Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
krab29
Maniak
Maniak

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

ninjaproject pisze:
19 mar 2020, 19:35
Anomalia pisze:
19 mar 2020, 19:20

Postaram się jutro streścić to, co mi chodzi po głowie z tym palladem i CO2. krab, to zupełnie inne surowce niż złoto!
E tam, inne! Tylko pozornie. Popyt i podaż się tak samo rysują na wykresach świecowych, więc nie ma "innych" instrumentów, tylko jest kwestia czy trader rozumie co pokazuje wykres, czy nie rozumie.
C02 to nigdy nie słyszałem na fx. A skoro nie słyszałem to nawet nie wiem czy mam :D Znasz mnie, słaby jestem na fx. :D
Darku jak chcesz to napisz co pokazuje :p Najchętniej jeszcze napisz co na edim, srebrze i złocie :D Chętnie poznam twoje zdanie.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Wiesz MT4 jest, ale nie tylko.
Tradingview jest dobry do robienia tego typu analiz.
A z tym CO2 to nie wiem o co chodzi, bo tam nic nie ma na tych niby kontraktach...
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

krab29
Maniak
Maniak

Jak chcesz to i z trading chętnie od ciebie się czegoś nauczę. :D :D :D Ja nie "uważam", że wiem wszystko i nikogo nie mogę wysłuchać. Wiem, napisaleś coś i typ się czepia. :D :D :D
Przejrzałem filmy comparica i nie było tego szadoł. No gdzieś to widziałem. Zacząłem oglądać/przeglądać TJS i jest odcinek z twoim DSWSem. Wow. Teraz pewnie go nie znajdę. :D
Czekamy na analizę kapitana z palladem.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

krab29 pisze:
19 mar 2020, 20:03
Tolmon pytanie do ciebie. Ostatnio u nas w pl brak informacji co z armią barbarzyńców na granicy turecko-greckiej. Teraz już żaden lewak się nie odzywa żeby ich wpuścić bo by go ludzie rozszarpali. Żarty się skończyły, we Włoszech i Hiszpanii apokalipsa. A to dopiero początek.
Co z armią ciapatych i murzynów? Strzelacie czy nie?
no comment
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Polacy, Austriacy ,Czesi z sił FRONTEX granica UE (grecko-turecka)
https://www.youtube.com/watch?v=JXZz-bT7ddc
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

krab29
Maniak
Maniak

Tolmon tak po prostu uważam i nazywam to instynktem samozachowawczym, nie chciałem cię urazić. Nie wchodząc w polemikę na ten temat, to jeszcze parę dni temu był to główny temat wiadomości - granica Turecko-Grecka. I nagle temat znika. Pamiętam jak był temat pedofila z Piotrkowa Trybunalskiego na topie to mimochodem byl wspomniany temat sprzedaży za ułamek ceny polskich złóż miedzi firmie canadyjsko/luksemburskiej. Ostatnio była informacja, że ta firma ma budować kopalnie i huty. Puszczane są tematy zastępcze, a wspominane tematy ważne i ciekawe co w temacie teraz granicy. Obstawiam, że nagle biedni uchodźcy rozpłyneli się i nie ma ich na granicy. Interesuje mnie co się dzieje w temacie, w sensie co mówią ludzie na ulicy/wśród znajomych/w rodzinie. Jak to jest na miejscu.Z Polaków którzy pomagają Grekom na granicy jestem dumny - znam temat.

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

krab29 pisze:
20 mar 2020, 09:55
Tolmon tak po prostu uważam i nazywam to instynktem samozachowawczym, nie chciałem cię urazić.
................
Mnie nie uraziłeś, zapomniałeś że to są też ludzie , użyłeś słów które .......historia się kłania :idea:
EOT

.......................................................................................
Nie tylko grekom pomagają , pomagają i sobie by rzeka się nie rozlała po całej Europie :!:
BYŁO I JEST TAK !
wojna.jpg
BY NIE BYŁO TAK :!:
za-plotem.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

