Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

cajto pisze:
18 mar 2020, 16:18
@Anomalia - Forexowo, na co masz chrapkę? Zerkasz na XNG?
Jak będziesz/będziecie mieli czas to bardzo chętnie o tym porozmawiam i zweryfikuję swoje myślenie.
Surowce mam na myśłi.

edit: vix to jest nieprawdopodobny instrument :roll: Patrzyłam dziś do dokumentów (kluczowe informacje o instrumentach) i vix klasyfikowany jest jako skrajnie ryzykowny. Zgadzam się w 102%, a wiele dziwności na fx testowałam.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Anomalia pisze:
18 mar 2020, 18:39
cajto pisze:
18 mar 2020, 16:18
@Anomalia - Forexowo, na co masz chrapkę? Zerkasz na XNG?
Jak będziesz/będziecie mieli czas to bardzo chętnie o tym porozmawiam i zweryfikuję swoje myślenie.
Surowce mam na myśli.
Jak to kobieta, powie - czerwony, a tam kilkanaście odcieni :roll:
Powiesz amarant...
...no co ty, jak mogłeś, o karmazynowym myślałam...

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Toż mówię, pogadamy jak będziesz/będziecie mieli czas.
Po głowie mi chodzi pallad, rod i CO2.

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

qduaty pisze:
18 mar 2020, 16:04
Anomalia pisze:
18 mar 2020, 15:49
Zaczynam myśleć o zakupach. Nie umiem jednak ano obalić sensowności planu ani go wystarczająco sobie w głowie umotywować, bo scenariuszy roi mi się masa.
Ja robiłem zakupy ponad miesiąc temu i zaraz będę musiał zacząc brac z zapasów bo w sklepach........
Konserwy? jakiekolwiek? nie ma........
......
Alkoholu w bród..
Jest nadzieja?
Władze medyczne w Chinach stwierdziły, że lek stosowany w Japonii w leczeniu nowych szczepów grypy jest skuteczny u pacjentów z koronawirusem .
Zhang Xinmin, urzędnik chińskiego ministerstwa nauki i technologii, powiedział, że fawipirawir, przyniósł zachęcające wyniki w badaniach klinicznych w Wuhan i Shenzhen z udziałem 340 pacjentów.
„Ma wysoki stopień bezpieczeństwa i jest wyraźnie skuteczny w leczeniu”, powiedział we wtorek dziennikarzom Zhang.
Jak podał NHK, pacjenci, którym podano lek w Shenzhen, uzyskali wynik ujemny na obecność wirusa po medianie wynoszącej cztery dni po uzyskaniu wyniku pozytywnego, w porównaniu z medianą wynoszącą 11 dni dla tych, którzy nie byli leczeni lekiem.
Ponadto promieniowanie rentgenowskie potwierdziło poprawę stanu płuc u około 91% pacjentów leczonych fawipirawirem w porównaniu z 62% lub bez leku.
Urzędnik ds. Zdrowia powiedział Mainichi, że lek może zostać zatwierdzony już w maju. „Ale jeśli wyniki badań klinicznych zostaną opóźnione, zatwierdzenie może być również opóźnione”.
Po raz pierwszy od wybuchu koronawirusa Chiny nie zgłosiły żadnych nowych krajowych transmisji Covid-19, ważnego kamienia milowego w walce kraju z pandemią.
Chińska komisja zdrowia oświadczyła w czwartek, że pojawiły się 34 nowe przypadki, ale wszystkie niedawno przybyły za granicę.
W Hubei, chińskiej prowincji, w której wybuchł wybuch, w środę nie było żadnych nowych przypadków. :!:
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Anomalia pisze:
18 mar 2020, 22:09
Toż mówię, pogadamy jak będziesz/będziecie mieli czas.
Po głowie mi chodzi pallad, rod i CO2.
Nie mogę znaleźć żadnego sensownego wykresu rodu :roll:
Pallad i CO2 - technicznie nie widzę tam żadnych oznak do L, choćby w średnim terminie. Pallad i rod są wykorzystywane w branży motoryzacyjnej, IMO recesja już się zaczęła i potrwa raczej dłużej niż do majówki. Ta branża zawsze dostaje cięgi przy spowolnieniu gospodarczym, tym razem będzie tak samo, wczoraj czytałem o drastycznym spadku zamówień na nowe TIRy na naszym krajowym podwórku. Nie będę zbytnio zdziwiony, jeśli za kilkanaście tygodni będzie można nabyć te aktywa po cenie +- 30% niższej niż obecna. W mojej ocenie, te spadki nie są korektą, zanim jakaś sensowna się wyklaruje, trochę czasu jeszcze minie. Na D1 wpatrywałbym oznak stopu i odwrotu, bo na razie... byłoby to jak większość z DT - jest tanio, bieremy :D

