DayTrading: Piątek 20.03.2020

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 20.03.2020

Nieprzeczytany post autor: cugan »

qduaty pisze:
21 mar 2020, 12:29
cugan pisze:
21 mar 2020, 10:53
qduaty pisze:
21 mar 2020, 10:37

Ciekawa logika.. dobrze ze nie Racoon City..
No właśnie i zastanawiam się czy już są zakładane
zapalniki w bombkach aby wypalić wirusa w wysokiej
temperaturze 100 mln Kelwinów
Na początek polecam powrót do podstaw matematycznych.. potem ciut fizyki..
100mln kelvinow.. cieplusio..
Taka jest temperatura przy wybuchu
jądrowym.Wypali koronowirusa do cna
i debili którzy to stworzyli i się tym bawili
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

cugan pisze:
21 mar 2020, 13:16
qduaty pisze:
cugan pisze:
21 mar 2020, 10:53

No właśnie i zastanawiam się czy już są zakładane
zapalniki w bombkach aby wypalić wirusa w wysokiej
temperaturze 100 mln Kelwinów
Zmniejsz dawkę tego co bierzesz.. obecna Ci szkodzi.. :mrgreen:
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

El Primo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: El Primo »

Tony S. pisze:
21 mar 2020, 12:34
Chodziło mi o trochę inną mentalność i nawyki niż Zaorski, szwajcar czy ten trzeci co bańkę z Aliora wypłacał. Jazda na pograniczu Margin Call mnie nie interesuje. Porady Zaorskiego typu "nie czekaj, tylko po 3 - 5 wzrostowych świeczkach zamykaj i kasuj zysk" to nie do końca to czego poszukuję. Bo wolałbym mieć te 3-5 świec wzrostu, przeczekać korektę i zabrać rynkowi kolejne 3 - 5 . Bo słuchając go to będzie jak ostatnio na DAX - zamknę w 1/3 długości ruchu i będe stał z boku jak frajer i czytał, że Wam już się kasa do kombi nie mieści...

Właśnie... Mućka.. ten trzeci spec co wypłacał bańkę z Aliora. Nie wiadomo z ilu startował i ile dopłacał w trakcie całego procesu, bo w materiale jest mowa o tym , że zasilał rachunek co chwila. Więc sama kwestia wypłaty wiele nie wyjaśnia.

Dla jasności chodzi mi o to żeby otworzyć 0,2 lota np na DAX i zabrać z rynku 5 - 8 tys a nie 1 lota i przytulić 1,5 tys.
nawet 0.2 lota nie jest potrzebne żeby dobrze zgarnąć. Wystarczy mikrolot czyli 0.01 lota i masz tyle siana że nie wiesz co z nim robić

Awatar użytkownika
Tony S.
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tony S. »

" nawet 0.2 lota nie jest potrzebne żeby dobrze zgarnąć. Wystarczy mikrolot czyli 0.01 lota i masz tyle siana że nie wiesz co z nim robić "

jeszcze nigdy mi się to nie przytrafiło ale liczę, że doczekam takich czasów i takich decyzji ... :564:

tak, właśnie o to mi chodziło - jak poprawić skuteczność rozegrań a nie jak zlewarować pozycję
...Liczy się tylko TU i TERAZ... nie mów mi jutro, że była okazja !!

Awatar użytkownika
Tony S.
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tony S. »

Muszę do XAB na weekendowe szkolenie jak rozstawiać strażników, jak ścinać z góry, z dołu itp itd bo nic nie podrzucacie do obejrzenia, poczytania... Tylko na jego czas to jeszcze mnie nie stać :(
...Liczy się tylko TU i TERAZ... nie mów mi jutro, że była okazja !!

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Hong Kong index

Wyjście z klina oraz powrót i wybicie kanału z 5 tka spadkowa
bedzie potwierdzeniem zakonczenia duzej korekty płaskiej ABC

HKD/JPY DOLAR hongkoński Jen

Wybicie szczytu 14,40 da progres w podfalach 1-2 Fali wyzszego rzędu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 mar 2020, 13:53 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

qduaty pisze:
21 mar 2020, 13:21
cugan pisze:
qduaty pisze:

