DayTrading: Piątek 20.03.2020
-
- Fanatyk
Re: DayTrading: Piątek 20.03.2020
Zrobić trejd 1:2 i narzekac mało spotykane
ale ponoć to ...
ale ponoć to ...
W Polsce od zawsze było , że prywaciaż DA bo MA.. nic się nie zmieniło.
W wielu krajach przedsiębiorcy traktowani są jak barany tyle tylko, że w większości przypadków barany się regularnie strzyże a w Polsce zażyna !!
W wielu krajach przedsiębiorcy traktowani są jak barany tyle tylko, że w większości przypadków barany się regularnie strzyże a w Polsce zażyna !!
...Liczy się tylko TU i TERAZ... nie mów mi jutro, że była okazja !!
Nie stosuje i nigdy nie stosowałem.qduaty pisze: ↑21 mar 2020, 13:59Smialiscie sie ze mnie miesiąc temu jak mówiłem że przyszedł mega kryzys i że realnie to sie dopiero rozkręca..cugan pisze: ↑21 mar 2020, 13:38Nie ma zbyt często sytuacji skrajnych.
Ale tu nic nie przejdzie jak " jajka ugotowane na miękko"
lub w stylu "rozjedzie się po kościach" albo
"Polacy nic się nie stało " .
Sadzę ze tak nie będzie
A te rezerwy ropy które USA kupuje
to właśnie dla kogo ?
Jak myślisz w jakim celu?
Żeby zatankować auta służbowe pod korek !!!
A dlaczego tylko od swoich i do średnich i najmniejszych firm?
Nie wiesz ?
Teraz to jest czas na mądre kalkulacje i ostatnie chwile żeby zarobić na shortach bo zaraz ich nie będzie..
A Ty i tak przedawkowales Marsjanki![]()
Wszelkie palenie czegokolwiek mam za sobą od 2011
Natomiast umiem odpowiedzieć Ci na pytanie
"dlaczego Saudowie pompują ropę na wszystkie swoje tankowce
na maksa" ?
Ostatnio zmieniony 21 mar 2020, 14:19 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
To pokazuje jak nasz budżet jest przygotowany na brak dopływu nowych środków. Nie jest w ogóle i dobrze o tym wiedzą bo w okresie globalnej prosperity my się zadłużaliśmy na potęgę zamiast co rok odkładać coś na czarną godzinę. Jeszcze kilka miesięcy temu w naszych mediach śmiali się z Niemców że u nich prawie recesja zero wzrostu gospodarczego gdzie u nas 3-4% a ich rząd nie reaguje. Tylko nikt nie zwrócił uwagi na pewien drobny szczegół mianowicie Niemcy co roku miały nadwyżkę w budżecie. Teraz gdy gospodarka jest w głębokiej dupie mogą te rezerwy wykorzystać w idealnym momencie żeby zdobyć jeszcze większą przewagę nad innymi krajami.Ekolog pisze: ↑21 mar 2020, 13:54Tony S. pisze: ↑21 mar 2020, 13:16W kolejnych stanach USA gubernatorzy wprowadzają restrykcje na działalność firm. Funkcjonować mają tylko strategiczne branże /transport, spożywka, banki, apteki/ - reszta do domu. Spodziewana liczba "nowych" bezrobotnych w nadchodzącym tygodniu 2,5 miliona...
źródło: NYT
Chyba jest więcej branż niż te które wymieniłeś, policja, straż, pogotowie, recykling(chyba że chcemy mieć drugą epidemie z zalegania śmieci przy domach), przemysł ale na 20% możliwości wszak sprzęt agd, pralki i lodówki itp. wiąż się psują zaraz po gwarancji
Jest sporo branż które są potrzebne ale przy aktualnym stanie wystarczy 20% mocy przerobowej na świecie reszta może stać.
Czy tylko ja mam takie wrażenie czy w innych państwa dają ulgi, nie każą płacić podatków, spore dofinansowanie bezzwrotne dla firm. A u Nas tylko przesunięcie egzekucji firm o 3 miesiące z ZUS i podatkach. Brawo PolskaJa robię tak długo jak będzie zapotrzebowanie i będą płacić potem tylko wypowiedzenia i likwidacja działalności jak kurz opadnie to będzie można od nowa zaczynać.
Niech mi ktoś wytłumaczy to mądrze jak to jest że prywatnie ludzie, podatki za grunt, domy, mieszkania około 1zł się płaci, a jak już jesteś przedsiębiorcą to 23zł za każdy metr kwadratowy. Dzwoniłem się pytać czy zaistniałą sytuacją odpuszczą podatek to mnie prawie wyśmiali. I jak tu nie zamykać działalności przy takim prostym problemie i wirusie którym zmusza do likwidacji.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
https://www.doz.pl/apteka/p110728-Marsj ... owe_30_szt.cugan pisze: ↑21 mar 2020, 14:14Nie stosuje i nigdy nie stosowałem.qduaty pisze: ↑21 mar 2020, 13:59Smialiscie sie ze mnie miesiąc temu jak mówiłem że przyszedł mega kryzys i że realnie to sie dopiero rozkręca..cugan pisze: ↑21 mar 2020, 13:38
Nie ma zbyt często sytuacji skrajnych.
Ale tu nic nie przejdzie jak " jajka ugotowane na miękko"
lub w stylu "rozjedzie się po kościach" albo
"Polacy nic się nie stało " .
Sadzę ze tak nie będzie
A te rezerwy ropy które USA kupuje
to właśnie dla kogo ?
Jak myślisz w jakim celu?
Żeby zatankować auta służbowe pod korek !!!
A dlaczego tylko od swoich i do średnich i najmniejszych firm?
Nie wiesz ?
Teraz to jest czas na mądre kalkulacje i ostatnie chwile żeby zarobić na shortach bo zaraz ich nie będzie..
A Ty i tak przedawkowales Marsjanki![]()
Wszelkie palenie czegokolwiek mam za sobą od 2011
Natomiast umiem odpowiedzieć Ci na pytanie
"dlaczego Saudowie pompują ropę na wszystkie swoje tankowce
na maksa" ?

Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9
Przyjme btc

3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9
Nie stosujęqduaty pisze: ↑21 mar 2020, 14:27https://www.doz.pl/apteka/p110728-Marsj ... owe_30_szt.
![]()
Zamiennie używam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Cugan, opanuj się. Wojny nie będzie. Za kilka miesięcy wirus zniknie, ale dużo wcześniej tony pieniędzy zostana skierowane spowrotem na giełdy. WIG20 odbije jako pierwszy. To jest pewne. Tsunami wie kiedy to będzie, ale nie powie. 

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
No comment
tak ostatnio maja niektorzy problem z tym zasiegiem mozliwym ?
pisze wyraznie tylko mozliwym spadkiem na edku CZYLI eur/dol
to tak najprosciej i czyste AT
https://iv.pl/image/GrxCWAn
ABC fiolet i to samo ABC kolor bialy
obie formacje da sie na upatego technicznie rozrysowac i to sa minima
zaznaczam minima bo czesto jest tak na rynku forex
ze duze formacje rynek nie domyka jak zostawil sobie furtke bo zszedl do 1,03xxx
po to by nie byc za madrym i zostawic te tzw haczyk ze moze
jeszcze tam nizej wroci
to taka podpucha dla miska i dla byka
jest jeszcze taka mozliwosc na razie malo realna
https://iv.pl/image/GrxCdP3
i tak wyglada ten swiat iluzji czyli forexu na eur/dol
tak jeszcze wykres ze stooq i duzy klin zielony
https://iv.pl/image/GrxSH2a
a krotka to mam jeszcze malutka ske
pisze wyraznie tylko mozliwym spadkiem na edku CZYLI eur/dol

to tak najprosciej i czyste AT
https://iv.pl/image/GrxCWAn
ABC fiolet i to samo ABC kolor bialy
obie formacje da sie na upatego technicznie rozrysowac i to sa minima

zaznaczam minima bo czesto jest tak na rynku forex
ze duze formacje rynek nie domyka jak zostawil sobie furtke bo zszedl do 1,03xxx
po to by nie byc za madrym i zostawic te tzw haczyk ze moze

to taka podpucha dla miska i dla byka
jest jeszcze taka mozliwosc na razie malo realna
https://iv.pl/image/GrxCdP3
i tak wyglada ten swiat iluzji czyli forexu na eur/dol
tak jeszcze wykres ze stooq i duzy klin zielony
https://iv.pl/image/GrxSH2a
a krotka to mam jeszcze malutka ske
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
tonys
nie mozesz i nie interesuj sie zbytnio ile kto zarabia i jak to robi
nic juz nadrzejszego niz to co juz wiesz nikt nie wymysli
a mozesz to wymyslec ty
bo to ty masz zarabiac
i przestan tym sie interesowac ze cos gasiles za wczesnie bo to normalka
nie ma tradera ktory tego na okraglo nie robi
a pomyslales co mogloby sie stac gdy byles na skach mocno a rynek wywalilby cie na 500 pip w jedna noc w gore
takie gierki z trzymanka do oporu
to juz to policzylem
inwestujesz 15 proc depozytu i wtedy mozesz sobie patrzec do znudzenia ile moze ci urosnac rynek wiecej to niebezpieczne bo rynek moze niepostrzezenie wrocic i rozwalic te twoje super pozycje zainwestowales15 procent to do obrony wtedy potrzebujesz z 50 procent depozytu nie mniej by nie stracic a zarobic bo strata 15procent zainwest depo
to gdy mocno spada rosnie lawinowo i szybko robi sie 50 proc depa:?:
nie pierwszy raz i nie ostatni sie o tym przekonalem
ja na brokgł mam otwartych 13 pozycji na weekend i blokuje mi z depo obowiazkowym 16 procent i zawsze musze liczyc sie z tym ze otwarcie moge zobaczyc zablokowane 30proc czy 40 depo juz a nie 16 eot
nie mozesz i nie interesuj sie zbytnio ile kto zarabia i jak to robi
nic juz nadrzejszego niz to co juz wiesz nikt nie wymysli
a mozesz to wymyslec ty
bo to ty masz zarabiac
i przestan tym sie interesowac ze cos gasiles za wczesnie bo to normalka
nie ma tradera ktory tego na okraglo nie robi
a pomyslales co mogloby sie stac gdy byles na skach mocno a rynek wywalilby cie na 500 pip w jedna noc w gore
takie gierki z trzymanka do oporu
to juz to policzylem
inwestujesz 15 proc depozytu i wtedy mozesz sobie patrzec do znudzenia ile moze ci urosnac rynek wiecej to niebezpieczne bo rynek moze niepostrzezenie wrocic i rozwalic te twoje super pozycje zainwestowales15 procent to do obrony wtedy potrzebujesz z 50 procent depozytu nie mniej by nie stracic a zarobic bo strata 15procent zainwest depo
to gdy mocno spada rosnie lawinowo i szybko robi sie 50 proc depa:?:
nie pierwszy raz i nie ostatni sie o tym przekonalem
ja na brokgł mam otwartych 13 pozycji na weekend i blokuje mi z depo obowiazkowym 16 procent i zawsze musze liczyc sie z tym ze otwarcie moge zobaczyc zablokowane 30proc czy 40 depo juz a nie 16 eot