DayTrading: Piątek 20.03.2020

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
XAB
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 20.03.2020

Nieprzeczytany post autor: XAB »

pany
wy tyracie na forexie
to niech sie ktory pochwali ile zarobil bo jest panika a nie pieniczy o tym wirusie
media infa internet to czysta spekula bo 30 lat temu to na 10 z 9 osob wogole by nie wiedzialo ze jakis wirus jest w Polsce nowy a nawet gdyby cos ktos slyszal to by to mial w glebokim powazaniu c\zy w czarnej dziurze
wlochy to fakt maja problem i moze swiezak
nie my bo w chinach to normalka tam ciagle cos i ktos ginie
tu tyle osob cos pisze
mam rodzine spora w POLSCE I ZA GRANICA TEZ I NIKT Z TYM BEZPOSREDNIO NIE MA DO CZYNIENIA
I jakos nie slysze by ktos z was kogos chorego poznal czy byl chory
to co was ten wirus obchodzi ze trujecie tu od rana do nocy jeden temat
krna na impreze prze te glupoty nie moge isc :mrgreen:
chiny to 1,4 prawie miliarda ludzi a zginelo xtysiecy
dalej maja te ustawe ze para nie moze miec wiecej niz 1 dziecko ?
to jest problem a nie ich wirusy
a kto pomyslal i napisal szczerze a dlaczego taki problem we wloszech jest
cuda z chin do wloch wirus przyfrunal czy przyplynal na lodziach i czyja to wina
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

XAB, nie lekceważ tego wirusa. moim zdaniem jest sprytniejszy od większości Polaków i nawet kilku osób z tego forum. Tutaj relacja piłkarza Juwentusu. Nawet nie wie, kiedy i od kogo mógł się zarazić. Czuł się bardzo dobrze, jego koledzy piłkarze też. Zdroby człowiek nawet nie poczuje obecności wirusa a będzie zarażał. Jeszcze dodam, ze Polska, potęga gospodarcza, państwo, które po 8 latach niemieckiej okupacji wreszcie wstało z kolan może zrobić dziennie... 2000 testów na koronawirusa. Dodając głupotę naszych rządzących, ministrów, którzy sami się juz pozarażali to wariant włoski jest bardzo prawdopodobny.. Tak więc, ratuj się kto może. https://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga- ... ch/7ytfqtz
Ostatnio zmieniony 21 mar 2020, 17:35 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 3 razy.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

A co do giełd to proste. SP robi ostatni zjazd w okolice 2100 na panice, WIG20 raczej już nie zejdzie na nowy dołek.. może 1300. Tsunami to by wiedział... :) Wtedy wchodze ja i robie zakupy. PZU+ Orlen - to co najmniej ucierpi. Stacje będa zawsze otwarte, a PZU zawsze przyjmie wplaty od klientów. KGHM odpuszczam, bo niedługo staną. Załodze trzeba bedzie płacić, a oni tam sporo zarabiają, bo i praca ciężka i firma dobrze płaci. Tak wiedz mogą jeszcze w długi popaść.. Może Tsunami jeszcze coś podpowie... ;)

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Świeżak44 pisze:
21 mar 2020, 17:22
A co do giełd to proste. SP robi ostatni zjazd w okolice 2100 na panice, WIG20 raczej już nie zejdzie na nowy dołek.. może 1300. Tsunami to by wiedział... :) Wtedy wchodze ja i robie zakupy.
Spadki jeszcze się nie rozpoczęły, a ty Świeżak mówisz o dołeczku,
Ubawiłem się po pachy
:509:

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Świeżak, w tym przedziale można zaczynać myśleć czy tam otwierać pozycje długie.
Prawdopodobnie tam znajduje się poziom równowagi pomiędzy wartością księgową, a wartością rynkową (nie znajduje się ta równowaga na dołkach z 2007 roku ponieważ doszła inflacja)
Nie wykluczam, że spadnie niżej! Nie zdziwię się, jak rynek będzie wyceniał spółki poniżej ich wartości księgowej!!!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Osobiście znam jednego faceta, który dzięki giełdzie (GPW) wskoczył na listę 100 najbogatszych Polaków.

Osobiście nie znam nikogo, kto by się dorobił na forexie powiedzmy co najmniej kilkudziesięciu mln złotych.
Takie przykłady to jedynie legendarni traderzy z książek, artykułów prasowych czy internetu.
The only way is up

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Bemowo1 pisze:
21 mar 2020, 17:25
Świeżak44 pisze:
21 mar 2020, 17:22
A co do giełd to proste. SP robi ostatni zjazd w okolice 2100 na panice, WIG20 raczej już nie zejdzie na nowy dołek.. może 1300. Tsunami to by wiedział... :) Wtedy wchodze ja i robie zakupy.
Spadki jeszcze się nie rozpoczęły, a ty Świeżak mówisz o dołeczku,
Ubawiłem się po pachy
:509:
Do zera nie spadnie.. DAX jakoś nie zrobił minimum na ostatniej sesji, a WIG20 już prawie wyszedł górą.. Już wiele to nie pospada. Te ogromne masy pieniądza, drukowanego we wszystkich bankach na 3 zmiany trzeba będzie jakoś zagospodarować.. A co jest lepsze od totalnie przecenionych akcji.. Tylko brać i pompować. Obniżyli stopy dio zera, pieniądze będą tracić, będziemy jeszcze dopłacać do depozytów..
PS. Na tym forum to tylko Tsunami rozumie co się dzieje i potrafi jeszcze na tym zarabiać. Reszta dała się przestaszyć i panikuje... :568:
Ostatnio zmieniony 21 mar 2020, 17:59 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Bemowo1 pisze:
21 mar 2020, 17:34
Świeżak, w tym przedziale można zaczynać myśleć czy tam otwierać pozycje długie.
Prawdopodobnie tam znajduje się poziom równowagi pomiędzy wartością księgową, a wartością rynkową (nie znajduje się ta równowaga na dołkach z 2007 roku ponieważ doszła inflacja)
Nie wykluczam, że spadnie niżej! Nie zdziwię się, jak rynek będzie wyceniał spółki poniżej ich wartości księgowej!!!
OK. Wiadomo, ze po takiej swieczce miesięcznej jeszcze troche zejdą, ale nie wiesz gdzie. Natomiast ja widziałem już reakcje popytowe na WIG20 i na DAX-ie. Tsunami też je widział, bo na nich zarobił. Był moment, ze SP 18.03.20 popołudniu spadało a WIG20 się trzymał. To sa oznaki, ze ktos podkupuje. Może być w przyszłym tygodniu tak , że SP będzie nurkował, a WIG20 spadnie troche. To co to znaczy? PS. Tsunami nie podpowiadaj. :P

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Mam plan , żeby zamienić lokaty bankowe na akcje. Zajrze do nich za 5 lat, więc nie ma obaw że dołka jakiegos nie wylapie. Za pięc lat chyba wirusa juz nie bedzie, Polska wstanie z kolan jeszcze raz a ja będę wreszcie bogaty. :) Mam plan. tararararara.. wykonam go sam tarararara :d
Ostatnio zmieniony 21 mar 2020, 17:55 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

To nie jest jakiś krach, to jest MEGA KRACH, czyli bomba z opóźnionym zapłonem.
Spadki wynikają z paniki? Panika jeszcze nie pojawiła się na giełdzie.
Stany dopiero rozkręcają się z wirusem, Europa już galopuje, a ekstremów jeszcze nie osiągnęła.....

Zablokowany