Wrzucę jeszcze XNG, bo jako nieliczne aktywo pozostaje w konsoli. Wczoraj wybicie wsparcia i test dolnej LT, na razie wewnątrz formacji.

Pytałaś o moje spojrzenie, no to masz 8)
Mam nadzieję, że do czegoś ci się przyda.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

cajto, nie mówię o tu i teraz tylko o przemyśleniu strategii na przyszłość, bo z vixa w zasadzie wychodzę, wystarczy.
Musi mi się w głowie troszkę poukładać, żebym w sposób zrozumiały dla siebie i dla Was, przelała na klawiaturę co mnie ciekawi tym razem.
Chyba do xls trzeba wrócić i do wykresów ad 2008.
Taka rzecz jak teraz - mam nadzieję - więcej nam się w życiu nie trafi* - więc strategia lt zajmuje moją piękną głowę 8)

*w sensie, że nie zdarzy się kryzys taki, a nie że umrzemy jutro albo ludzkość wróci do ery kamienia łupanego.

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

Anomalia pisze:
19 mar 2020, 10:44
cajto, nie mówię o tu i teraz tylko o przemyśleniu strategii na przyszłość, bo z vixa w zasadzie wychodzę, wystarczy.
Musi mi się w głowie troszkę poukładać, żebym w sposób zrozumiały dla siebie i dla Was, przelała na klawiaturę co mnie ciekawi tym razem.
Chyba do xls trzeba wrócić i do wykresów ad 2008.
Taka rzecz jak teraz - mam nadzieję - więcej nam się w życiu nie trafi* - więc strategia lt zajmuje moją piękną głowę 8)

*w sensie, że nie zdarzy się kryzys taki, a nie że umrzemy jutro albo ludzkość wróci do ery kamienia łupanego.
W takiej sytuacji drugiego razu na pewno nie będzie 8)
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

PALLADIUMMonthly.png
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

PA1!.jpg
Jak nie chcesz inwestować pochopnie, to patrz kiedy się wolumen pojawi.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

nieudacznik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nieudacznik »

Anomalio, popatrz może nieco łaskawszym okiem na foreks. Zrobił się bardzo ruchawy i logiczny ostatnio. Ja jestem zadeklarowanym wykresowcem, uważam, że nie ważne co, ale ważne kiedy. Ale teraz zapakowałem all in w szorta na eurusd ostatnio i cierpliwie czekam bo wydaje mi się, że podąży śladem funta, którego niestety zamknąłem o wiele za wcześnie, a teraz się boję wchodzić, chociaż z kresek wygląda mi, że będzie jeszcze dużo niżej. Usdcad który jest bardzo silnie skorelowany z ropą też można było na pewniaka longować, zwłaszcza, ze reagował ze sporym opóźnieniem do ropy. Takich rodzynków jest wiele, ja niestety konsekwentnie od lat trzymam się tylko swoich 5 par. Wydaje mi się, że obecnie gmyranie w walutach jest dużo bezpieczniejsze niż w innych tematach. Szczególnie w siefdikach, gdzie są bardzo rozsądne spready, nie ma głupawych rolowań, debilnych luk, stop na BE działa na okrągło cały tydzień. Do tego koniecznie konto detaliczne, gdzie jest ochrona przed ujemnym saldem i stop out na poziomie 50%. Żyć nie umierać...

ODPOWIEDZ