Nie ma zbyt często sytuacji skrajnych.
Ale tu nic nie przejdzie jak " jajka ugotowane na miękko"
lub w stylu "rozjedzie się po kościach" albo
"Polacy nic się nie stało " .
Sadzę ze tak nie będzie
A te rezerwy ropy które USA kupuje
to właśnie dla kogo ?
Jak myślisz w jakim celu?
Żeby zatankować auta służbowe pod korek !!!
A dlaczego tylko od swoich i od średnich i najmniejszych firm?
Nie wiesz?
Ostatnio zmieniony 21 mar 2020, 13:53 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
l||l||l||
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: l||l||l|| »

Tony S. pisze:
21 mar 2020, 13:30
" nawet 0.2 lota nie jest potrzebne żeby dobrze zgarnąć. Wystarczy mikrolot czyli 0.01 lota i masz tyle siana że nie wiesz co z nim robić "

jeszcze nigdy mi się to nie przytrafiło ale liczę, że doczekam takich czasów i takich decyzji ... :564:

tak, właśnie o to mi chodziło - jak poprawić skuteczność rozegrań a nie jak zlewarować pozycję
może spróbuj z ustawieniem trzech TP. Na TP1 zamykasz 50% pozycji na TP2 25% i na TP3 ostatnie 25%. Nigdy nie wiadomo czy spadnie dalej czy cofnie. Źle patrzysz na ten trejd na DAX. A co by było gdyby od 11k zawróciło? Wtedy byś pochwalił siebie że zajebiście wyczułeś? Nie chodzi o to żeby złapać na samej górce i zamknąć na samym dołku bo na to nie ma szans. Wyznaczaj kluczowe opory i patrz na PA. Jeśli jest sygnał odwrócenia zamknij. Może się okaże że był fałszywy i poszli dalej bez ciebie ale to nie ma znaczenia. Stosuj się do swoich zasad otwierania pozycji i zastosuj to samo do zamykania.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Ekolog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ekolog »

Tony S. pisze:
W kolejnych stanach USA gubernatorzy wprowadzają restrykcje na działalność firm. Funkcjonować mają tylko strategiczne branże /transport, spożywka, banki, apteki/ - reszta do domu. Spodziewana liczba "nowych" bezrobotnych w nadchodzącym tygodniu 2,5 miliona...
źródło: NYT

Chyba jest więcej branż niż te które wymieniłeś, policja, straż, pogotowie, recykling(chyba że chcemy mieć drugą epidemie z zalegania śmieci przy domach), przemysł ale na 20% możliwości wszak sprzęt agd, pralki i lodówki itp. wiąż się psują zaraz po gwarancji :D
Jest sporo branż które są potrzebne ale przy aktualnym stanie wystarczy 20% mocy przerobowej na świecie reszta może stać.

Czy tylko ja mam takie wrażenie czy w innych państwa dają ulgi, nie każą płacić podatków, spore dofinansowanie bezzwrotne dla firm. A u Nas tylko przesunięcie egzekucji firm o 3 miesiące z ZUS i podatkach. Brawo Polska :d Ja robię tak długo jak będzie zapotrzebowanie i będą płacić potem tylko wypowiedzenia i likwidacja działalności jak kurz opadnie to będzie można od nowa zaczynać.

Niech mi ktoś wytłumaczy to mądrze jak to jest że prywatnie ludzie, podatki za grunt, domy, mieszkania około 1zł się płaci, a jak już jesteś przedsiębiorcą to 23zł za każdy metr kwadratowy. Dzwoniłem się pytać czy zaistniałą sytuacją odpuszczą podatek to mnie prawie wyśmiali. I jak tu nie zamykać działalności przy takim prostym problemie i wirusie którym zmusza do likwidacji.

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

cugan pisze:
21 mar 2020, 13:38
qduaty pisze:
21 mar 2020, 13:21
cugan pisze:

Nie ma zbyt często sytuacji skrajnych.
Ale tu nic nie przejdzie jak " jajka ugotowane na miękko"
lub w stylu "rozjedzie się po kościach" albo
"Polacy nic się nie stało " .
Sadzę ze tak nie będzie
A te rezerwy ropy które USA kupuje
to właśnie dla kogo ?
Jak myślisz w jakim celu?
Żeby zatankować auta służbowe pod korek !!!
A dlaczego tylko od swoich i do średnich i najmniejszych firm?
Nie wiesz ?
Smialiscie sie ze mnie miesiąc temu jak mówiłem że przyszedł mega kryzys i że realnie to sie dopiero rozkręca..
Teraz to jest czas na mądre kalkulacje i ostatnie chwile żeby zarobić na shortach bo zaraz ich nie będzie..

A Ty i tak przedawkowales Marsjanki :lol:
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

Zablokowany