :?: :mrgreen:
@cajto nie ma tam znacznika (strzałki) :d
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Tolmon_Nika pisze:
24 kwie 2020, 22:22

może ktoś mi wytłumaczy kto lub co to jest ten strażnik :?:
Tolmon, masz poważne braki :568:
post983918.html#p983918
Strażnik, strażak, zwiadowca...
XAB stawia masę oczekujących, zawsze któreś zostaną na plusie i to są właśnie strażnicy. Czasem upilnują, zbójów przegonią i jest zysk, czasem popiją, usną, albo wilcy ich zjedzą i jest strata (albo następny strażnik w następnym wcieleniu 8) )
Ale zawsze jest śmiesznie, no, czasem trochę irytująco, jak oddział strażników nagle "wyparuje" :roll:

IMO była do grudnia, potem nowe Low, potem High i tam została na stałe.
Podaj nazwę tego wskaźnika, jutro mu się przyjrzę.

SP500 jednak na 2843, a rano mówiłem: "Tolmon, wysoko mierzysz, uważaj na Szalonego Steva, dziś niejednego wykiwa :wink:" :rofl:
Nie ciebie jednego, najważniejsze, ze dzień na plus :564:

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

cajto pisze:
24 kwie 2020, 22:37
Tolmon_Nika pisze:
24 kwie 2020, 22:22

może ktoś mi wytłumaczy kto lub co to jest ten strażnik :?:
Tolmon, masz poważne braki :568:
post983918.html#p983918
Strażnik, strażak, zwiadowca...
XAB stawia masę oczekujących, zawsze któreś zostaną na plusie i to są właśnie strażnicy. Czasem upilnują, zbójów przegonią i jest zysk, czasem popiją, usną, albo wilcy ich zjedzą i jest strata (albo następny strażnik w następnym wcieleniu 8) )
Ale zawsze jest śmiesznie, no, czasem trochę irytująco, jak oddział strażników nagle "wyparuje" :roll:
bardziej jestem zainteresowany tym 'łobuziakiem", hasającym po świecie niż strażnikami czy strażakami DT
fakt - poważne braki edukacyjne :p
HF
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

Awatar użytkownika
dzikson
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dzikson »

cajto pisze:
24 kwie 2020, 22:37
IMO była do grudnia, potem nowe Low, potem High i tam została na stałe.
Podaj nazwę tego wskaźnika, jutro mu się przyjrzę.
Ninja o tym pisał i w sumie Tolmon przyznał rację że wskaźnik opiera się o zig zag, a z doświadczenia wiem, zresztą w sumie co było też napisane tu że "odmalowuje", czyli kiedys strzała była tam gdzie podałeś, potem wskoczyła w to miejsce gdzie została, w między czasie była jeszcze po drodze.. Wskaźniki które nie odmalowują nie mają takiej precyzji i dokładności, dlatego są rzadziej wybierane, Tolmon o ile dobrze pamiętam sam pisał że kilka warunków musi zostać spełnione aby wykorzystać strzałkę. Jak by ktoś chciał wskaźnik który jak się pojawia to już nie znika i opiera sie o wygląd świec (dokładnie o ciało i knot świecy ) to mogę podesłać.
"Dla każdego inaczej wygląda kawałek nieba, własna sieć odrzutowców kontra pół chleba.."
RR Brygada

ODPOWIEDZ