Taka jest temperatura przy wybuchu
jądrowym.Wypali koronowirusa do cna
i debili którzy to stworzyli i się tym bawili
Taka jest temperatura przy wybuchu
Zmniejsz dawkę tego co bierzesz.. obecna Ci szkodzi..
nawet 0.2 lota nie jest potrzebne żeby dobrze zgarnąć. Wystarczy mikrolot czyli 0.01 lota i masz tyle siana że nie wiesz co z nim robićTony S. pisze: ↑21 mar 2020, 12:34Chodziło mi o trochę inną mentalność i nawyki niż Zaorski, szwajcar czy ten trzeci co bańkę z Aliora wypłacał. Jazda na pograniczu Margin Call mnie nie interesuje. Porady Zaorskiego typu "nie czekaj, tylko po 3 - 5 wzrostowych świeczkach zamykaj i kasuj zysk" to nie do końca to czego poszukuję. Bo wolałbym mieć te 3-5 świec wzrostu, przeczekać korektę i zabrać rynkowi kolejne 3 - 5 . Bo słuchając go to będzie jak ostatnio na DAX - zamknę w 1/3 długości ruchu i będe stał z boku jak frajer i czytał, że Wam już się kasa do kombi nie mieści...
Właśnie... Mućka.. ten trzeci spec co wypłacał bańkę z Aliora. Nie wiadomo z ilu startował i ile dopłacał w trakcie całego procesu, bo w materiale jest mowa o tym , że zasilał rachunek co chwila. Więc sama kwestia wypłaty wiele nie wyjaśnia.
Dla jasności chodzi mi o to żeby otworzyć 0,2 lota np na DAX i zabrać z rynku 5 - 8 tys a nie 1 lota i przytulić 1,5 tys.
Nie ma zbyt często sytuacji skrajnych.
może spróbuj z ustawieniem trzech TP. Na TP1 zamykasz 50% pozycji na TP2 25% i na TP3 ostatnie 25%. Nigdy nie wiadomo czy spadnie dalej czy cofnie. Źle patrzysz na ten trejd na DAX. A co by było gdyby od 11k zawróciło? Wtedy byś pochwalił siebie że zajebiście wyczułeś? Nie chodzi o to żeby złapać na samej górce i zamknąć na samym dołku bo na to nie ma szans. Wyznaczaj kluczowe opory i patrz na PA. Jeśli jest sygnał odwrócenia zamknij. Może się okaże że był fałszywy i poszli dalej bez ciebie ale to nie ma znaczenia. Stosuj się do swoich zasad otwierania pozycji i zastosuj to samo do zamykania.Tony S. pisze: ↑21 mar 2020, 13:30" nawet 0.2 lota nie jest potrzebne żeby dobrze zgarnąć. Wystarczy mikrolot czyli 0.01 lota i masz tyle siana że nie wiesz co z nim robić "
jeszcze nigdy mi się to nie przytrafiło ale liczę, że doczekam takich czasów i takich decyzji ...![]()
tak, właśnie o to mi chodziło - jak poprawić skuteczność rozegrań a nie jak zlewarować pozycję
Tony S. pisze: ↑21 mar 2020, 13:16W kolejnych stanach USA gubernatorzy wprowadzają restrykcje na działalność firm. Funkcjonować mają tylko strategiczne branże /transport, spożywka, banki, apteki/ - reszta do domu. Spodziewana liczba "nowych" bezrobotnych w nadchodzącym tygodniu 2,5 miliona...
źródło: NYT
Smialiscie sie ze mnie miesiąc temu jak mówiłem że przyszedł mega kryzys i że realnie to sie dopiero rozkręca..cugan pisze: ↑21 mar 2020, 13:38Nie ma zbyt często sytuacji skrajnych.
Ale tu nic nie przejdzie jak " jajka ugotowane na miękko"
lub w stylu "rozjedzie się po kościach" albo
"Polacy nic się nie stało " .
Sadzę ze tak nie będzie
A te rezerwy ropy które USA kupuje
to właśnie dla kogo ?
Jak myślisz w jakim celu?
Żeby zatankować auta służbowe pod korek !!!
A dlaczego tylko od swoich i do średnich i najmniejszych firm?
Nie wiesz ?