krab29
Maniak
Maniak

Źle się wyrazilem. Grecy pomagają Polakom - tak to powinno brzmieć. Wiesz, prawda jaka jest taka jest i wydaje mi się, że należy ją nazywać po imieniu. Dzisiaj ja zadaję sobie pytanie. Wybuchła epidemia w Chinach. Dlaczego nikt z rządzących EU nie odpowiada za to, że nie zamknięto granic? Trump zakazuje lotów z EU, a Urszula się nie zgadza??? Za to co zrobiono Włochom, ludziom, dla mnie elity brukselskie powinny być publicznie dzisiaj rozstrzelane - ku pokrzepieniu serc. Po tym jak obejrzałem co zaczyna się dziać z ludzmi we Włoszech moje odczucia litości i współczucia odeszły na bok. Przed świętami wielkanocnymi należy wprowadzić blokady miast a na wylotówkach powinny stać na drogach czołgi. To już nie są żarty. Przy koronie, grupa to katar. I nie ginie on w ciepłych krajach.
A co do historii - 12 wrzesień 1683 - źle zrobili Polacy, że pomogli habsburgom. 20-30 lat później Rzeczypospolita stała się państwem teoretycznym i nic nie zrobili żeby jej pomóc. Na odwrót - 100 lat później rozgrabili ją. A ci wtedy pokonani nie uznali rozbiorów. Ot i moja historia. Co do II WS. Anglicy i Francuzi byli gorsi od Niemców. Zdradzili nas we wrześniu a potem sprzedali w Jałcie i Poczdamie.
Wiem, że pyskaty dzisiaj jestem, ale prawda jest prawdą.
3maj się i nie przejmuj dzisiaj moimi postami. Co złego to nie ja.
EDit: teraz obejrzałem twoje zdjecia powyżej. Ogólnie widzę, że się zgadzamy co do sedna problemu, :568: :564:

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

krab29 pisze:
20 mar 2020, 11:09
.........................................
Dlaczego nikt z rządzących EU nie odpowiada za to, że nie zamknięto granic? Trump zakazuje lotów z EU, a Urszula się nie zgadza??? Za to co zrobiono Włochom, ludziom, dla mnie elity brukselskie powinny być publicznie dzisiaj rozstrzelane - ku pokrzepieniu serc. ..................................
EDit: teraz obejrzałem twoje zdjecia powyżej. Ogólnie widzę, że się zgadzamy co do sedna problemu, :568: :564:
IMO.....
UE to taki śmietnik osiedlowy wystarczy że jedna lub dwie osoby wyłamują się z segregscji śmieci i płacą WSZYSCY :!: :!:
co mają do tego elity brukselskie wykonują polecenia podjęte przez głowy państw członkowskich, (to są ci co śmiecą) a nie urzędnicy :!: :!:
mam pytanie kto jest winny : Ten co wydaje polecenia , czy ten co wykonuje :idea: :?:
warte przemyślenia
:564:
Ostatnio zmieniony 20 mar 2020, 11:51 przez Tolmon_Nika, łącznie zmieniany 1 raz.

krab29
Maniak
Maniak

Tolmon to powiem ci tak. Zgaduje i nie odpowiadaj, bo to twoja sprawa. Ale zgaduję, że z Polski wyjechałeś nie rok, nie dwa, ani nie 5 lat temu. Strzelam, że to co najmniej parenaście lat lub więcej. Otóż na tym osiedlu jest i Rada Osiedla, jest i Rada Bloku, są mieszkańcy i dozorca. Ale i na tym osiedlu są i żule spod sklepu. No i niestety Polska jest traktowana jako ten ostatni mieszkaniec osiedla.
Ale zmieńmy temat. Moja żona pracuje w sklepie z rzeczami dla noworodków. No i kurcze przychodzą sobie babcie które nic nie kupują tylko sobie oglądają rzeczy. Nie będę urażał innych bo musiałbym użyć wulgarnego potoku słów. Nigdy tego nie zrobiłem. Może ZOMO czy ORMO rozwiązywały by takie problemy? Oczywiście są ludzie którym ma się rodzić dziecko i robią zakupy w 5 minut. Nikt się nie zastanawia czy kolor kocyka jest dobry - jak to było kiedyś. Po prostu wpad, zakup i wypad.
No i co najgorsze. Od poniedziałku bunkrujemy się w mieszkaniu w trójkę. :evil: :evil: Coś czuję, że się pozabijamy :D :D :D Wiecie, jest coś gorsze od korony :D :D :D Też tak macie :?: :?: :?: Przecież nie będę pił od rana :!: :!: :!: Urlop ma niby potrwać tydzień. Ale w to nie wierzę.
Jak żyć Panie Premierze?
Wytrzymał ktoś tyle ze swoją "babą" :?: :?: :?: :D :D :D
edit: dzisiaj kupuję pianino elektrocznie i uczymy się grać. Ma ktoś coś wartego polecenia dla początkującyh?

ODPOWIEDZ