Tony S. pisze: 21 mar 2020, 13:16
W kolejnych stanach USA gubernatorzy wprowadzają restrykcje na działalność firm. Funkcjonować mają tylko strategiczne branże /transport, spożywka, banki, apteki/ - reszta do domu. Spodziewana liczba "nowych" bezrobotnych w nadchodzącym tygodniu 2,5 miliona...
źródło: NYT
Chyba jest więcej branż niż te które wymieniłeś, policja, straż, pogotowie, recykling(chyba że chcemy mieć drugą epidemie z zalegania śmieci przy domach), przemysł ale na 20% możliwości wszak sprzęt agd, pralki i lodówki itp. wiąż się psują zaraz po gwarancji

Jest sporo branż które są potrzebne ale przy aktualnym stanie wystarczy 20% mocy przerobowej na świecie reszta może stać.
Czy tylko ja mam takie wrażenie czy w innych państwa dają ulgi, nie każą płacić podatków, spore dofinansowanie bezzwrotne dla firm. A u Nas tylko przesunięcie egzekucji firm o 3 miesiące z ZUS i podatkach. Brawo Polska

Ja robię tak długo jak będzie zapotrzebowanie i będą płacić potem tylko wypowiedzenia i likwidacja działalności jak kurz opadnie to będzie można od nowa zaczynać.
Niech mi ktoś wytłumaczy to mądrze jak to jest że prywatnie ludzie, podatki za grunt, domy, mieszkania około 1zł się płaci, a jak już jesteś przedsiębiorcą to 23zł za każdy metr kwadratowy. Dzwoniłem się pytać czy zaistniałą sytuacją odpuszczą podatek to mnie prawie wyśmiali. I jak tu nie zamykać działalności przy takim prostym problemie i wirusie którym zmusza do likwidacji.